Последните моменти на самолета на Пригожин: Падал е с 2500 м в минута

Машината започнала да се спуска драматично
Обновена: 24 авг 2023 10:40 | 24 авг 2023 10:39, Нели Христова
155
Последните моменти на самолета на Пригожин: Падал е с 2500 м в минута
Снимка: БГНЕС

Данните от FlightRadar, събрани за самолета, на чийто борд е бил лидерът на "Вагнер" Евгений Пригожин, показват, че машината е започнала да се спуска драматично в последните си моменти.

Съобщава се, че Пригожин е един от 10-те пътници, загинали при инцидента с Embraer Legacy 600, който се разби близо до град Твер след излитане на северозапад от Москва. Руската федерална агенция за въздушен транспорт също потвърди, че Пригожин е бил на борда на самолета, когато той се е разбил, предаде CNN. Канал в Telegram, който е свързан с "Вагнер", обвини руската противовъздушна отбрана в свалянето на самолета.

Според FlightRadar24, шведски сайт, който осигурява проследяване на самолети в реално време, участващият в катастрофата Legacy 600 е спрял да предава информация за местоположението си около 18:11 часа. местно време. Сайтът обаче успява да събере други данни като надморска височина, скорост и вертикална скорост, което "осигурява известна представа за последните моменти от полета", гласи публикация в блог от FlightRadar24.

Около 18:10ч. местно време, самолетът, който беше регистриран под номер RA-02795, започна да се изравнява на 8500 м. След това самолетът продължи с постоянна скорост няколко минути, преди вертикалната му скорост да започне да намалява "драматично", съобщават FlightRadar24. В последните си минути самолетът прави променливи изкачвания и спускания в полета си и в един момент се качва до 9000 м, преди да се спусне отново.

Точно преди окончателните данни да бъдат получени в 18:20, самолетът се е спускал с 2500 м в минута.

Предишен съюзник на руския президент Владимир Путин, отношенията на Пригожин между неговата частна група наемници и ръководството на Кремъл започнаха да се влошават по-рано тази година заради проблеми с участието на групата Вагнер във войната в Украйна. През юни напрежението достигна връхната си точка, когато Пригожин поведе войските си в 24-часово нападение към Москва, което в крайна сметка завърши със споразумение за примирие, което включваше изгнанието на Пригожин в Беларус.

Някои спекулират дали Пригожин изобщо е бил в самолета, който се разби в сряда. Втори самолет, който е принадлежал на шефа на "Вагнер", също е летял в Русия по време на катастрофата и според съобщенията е кацнал безопасно на летище близо до Москва.

Ако съобщенията за смъртта на Пригожин са верни, това вероятно ще предизвика допълнителен смут за Путин, който непременно ще се сблъска с опити за "отмъщение" от страна на наемниците на Вагнер, казва Антон Геращенко, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна.

"Призивите за отмъщение срещу убийците изпълват чат стаите на каналите на Пригожин. Органите на реда в два региона са вдигнати по тревога", написа Геращенко в Twitter.

Бившият офицер от Агенцията за отбранително разузнаване (DIA) Ребека Кофлър обаче отбеляза по време на телефонен разговор с Newsweek в сряда, че смъртта на Пригожин "кара Путин да изглежда по-силен пред руския народ".

"Ако Пригожин наистина е мъртъв, всеки би разбрал, че това е отплата за неподчинение, за критика на руската армия и това изпраща сигнал на всяка потенциална опозиция, че Путин ще ви преследва и елиминира, независимо къде се намирате – дали в Африка или където и да е."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
5
 
! Отговори
Е те тава е! преди 8 месеца
И за награда, че изнесе цялата война с Украйна на гърба си, Путин награди с физическа ликвидация. :D
54
10
 
