Eвакуация в Крим след атака на Украйна срещу руска военна база

Над 2000 души от района на базата ще бъдат временно евакуирани
19 юли 2023 13:03, Нели Христова
160
Eвакуация в Крим след атака на Украйна срещу руска военна база
Снимка: Twitter

Пожар избухна в руска военна база на окупирания Крим. Наложи се евакуацията на четири населени места и затварянето на близка магистрала, съобщи назначения от руските власти губернатор на полуострова Сергей Аксьонов. През изминалата нощ отново украинските черноморски пристанища Одеса и Николаев бяха основната цел на руските ракетни удари.

След избухването на пожара на полигона на базата край Кирковское шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов написа в "Телеграм", че е извършена "успешна акция" на окупирания полуостров Крим. Според руски военни кореспонденти и украински медии в базата гори склад с боеприпаси. Над 2000 души от района на базата ще бъдат временно евакуирани, поясни руският губернатор Сергей Аксьонов.

В поредната нощна серия въздушни удари Русия е използвала крилати ракети с въздушно, наземно и морско базиране, както и ирански ударни безпилотни апарати "Шахед", съобщиха украинските военновъздушни сили. Атакувани са критични инфраструктурни и военни обекти с основно направление Одеса, а изстрелването на ракетите е било от Черно море, Крим и Ростовска област.

Черноморският прищанищен град Одеса отново е бил основна цел на руските атаки. През нощта Русия е изстреляла крилати ракети "Калибър" от Черно море, в Одеса са се чули серии експлозии. Въпреки продължаващите руски ракетни атаки срещу пристанището в Одеса то продължава да работи. Това заяви говорителят на военната администрация в града Серхий Брачук. Има попадения в зърнените и петролните терминали, повредени резервоари и товарна техника. Възникнал е пожар, няма информация за жертви.

Руското министерство на отбраната нарече ударите по пристанищата Одеса и Николаев възмездие за разрушенията на моста над Керченския пролив. Атаката съвпада с излизането на Русия от сделката за износ на украинско зърно през Черно море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
8
 
! Отговори
абе преди 9 месеца
не можахте ли да разберете че държава украйна вече няма да има! то народ няма вече такъв - избиха ги,разбягаха се, тия на запад не искат да се връщат обратно, милиони избягаха в русия...и деца няма, останаха пенсионери!
28
4
 
12
 
! Отговори
:))))))))))))))))))) преди 9 месеца
съобщение от руското министерство на отбраната: Пожара е причинен от заспал моряк на борда! с цигара в устата! Запалена! В близост да не утилизиране боеприпаси! :))))))))))))))))))))))))))))))))))
27
5
 
8
 
! Отговори
azz преди 9 месеца
До Няма ЛошоА тези с коли за милиони,които избягаха първи и сега лежат на наш гръб,те какво защитават-всичко друго но не и родината си.....
26
3
 
13
 
! Отговори
Гаварит "Масква преди 9 месеца
Фасче някакво е изтървало едно войниче !
25
5
 
2
 
! Отговори
до 28 - По тази преди 9 месеца
логика цяла Украйна е военна цел, тъй като украинските военни минават по инфраструктурата насам-натам.
24
2
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 9 месеца
това е граждански обект как може да бомбардират
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как не е военна цел, атакуването на моста??? Че през там минават, всички боеприпаси!
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Алекс: Първо няма удар на урките по крим и ВТОРО атакуването на военни складове по портовете е различно по атакуване на мост който не е военна цел. Та КОЕ Е ТЕРОРИЗЪМ?
21
0
 
0
 
! Отговори
15-ти Какви са преди 9 месеца
тия детски разсъждения бе, момче? Я да пораснеш набърже! Само де не ми кажеш сега, че и в Дядо Коледа вярваш :D
20
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен: "Ако НАТО бяха влезли в Украйна" - Европа щеше да учи руски! Забравяш че Русия със 1/4 от армията си води война с цалото нато и чатната му военна компания "ВСУ"! Та недей с резките предположения!
19
10
 
19
 
! Отговори
Румен Радев преди 9 месеца
За да може войната да приключи възможно в най кратък срок, трябва Украйна да сведе главица и да капитулира пред Русия. Както аз ще направя, ако руснаците нахлуят в България - ще се престоря на Родопски Килим.
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пуснах си интервю на Карбовски с Боян Чyкoв и тъкмо госта каза "НАТО напада Русия" и спрях видеото. Спирам да следвам и Карбовски в Ютуб.
17
9
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Украйна удря руска военна база в Крим.Русия атакува гражданска инфраструктура-пристанищата в Одеса и Николаев,където се товари жито за нуждаещите се държави.Кой е терористът?
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако НАТО бяха влезли в Украйна,Путин щеше да се таи като бълха в ***.Голяма грешка направиха.
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Година и полувина, мъки! Тоя Крим, ще стане като Бахмут, дупка до дупка! Възможно най-глупавата война на света! Братя срещу братя! Каква е целта на Русия е пълна загадка за всички!
14
8
 
19
 
! Отговори
Румен Радев преди 9 месеца
До 11Изпращането на оръжия на Украйна само ще влоши повече ситуацията и ще продължи войната. За да може войната да приключи възможно в най кратък срок, трябва да не се доставят оръжия. Така руската безаналогова армия на другаря Путин ще превземе спокойно Украйна и ще постави там някой друг тракторист като Лукашенко след което ще се заеме с денацифицирането на Молдова.
13
22
 
23
 
! Отговори
Подкрепа за Украйна преди 9 месеца
Украйна се бие сега за цяла Европа. Трябва да им помагаме с каквото можем. Камъни да имаме - трябва да им ги дадем, защото те се бият и за България.
12
18
 
22
 
! Отговори
Блатная гори преди 9 месеца
Евакуирайте се окончателно от целия Крим, и никога не се връщайте повече крадливи, смъpдящи yшанки!
11
14
 
18
 
! Отговори
контраПрестъплението преди 9 месеца
КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕ по украински - това са пет ниви, три синура шест села, три склада и един мост! Цената е $140 милярда и няколко стотин хиляди укропитека!
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Честно нямам идеа какво чака Путин още :)