Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"

Бившият държавен секретар показа и неприязънта си към политиката на Тръмп
27 сеп 2023 06:23, Елка Василева
333
Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде с руския президент Владимир Путин във връзка с разширяването на НАТО, като заяви: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика", предаде Ройтерс.

Връщайки се в Държавния департамент за представянето на официалния си портрет, Клинтън използва случая да покаже и неприязънта си към политиката на бившия президент републиканец Доналд Тръмп, който я победи на президентските избори в САЩ през 2016 година. Клинтън намекна, че може да е имало съмнения относно способността на САЩ да съберат подкрепа за Украйна, за да се противопостави на инвазията на Русия през 2022 г. заради наследството на Тръмп да отчуждава съюзници. "Хората може да са се съмнявали в това, защото бяхме изгорили толкова много мостове с нашите съюзници и приятели", каза тя пред събралите се настоящи и бивши американски представители в богато украсена зала във ведомството.

Клинтън заяви, че съпартиецът ѝ демократ Джо Байдън преследва много от приоритетите на администрацията на Обама, в която тя беше първи дипломат на САЩ, а той - вицепрезидент на Барак Обама. "Винаги сме казвали: "хората не са принудени да се присъединяват към НАТО. Хората избират и искат да се присъединят към НАТО", добави тя.

Още по темата
Финландия, която стана член тази година, и Швеция, която все още чака, поискаха да се присъединят към западния военен съюз, след като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., загърбвайки десетилетията на неутралитет.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Просто простолюдието, като теб" И точно това отноение им изяде главата ...
116
4
 
3
 
! Отговори
Един с Една преди 8 месеца
Хахахаха, мъжо и на тая овърша сите студентки в белия прашлясал дом, говори на Путин на малко име, ама вечер плашат децата с него и знаят, че ако реши хамерика отива на кино :) Това ли е силата на САЩ и НАТО...само говорят....2 години говорене и 5 танка за Оклрайна? ахахахаххаха
115
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Тромпета е един от обикновен американски бай ганььоо , който няма идея какво прави на глобално нивото. Едно решение направено от неразбиране може дс доведе до война някъде или глобална криза." - О! Виж колко глобални кризи и войни започнаха когато той беше на власт, каква инфлация имаше ... А чакай ... ам ... нещо не... Някой май е хакнал Уйкипедия, че не намирам инфо там ...
114
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 155 Естествено, че е политик от класа. Това че губи няма общо. Просто простолюдието, като теб се хваща лесно на пропаганди и шумни хора ,като тръмп. Така наречените популисти . Я кажи какво направи твоя велик тръмп за 4г ? :)) Спомням си на предизборната плащаше за едни гръмки клипове , едни текстове, как оправя планетата, как махал корпорациите... някакви алабаланизми? Накрая нищо не прави дори загуби глобални позиции на САЩ. За това днес русия се разгащи на напред назад....
113
6
 
6
 
! Отговори
БРИКС преди 8 месеца
Хилари, идвам за доларите!!!
112
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Извинявай, но ти коя беше?"
111
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 153 политик от класа, за това губи избори на поразия? смях в залата. супер безполезно комплексирано бабе, досущ като урсулата, която освен, че разби ес, друго не направи.
110
6
 
10
 
! Отговори
Дедо ви Путьо преди 8 месеца
ще ви даде да се разберете , само да излезе от бункера.
109
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Права е. Все пак тя е политик от класа. Тромпета е един от обикновен американски бай ганььоо , който няма идея какво прави на глобално нивото. Едно решение направено от неразбиране може дс доведе до война някъде или глобална криза. Тръмп е олицетворение на простолюдието, което си мисли че знае всичко и ще оправи света на бързо;))) НЕ става така.
108
8
 
22
 
! Отговори
Анти Тяло преди 8 месеца
Я кукловода на Байдън изпълзя от дупката... нещо войната ли губите, Хилари Ага?
107
16
 
9
 
! Отговори
Путин е най-великият преди 8 месеца
терорист на Земята. Търсен е жив или умрял от международния криминален съд за отвличането на хиляди деца. Тиова го прави и най-големият педофил.
106
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На тази кукумявка и кръгът около нея се дължат проблемите в Сирия и региона. Голяма част от американците са много против нея.
105
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бабо, не се прави на много отворена, че при първата полетяла към Кравария ракета, ти ще си избегала на далеч оставяйки другите да ти сърбат попарата...
104
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На тази бабичка военнопрестъпник и масов убиец защо и се дава трибуна ?!
103
14
 
15
 
! Отговори
ZZ преди 8 месеца
Жалко за Украйна. Сами си го търсят.
102
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Представям си как си е отмъстила на съпруга дето я изложи пред целия свят, сигурно му е спряла секса.
101
0
 
4
 
! Отговори
тази е същата преди 8 месеца
Прокурорите заявиха, че са открили повече от 480 000 долара в брой.В началото на март 2021 г. Боб Менендес и неговия колега Джим Риш предупредиха за постоянна корупция и политизирано правосъдие в България. В отворено писмо те призоваха България да уважава демократичните ценности и върховенството на закона.
100
4
 
8
 
! Отговори
Посланика преди 8 месеца
Добро утро, зомбита? Как сте? Правите ли лицеви и набирания? Тренирайте, че вече няма по складовете военно оборудване и ще тичате голи в окопите. Ще ви дадат 180 бронетранспортьора да ви извозят до заколението
99
18
 
5
 
! Отговори
едно ми е чудно преди 8 месеца
Дали има все пак нормален сред хората,които смятат,че войната на путин срещу света е нормално явление; които искат да напуснем НАТО и ЕС; които твърдят,че без да сме в никакъв съюз ,разчитайка само на путиновата русия ще сме добре----нека да питат арменците ,които почти 4 десетилетия се оповаваха САМО НА РУСИЯ! кажете,бе хора--вие в час ли сте?
98
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво гнусно лицемерие! Кланът Клинтън е спечелил милиони, не от една война.