Лондон твърди: Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна

Кремъл планира да отдели за войната една трета от общите разходи на бюджета през 2024 г.
Обновена: 1 окт 2023 21:59 | 1 окт 2023 21:53, Анисия Иванова
526
Лондон твърди: Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна, значително увеличавайки разходите за отбрана. Според британското разузнаване това се доказва от документи на руското министерство на финансите, според които през 2024 г. Кремъл планира да отдели за войната една трета от общите разходи на държавния бюджет.

„Документите, вероятно изтекли от руското Министерство на финансите, показват, че руските разходи за отбрана се очаква да нараснат до около 30 процента от общите държавни разходи през 2024 г. Министерството предлага бюджет за отбрана от 10,8 трилиона рубли, което се равнява на около 6 процента от БВП и увеличение от 68 процента в сравнение с 2023 г.“, казва се в доклада на британското министерство на отбраната.

Разузнавателната служба предполага, че Русия ще може да поддържа това ниво на разходите за отбрана до 2024 г., по-специално чрез намаляване на разходите за други нужди на държавата.

Министерството на отбраната на Обединеното кралство отбелязва, че пълната информация за руските разходи за отбранителния сектор е класифицирана. Въпреки това дори изтеклите цифри като цяло показват, че Русия се готви за много години битки в Украйна.

Както съобщи УНИАН, Русия очаква да прекрати войната в Украйна до 2025 г. Както е известно, нашествениците не успяха да постигнат целите си „за два-три дни“. Правозащитници казаха, че Министерството на труда и социалната защита на Руската федерация наскоро е поръчало над 230 000 удостоверения за семействата на загинали окупатори, но тази цифра определено е подценена. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
7
 
5
 
! Отговори
Грозната истина преди 7 месеца
Русия можеше да спечели нещо от тая война преди края на март миналата година. Тогава още не бяхме разбрали колко са жалки армията и оръжията им. Можеха да се спазарят все за нещо. Сега целия свят видя че са жалки. Няма армия, няма оръжия, шантажа с газа не мина, с петрола също, не плащаме в рубли, руските кредитни карти вече не важат, руския Swift - тотален провал, руската операционна система не бачка, руски чип е виц. Русия е фактор само в главите на българските копейки
184
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гледах в мрежата,снимана от руски родител детска закуска от 112-то училище! В Русия,не в Русе! Сварено яйце и зърна от нахут?! Лично аз стопирах кадъра и ги преброих - 17 броя!Евала, да свикват на глад поколенията!
183
1
 
7
 
! Отговори
Искам да попитам преди 7 месеца
Ако Русия спечели войната всички Кирчовци евроамерикано депутатчета кво ще правят с гладните си Народи ??? Ще си избягате с милионите на Марс нали идва края на света и ви е страх страхливци не Буча не клане истински зверства за вас ***
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
do 315 преди 20 г. петрора беше 20 далара на барел сега е 100 сапо тъпунгерче като теб би написал това
181
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Просто му вижте сметката на това на снимката и още няколко "човека" покрай него и да мирясва светът вече!
180
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като гледате смачканото, дърто джyдже на снимката, прилича ли ви на оптимист, а русофилчета нeвежи? Ха-ха-ха!
179
5
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
ЗА МОМЕНТА КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО НА УКРАЙНА СПРЯМО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е АБСОЛЮТЕН ПРОВАЛ ЩОТО АЗ ДА СЪМ ИЗБИЛ ПУТИНИСТИТЕ В БАХМУТ БЕЗ ПРОБЛЕМ С ТОЛКОВА МНОГО СНАРЯДИ 250 000 УЖ ПОЛУЧИХА! БАХМУТ ВЕЧЕ НЯМА НАСЕЛЕНИЕ ТОВА Е САМО БОЙНО ПОЛЕ И УКРАЙНА ТОТАЛНО СЕ ИЗЛОЖИ С КОНТРАТА ЗАСЕГА!
178
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дълга, ама колко дълга? Има ли кой да им праща оръжие? А хора откъде?
177
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
(7.50)(7.00)(6.05)(5.55)(5.50)Тези цифри не ви говорят нищо!(68.00)(60.50)(54.10)(80.00)(79.00)Тези също! Това са цените в рубли на бензин 98,95,92,76 и Дт(дизел) в Русия! ПРЕДИ 20 г. и СЕГА! Откакто Путин е на власт!
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пратете им с C300 и два тона вълнени килоти, че ще им измръзнат топките.
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А тия"правозащитници"случайно да имат данни,колко укропи се пренесоха при батюха Бандера?
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 83 Путин за 6 месеца си взе 20% от територията на Украйна, 10 милиона население)))Да, бе, само където повечето територия е превзета през 2014год. когато украйнска арбмия практически нямаше.
173
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом е така да им депортираме дезертьорите от морето. И без друго за нищо не стават. Времето се разваля, плаж няма...Няма кой да ги храни вече. В Австрия ги преброили над 140000 млади украинци - щели да ги депортират. Ние какво ще ги правим? Няма ли да ги върнем да си изпълнят дълга към Украйна? Или ще ги държим за разплод?
172
1
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
ИЛИ ФАЛШИВИЯ ПУТИН ЩЕ УМРЕ ИЛИ БАЙДЪН ЩЕ ИЗГУБИ ИЗБОРИТЕ! ТОВА СА ВАРИАНТИТЕ И ДРУГИ НЯМА! РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕМОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНОТО СРЕЩУ НАТО ЩОТО ЩЕ ПРЕВЗЕМЕМЕ МОРДОРСКВА ДА 48 ЧАСА В МИГА В КОЙТО СТРЕЛЯ С ЯДРЕНО ПО НАТО ДЪРЖАВА АЗ ПОЧВАМ ДА ИЗБИВАМ ПУТИНИСТИ ДОКАТО НЕ ДОКОПАМ И ПУТИСТКОТО ФАЛШИВО ПОДОБИЕ КРИЕЩО СЕ В МОРДОРСКОВИЯ!
171
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дълга,дълга колко да е дълга,те укрите които са годни да носят пушкала са веки на привършване.
170
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Идват дъждовете. Изпращате ли дъждобрани за украинците да не се разтопят от дъждовете! Пращайте им неопренови костюми за водолази, че кокалите ще им ръждясат!
169
4
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 276 преди 7 месеца
Фашистите и нацистите са в Украйна..........азовци, бандеровци и разни *** от "Десен сектор"..............а един украински гаден сайт беше публикувал снимки на убити и обезобразени руснаци................но руснаците си знаят работата...............няма да я има държавата Украйна...........искали да влизат в клуба на богатите, укро-фашагите, но и на ЕС им писна да наливат пари за една изгубена кауза!!!
168
2
 
3
 
! Отговори
У бре преди 7 месеца
Руската пропагандна гьобелщина няма срам.Показаха лицето на руския капитализъм - анклава Калининград и неговото бурно развитие в рекламен филм.Обаче толкова са се увлекли,че после бяха разкрити - Всички кадри и фотоси се оказаха от полския град Елблонг???
167
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А уж рашаните щяха да дадат фира до няколко месеца,нещо сметките май се оказаха грешни?
166
3
 
5
 
! Отговори
Bai Dun преди 7 месеца
Как върви контрата ? Стигнахте ли до Токмак ?