3
 
! Отговори
До 58 преди 8 месеца
Те0ол , моля те замълчи, , макар да знам, че хомосексуалистите сте нагли, което си личи
53
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В свалянето на самолета е замесена друга ЧВК Редут, ако не греша която е на подчинение на Кремъл. Така или иначе джуджето е прецакано яко защото ще има реакция и от Вагнер и от други които са били свързани с бизнеса на Готвача и са получавали пари от него.
52
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз сега като русофил, да се радвам ли или не? Някой да ми даде напътсвия, моля. Не мога да мисля сам.
51
11
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 8 месеца
Не се тревожете за Путин. Той е по-бетон от всякога! Аз не знам само какъв креteн трябва да си, за да качиш цялото си ръководство на един самолет, при положение, че имаш два! Що се отнася до пилотите, по-леко с жалейките. Това не са обикновени граждански пилоти. Това са военни пилоти от "Вагнер". И изобщо не разбирам тази истерия около Пригожин. Като, че ли кралят на Англия си е отишъл. Всъщност, за Чарлз вероятно ще има по-малко дописки. Какво точно очаквате да стане, освен едно голямо НИЩО!
50
7
 
12
 
! Отговори
Космонавт преди 8 месеца
Каква стана тя, Полша кой ще я напада? Русофили, кой ще изгони Франция от Африка? Военновъздушните сили на Франция разполагат с най много бойни самолети в Европа, организирайте залагания колко от тях ще бъдат дадени на Украйна. :)) След риторичните въпроси ми се иска да задам и два сериозни - кой ще се справи с мародерите на Вагнер когато се влеят сред цивилното население в Русия и коя степен е бронировката на бункерите на късия форер :))
49
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Джуджето (ако изобщо е живо) ще бъде следващия който ще се срещне с Жириновски и Хитлер. Твърде много хора погуби в тази война.
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вчера излъчваха репортаж на видео на Пригожин уж записано в Африка. Няколко часа по-късно, съобщават, че е загинал. Уж беше в Беларус, после в Африка, сега от Москва излетял....
47
5
 
8
 
! Отговори
ъ преди 8 месеца
Според мен вероятните варианти са два. Операция на ЦРУ или инсценировка. В полза на първия - Агенцията не забравя лесно ужилване с 6,2 млрд, каза го и ней бивш шеф. В полза на втория - Пригожин и ФСБ са запознати с навиците на агенцията. Атака от Путин на територията на Русия е почти изключена, ако щеше да го убива, щеше да го направи в друга държава. Така или иначе ние никога няма да разберем истината.
46
5
 
3
 
! Отговори
Ухери на Пост! преди 8 месеца
Агитката на Левски щяла да демонтирва MOЧА довечера (Монумента на Окупационната Червена Армия). Ухери на пост! Главите веднага крия и въпрос на време е с пари да се сдобия
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С необразованите хора се случват такива работи. Когато по съветско време вместо да учи усърдно Пригожин се занимавал с кражби и продажби в Петербург Путин вече е бил изучил наръчника на КГБ как се изтребват враговете на Русия.
44
1
 
4
 
! Отговори
Да преди 8 месеца
Чат пат Путин ги трепи със самолетя, нали имаше единия дето го отрепа с някакъв снегорин на пистата и самолета се блъсна в снегорина и човека умре на место.
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен Путин да не е гледачка че да каже какво е станало, има разследване, ще има резултати когато приключи. Заучи като малка експлозия на борда, загуба на контрол, може би опит за излизане на по-висока височина за да се намали стреса над корпуса, но явно е имало достатъчно структурни щети и самолета е загубил едното крило, където вероятно е била бомбата, след което вече не може да лети и пада
42
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще има отново Октомврийска революция.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бейн не го ли измъкнаха така от самолета?
40
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Джуджето се прави на разсеяно и не прави никакъв коментар за случката... Явно не знае какво да лъже..?
39
5
 
15
 
! Отговори
Къци Костадинов преди 8 месеца
Развилнелият се сатрап Путин трепе всичко наред.
38
3
 
6
 
! Отговори
Нали има клипче преди 8 месеца
Падна е като торба с картофи от небето.
37
6
 
18
 
! Отговори
М..да преди 8 месеца
М....да....Путин е фашист и убиец. Психопат.
36
1
 
7
 
! Отговори
коко брайс преди 8 месеца
ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ ВРЪЗКА С УБИЙСТВОТО НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ И КЪРО И БРАТ ГАЛЕВ И Т.Н.ГЛУПОТИИ ДА РЪСЯТ,, ВСЕЗНАЕЩИТЕ,,.....ОЧАКВАМЕ ВКЛЮЧВАНЕ...