Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"

Бившият държавен секретар показа и неприязънта си към политиката на Тръмп
27 сеп 2023 06:23, Елка Василева
333
Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде с руския президент Владимир Путин във връзка с разширяването на НАТО, като заяви: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика", предаде Ройтерс.

Връщайки се в Държавния департамент за представянето на официалния си портрет, Клинтън използва случая да покаже и неприязънта си към политиката на бившия президент републиканец Доналд Тръмп, който я победи на президентските избори в САЩ през 2016 година. Клинтън намекна, че може да е имало съмнения относно способността на САЩ да съберат подкрепа за Украйна, за да се противопостави на инвазията на Русия през 2022 г. заради наследството на Тръмп да отчуждава съюзници. "Хората може да са се съмнявали в това, защото бяхме изгорили толкова много мостове с нашите съюзници и приятели", каза тя пред събралите се настоящи и бивши американски представители в богато украсена зала във ведомството.

Клинтън заяви, че съпартиецът ѝ демократ Джо Байдън преследва много от приоритетите на администрацията на Обама, в която тя беше първи дипломат на САЩ, а той - вицепрезидент на Барак Обама. "Винаги сме казвали: "хората не са принудени да се присъединяват към НАТО. Хората избират и искат да се присъединят към НАТО", добави тя.

Още по темата
Финландия, която стана член тази година, и Швеция, която все още чака, поискаха да се присъединят към западния военен съюз, след като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., загърбвайки десетилетията на неутралитет.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
14
 
! Отговори
Лъжците така казват преди 7 месеца
Като ги питат ЗАЩО - те винаги обвиняват жетрвите си със "те сами си го предизвикаха" АБЕ!! Вашата наглосакска!
136
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Известен политик е казал: Не забравяйте ча Америка не е в Европа, а Англия е остров. Хубаво е да се припомни на съвременните политици този факт.
135
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Килъри е психо-nATKa, тези "хора" не говорят същия език като нас, но за щастие е доста лесно да се превежда на нормален език - просто обръщате значението огледално. Слугите на злото не са особено интелигентни или креативни - не могат да измислят кой знае колко скопосани лъжи, просто дрункат пълната противоположност на истината.
134
6
 
16
 
! Отговори
Гад мръсна преди 7 месеца
На тази к*чка ръцете й са изцапани с кръв. Замесена е във всички л****, още от аферата Уотъргейт, до всички войни, които САЩ водят подледните 30 години. Правени са доста разследвания срещу нея, като агенти на ФБР мизтериозно загиват в автомобилни катастрофи с отказали спирачки. Зла жена с пряка телефонна връзка с дявола. И не, Путин не си го направи сам, вие подкопавате световния мир още с пускането на двете атомни бомби срещу мирно население, гадове!
133
4
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 7 месеца
Хахахахаааааа поредното нелепо изказване и оправдание от страна на "миротворците" които не са виновни за нищо ....дори Япония си е виновна че пуснаха атомната бомба ...Виетнам са си виновни за нахлуването и падението на САЩ ...между другото САЩ няма ли да искат обещетение от Виетнам или Русия за загубата във Виетнам ? Тоест те навсякъде губят де ! Значи благодарение на Путин НАТО се разшири ...ако не е Путин такъв съюз нямаше да има а ? :)
132
2
 
3
 
! Отговори
Не съм 166 преди 7 месеца
До Анонимен 176 - Да имаш широка обща култура е хубаво нещо. Но за да станеш добър специалист е нужно в даден момент да спреш да разширяваш спектъра на образованието си и да започнеш да работиш в една област, за да надграждаш.
131
14
 
7
 
! Отговори
Горд руснак преди 7 месеца
Ние се гордеем с нашия Жужак . Умираме с кеф за него . Няма да го пускаме да излиза от бункера, защото ще го вкарат в затвора за отвличане на много деца. Той е нашият най- голям педофил , въпреки че е само 155 см.
130
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 166 - Имам магистратура по "Изкуствен интелект" и бакалавър по "Компютърни науки", като преди това учих 2 години "Политология", защото от дете имах особен интерес към политиката. Преминах 4 месец обучение по основи на финансите + множество кратки семинари и книги, които се изискваха от работата ми, така че съм достатъчно добре запознат и с финансите.
129
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тръмп е прав. Това е гадна жена.
128
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вижте как Хилари се радва, когато гледа как убиват кадафи, преди това Садам Хюсейн. Изключително неприятно същество, нищо нормално няма!
127
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Типична стара вещица. Да си яха метлата и да си ръси злобата по-далеко.
126
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хилари е слуга на сатаната.
125
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 160 "Ако решал хамерика отивала на кино" не ставай смешен :) Той така говореше и за Украйна, че щял да я превземе за 3 дни, ама уви...вече повече от 1,6г. се мъчи и нищо не може да направи, защото толкова са му силичките на ЛилиПутин.
124
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хилъри, Хилъри и ти като не искаше да правиш хайбибитки на Били, сама си предизвика Моника!
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До до 156 - И да ти кажа, кой съм - Някой, чийто живот не е свързан с "политически активизъм" на млади години, мъкнене по младежки организации и цуцане от партията майка и спонсорите ѝ. Това е РАЗЛИЧНОТО, между мен и Хилъри. А и на мен не са ми изневерявали със секретарката или други.
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 161 Това не е отношение, а реалност. Ти си простолюдие? Какво образование имаш ? Каква наследствена връзка имаш в политиката ? Какво разбираш от финанси, Гео политика и дипломация? Нима си мислиш, че като дрънкаш на масата пред ракията и си голям дипломат? :))Не ставай смешен... ти си просто момче от простолюдието, което си мисли че като гласува за улттанационални лапаччии, ще промени нещо. Ще промениш само джоба им , а ти ще станеш още по беден. Защото тяхната политика никога не е печелив
121
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До до 156 - Ще ти кажа, кой не съм - Човек с позиция в американскто правителство. Това е общоот между мен и Хилъри. Ако този отговор не е задоволителен на върпоса ти, то не знам кое ще е.
120
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Спомням си на предизборната плащаше за едни гръмки клипове , едни текстове, как оправя планетата, как махал корпорациите... някакви алабаланизми? Накрая нищо не прави дори загуби глобални позиции на САЩ. За това днес русия се разгащи на напред назад...." Почна да чисти лобитата на разните му феджфондове и прочие, не започна нито една война, а Украйна се случи при Байдън и Виктория Нюман. Обясни ми, какви са тези "Алабализми", защото мисля, че не разбираш значението на думичката.
119
3
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 7 месеца
Хилариии, да те пшитам нали бяхте голяма сила? Нали НАТО е непобедимо :) Какво стана? Кажи де....единственото, което стана е че се видя колко хилаРи е нато също като теб
118
4
 
1
 
! Отговори
до 156 преди 7 месеца
Интересно е, ти кой си...