Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"

Бившият държавен секретар показа и неприязънта си към политиката на Тръмп
27 сеп 2023 06:23, Елка Василева
333
Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде с руския президент Владимир Путин във връзка с разширяването на НАТО, като заяви: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика", предаде Ройтерс.

Връщайки се в Държавния департамент за представянето на официалния си портрет, Клинтън използва случая да покаже и неприязънта си към политиката на бившия президент републиканец Доналд Тръмп, който я победи на президентските избори в САЩ през 2016 година. Клинтън намекна, че може да е имало съмнения относно способността на САЩ да съберат подкрепа за Украйна, за да се противопостави на инвазията на Русия през 2022 г. заради наследството на Тръмп да отчуждава съюзници. "Хората може да са се съмнявали в това, защото бяхме изгорили толкова много мостове с нашите съюзници и приятели", каза тя пред събралите се настоящи и бивши американски представители в богато украсена зала във ведомството.

Клинтън заяви, че съпартиецът ѝ демократ Джо Байдън преследва много от приоритетите на администрацията на Обама, в която тя беше първи дипломат на САЩ, а той - вицепрезидент на Барак Обама. "Винаги сме казвали: "хората не са принудени да се присъединяват към НАТО. Хората избират и искат да се присъединят към НАТО", добави тя.

Още по темата
Финландия, която стана член тази година, и Швеция, която все още чака, поискаха да се присъединят към западния военен съюз, след като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., загърбвайки десетилетията на неутралитет.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хилъри преди години каза,че трябва да се намали броя на местните индианци в Полша,Румъния,Украйна и прибалтийските държави,за да има къде да се заселят ако избухне Йелоустон.В интернет още може да се намери речта й.А ние местните индианци от Източна Европа с какво сме заслужили да ни "намаляват"?Като искат да се заселват никой не им пречи,но е кофти дя ни избиват като онези в Северна Америка...Те затова пращат снаряди с уран сега и после ни карат да ядем зърно с уран.Да си го ядат те!
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хаха, вие на Владимир вместо очите да му извадите, му изписахте веждите !
17
13
 
6
 
! Отговори
От лакомия е! преди 7 месеца
И Крим ще загуби по същата причина
16
2
 
10
 
! Отговори
българина преди 7 месеца
тази иска да каже , че когато проказата нато се разширява, не трябва да се вземат мерки
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пълни глупости - Финландия и Швеция така или иначе бяха нато налъми, все тая какъв им е статута на хартия. Но когато Русия набие укропите в земята, а индустриите и икономиката на западна европа рухнат поради липсата на енергия и пазари, Русия ще изпълни и преизпълни мисията си да подкастри крилцата на нато. Целия свободен свят се обръща срещу диктата на ФАЩ. Не само че няма да спасят хегемона от рухване, а ще ускорят процеса значително. Дрънканиците подобни са ПОСЛЕДНИ ОТЧАЯНИ ИЗДИХАНИЯ...
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Разширяването ще предизвика разширяване на Русия на запад: https://dzen.ru/video/watch/6512f02f6ac4a614f7d37318 https://dzen.ru/video/watch/6512a3db6ca38243234cf9f5 https://dzen.ru/video/watch/6512a84cefae0f352fae8b19
13
12
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Другари, 1989г. "великият" СССР фалира и се сгромоляса. В момента Психото в Мордор не може да го върне, ако ГЗ да си одере :))))))))))))))))))))))))))) Остава ви да ревете и фантазирате по форумите безпомощно.
12
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путин сам си го наби! От САЩ му се присмиват
11
3
 
16
 
! Отговори
Лицемерие преди 7 месеца
През 2008 в Мюнхен как го е предизвикал? Решението за разширение включващо Уркайна и Грузия е от тогава.
10
4
 
24
 
! Отговори
Килъри преди 7 месеца
Бабето е много зле, за нищо не става вече, дори за секс, дори мъжът и Бил Клинтън се отказа от нея отдавна..............за да намери утеха при по-младата, по-хубавата и по-умната Моника Люински!!!
9
14
 
8
 
! Отговори
Така е преди 7 месеца
Това което сам си направиш друг не може да го стори!
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това са глупотевините на агонизиращия екс-хегемон. А нашите клакьори припяват ли, припяват....
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много интересно. Жена ,отговорна за убийството на милиони хора по целия свят морализаторства а и не е е осъдена в Хага за военни престъпления срещу човечеството. А забравих,че те в Хага нямат право да съдят американски военнопрестъпници
6
3
 
47
 
! Отговори
аха преди 7 месеца
Двете дърти вещици и масови убийци на милиони хора в целия свят...............Хилъри Клинтън и Мадлин Олбрайт, приятелки и сатанистки..............те пият невинна човешка кръв и се хранят от нещастието на хората..............само тях не ми ги давайте за пример!!!
5
35
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 7 месеца
Путин сам предизвика разширяването на НАТО. Хилъри добре го каза
4
4
 
30
 
! Отговори
????? преди 7 месеца
Тая вещица дори мъжът й не можа да я изтърпи, а си намери по-млада и по-готина мацка..............Моника Люински!!!А вие, продажните журналисти я цитирате и в давате за пример за морал, така ли??Дъртата баба Килъри Клинтън жива ли е е още???Аз мислех,че отдавна е гушнала букета!!!
3
3
 
55
 
! Отговори
????? преди 7 месеца
Хилъри Клинтън...............нея ли цитирате??Завършила университета в Йейл , членка на една организация на сатанисти "Черепи кости"................тая ли е пример за морал??Я кажете, журналистите???
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е лошо бабето да обслужи мъжът си, че пак ще ползва услугите на Моника.
1
4
 
65
 
! Отговори
аха преди 7 месеца
.............каза Хилъри Клинтън, виновна за смъртта на хиляди невинни хора в Либия, Сирия, Ирак.................една вещица и военнопрестъпничка!!!