Руски генерали са ранени при атаката на Украйна в Севастопол

Ракета на Киев удари сградата на Черноморския флот
23 сеп 2023 10:45, Нели Христова
125
Руски генерали са ранени при атаката на Украйна в Севастопол
Снимка: БГНЕС

Двама руски генерали са сред ранените от украинския удар срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол, съобщи началникът на главното разузнавателно управление в Киев Кирил Буданов. Това са командирът на групировката, генерал-полковник Александър Романчук, който е в тежко състояние, както и началникът на щаба генерал-лейтенант Олег Цеков, който е в безсъзнание, съобщава медията Гласът на Америка, на която се позовава агенция УНИАН. Отбелязва се, че Александър Романчук, командир на групировката на руските сили в запорожкото направление, е получил званието генерал-полковник през 2023 г. Генерал-лейтенант Олег Цеков е командир на 200-та мотострелкова бригада от крайбрежните войски на Северния флот на Русия. Буданов не потвърди информацията за вероятно ликвидиране на командващия руския Черноморски флот адмирал Виктор Соколов.

Според Буданов загитналите при удара са 9 души, а ранените 16. "Все още се установява броят на ранените редови военнослужещи, които не са служители на щаба. Това са военнослужещи, които са на пост, охрана и така нататък - те не са включени в списъка, който ви съобщих", каза Буданов Според него разузнаването събира данни от всички източници, като разузнавателните източници са едни от основните. Той обаче не каза дали за нападение срещу централата са използвани ракети западно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
14
 
4
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 7 месеца
Заради глупави гумени както тук в коментарите абдали русофоби България е все с губещите.1 св.2св и сега задаваща се 3 св война.Скрийте се бе надрусаняци и не се показвате никогааа!
73
4
 
13
 
! Отговори
Учете история преди 7 месеца
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
72
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хахаа, сградата я няма половината, ония продължават със смехориите за свалените ракети. Има видеа, дори на момента на влизането на втората ракета, при горяща сграда! Безценно! Ботовете, нямат почивен ден...
71
3
 
12
 
! Отговори
Учете история преди 7 месеца
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийс
70
6
 
1
 
! Отговори
Зелето до зимата преди 7 месеца
е в биоразградима капсула - украински патент. До там се докараха. Путин ще ходи на риба в тайгата.
69
3
 
19
 
! Отговори
ДО КЪДЕ СЕ ДОКАРАХА преди 7 месеца
ЗЕЛЕНСКИ ГОВОЕИ ПРЕД ООН И ОБИКАЛЯ СВЕТА , ПУТИН СКИМТИ ПОД ГОЛЯМАТА МАСА И НЕ СМЕЕ ДА ИЗПЪЛЗИ
68
10
 
4
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 7 месеца
На руснаците вече им е толкова скучно да мечат укруси,че с нетърпение чакат следващите оръжия,които ще обръщат хода на т.н война или операция!
67
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руските ботове от ужас и злоба вече не знаят какво дращят,важно е да кълват по клавишите.Всичките им опорки последваха флагмана Москва.
66
11
 
0
 
! Отговори
шмърколани преди 7 месеца
До Таранколу. Com : иде ли новината или нещото се е случило във паралелната вселена на укропитеците? Или е толкова тайно че знаят само Буданов и ти? :):)
65
15
 
5
 
! Отговори
за тия без интелект преди 7 месеца
Без ракети, без войска, без техника, сега и без генерали руската армия попиля НАТО, екипирано със укропитеци! КАК става това наистина?
64
3
 
16
 
! Отговори
искаме още преди 7 месеца
искаме още бой по nървобитните руснаци
63
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 7 месеца
До СМЕЯ СЕ ВЕЧЕ:):)обективната истина, пешка, е да не копипастиш кво са ти пуснали да си хванеш надника, и да си правиш коментаторската колконка с моите и още на трима потребители коментари. обективната истина, маймуняк, е да сравняваш източници за да може да отвееш плявата. за това си минал през 12 редакции, а не си се пенсионирал в бнт, например.
62
1
 
13
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 7 месеца
а, подводницата беше здрава, нале?
61
10
 
3
 
! Отговори
СМЕЯ СЕ ВЕЧЕ:):) преди 7 месеца
До Кравар Евроатлантик : "следете руските блогъри" - ХА ХА ХА ! какво стана с обективната западна истина бе?
60
4
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Добър удар на ВСУ.Чакаме още.
59
2
 
14
 
! Отговори
Нафърфорий преди 7 месеца
Не една, а две ракети, има дори видео, на което се вижда попадението на втораа ракета!!! Пеперуткин и обкръжението му никога не са предполагали, че ще водят конвенционална война с НАТО и унищожиха руската/съветска армия. Закриваха се зводи, консрукторски бюра, висши воени воени училища и цели академии, разформироваха самата структура на Руската/съветска армия, за Мега Коррупцията във Вишите кръгове на МО да не говорим! Резултатите са ОчевАдни!!!!!
58
3
 
13
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 7 месеца
Понеже има много русофилски коментари срещу новните тука - следете руските блогъри, те пускат клипчетата на момента след ударите. После елате пак тука да ви се посмея.
57
1
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 7 месеца
сега, въпрос по опорките, че нещо ми е неясно. има снимки в телеграм по всички "военни" ресурси, с некво лого, на два взрива и крилата ракета, падаща върху щаба. ако руското пво са свалили всички цели, тва требва да е калибър. броненосеца потьомкин ли е наметал щаба на белогвардейците, кво се е случило?разяснете опорката, че се лутам като руски поп пред сейф със секретни документи
56
4
 
1
 
! Отговори
шмърколани преди 7 месеца
До Таранколу. Com : иде ли новината или нещото се е случило във паралелната вселена на укропитеците?
55
12
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 месеца
А Русия бе ракети и без армия помля НАТО екипирано с укропитеци!