Ако САЩ изоставят Украйна, е вероятен сблъсък САЩ – Русия

За това предупреди бивша представителка на Вашингтон в НАТО
5 окт 2023 08:35, Елка Василева
225
Ако САЩ изоставят Украйна, е вероятен сблъсък САЩ – Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Кей Бейли Хъчисън, която представляваше Вашингтон в НАТО в продължение на четири години, предупреди, че сблъсъкът между САЩ и Русия става много по-вероятен, ако Съединените щати изоставят Украйна, а руските войски продължат на запад, предаде ДПА.

Още по темата
"Ако те влязат в страна от НАТО, тогава сме във война", заяви трикратният републикански сенатор от Тексас.

Съпротивата срещу изпращането на оръжия на Украйна се засилва сред републиканците. Някои от претендентите за мястото на Кевин Маккарти като председател на Камарата на представителите обещаха да намалят помощта, както и някои кандидати за президентския пост.

Хъчисън и държавният секретар Антъни Блинкън, който се появи в нейната Алма матер - Тексаския университет, подчертаха, че е наложително да се помогне на Украйна.

"Едно от нещата, в които според нас президентът Путин вярва, е, че може да издържи по-дълго от нас. Че може да издържи по-дълго от украинците. Че той може да издържи по-дълго от подкрепата, която Украйна получава. И е много важно да го разубедим в тези му представи", подчерта Блинкен в Остин по време на 50-минутния им разговор.

Най-високопоставеният дипломат на страната похвали бившата сенаторка за "забележителната ѝ служба като наш представител в НАТО в бурно време".

"Още от първия ден инструкцията, която получих от президента Байдън, беше да активизирам, да подновя и да подмладя всички наши съюзи и партньорства като НАТО", каза той, намеквайки за пренебрежителното отношение на предшественика си Доналд Тръмп към Алианса.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
18
 
8
 
! Отговори
мдааа преди 8 месеца
Чечевската война също се проточи много дълго ако си спомняте и накраа завърши с купаването на Кадиров коъто стана руски лакей целува ръка на фашиста птин и върши мръсната работа на путин в Украйна.
147
6
 
21
 
! Отговори
Баъ дън го озаптиха, преди 8 месеца
...затова се налага ЕС да поеме издръжката на Зеленската Украйна, а това значи от нашия джоб. Ние гладни и на студено, земеделието и енергетиката разбити в полза на Украйна. Вън от ЕС докато е време.
146
0
 
11
 
! Отговори
КИРО преди 8 месеца
НЕ СЪМ НИТО РУСОФИЛ НИТО АМЕРИКОФИЛ,НО ЧЕСТО ОТ САЩ И ЕВРОПА ГОВОРЯТ ,ЧЕ УКРАЙНА ТРЯБВА ДА ПОБЕДИ,ДЪРЖАВИ КАТО САЩ, РУСИЯ,КИТАЙ, АНГЛИЯ,ФРАНЦИЯ СА ПРИТЕЖАТЕЛИ НА ВОДОРОДНИ БОМБИ,ТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПОБЕДЕНИ НО САМО ТОГАВА КОГАТО СА СИ ИЗГЪРМЯЛИ ВОДОРОДНИТЕ БОМБИ---НО ТОВА Е КРАЙ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА
145
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Глупости на тракалета! НАТО насъсква съседите на Русия за да я отслаби и подчини. Сега натовци се"загрижили" за арменците от Нагорни Карабах. След като не успяха да насъскат отново Грузия срещу Русия. Давай с продажните арменци. Русия не е обявила Карибско море за зона на стратегически интереси!!!! Докато САЩ поготвят такъв закон за Черно море!!!! Втората по численост армия на НАТО е на Черно море!!! САЩ за какво се бутат тук?
144
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението?
143
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Япония разполага със стотици F-35 които много могат да нанесат големи поражения на Русия докато бъдат унищожени от руското ПВО. Поради тази причина, при конфликт със САЩ Русия не може да откаже на другаря Ким удоволствието да потопи Япония и да я изличи от картата.
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В превод от психопатски на човешки език - точно обратното.
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво ще стане с TSMC при конфликт САЩ - Русия.
140
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Нещата са по-скоро в обратен аспект. Колкото повече се подкрепя Украйна, толкова повече Русия ще приема Украйна за заплаха в бъдеще и съответно ще иска да бъде по-отслабена териториално. Т.е. да няма излаз до Черно море, да минава руската граница максимално близо до Киев. Ако в момента се седне на масата за преговори, все още Украйна има шанс да се раздели единствено с Донбас, Херсон и Запорожие.
139
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сблъсък САЩ - Русия означава обединение на Корея и изчезване на Япония от географската карта. Малкият Ким особено ще се накефи на островчето Япония, а и много от Южна Корея ще се радват да видят Япония потопена.
138
2
 
13
 
! Отговори
Споко преди 8 месеца
Споко, догодина идват ефките, идват 10 ефки, напролет като изсъхне почвата украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва, само да дойдат ефките и да изсъхне почвата.
137
2
 
12
 
! Отговори
САЩ преди 8 месеца
такъв дебел и мазен ше си го вкарат, че ше се чудят от къде им идва. А той ше идва откъм гз!
136
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна ще бъде или американска, или изоставена. САЩ по принцип не изпозват план Б, по-евтино за САЩ е да изоставят план А ако се провали, отколкото да разработват и изпълняват план Б, заради някаква си Украйна. Опитаха, не стана, и толкова - както в Ирак, Афганистан, Сирия, загубиха малко пари и авторитет и толкова, пак са си силна държава. Но не така стоят нещата с ЕС, провал в Украйна може да доведе до разпад на ЕС.
135
1
 
13
 
! Отговори
ще изоставят затова: преди 8 месеца
Те споменаха същото число, 400 000 войници", каза Макгрегър. Той припомни, че това е повече от общите загуби на САЩ през Втората световна война. "Кого заблуждаваме? Това не може да продължава дълго. Всичко ще се промени скоро. Конфликтът приключи", обобщи полковникът.
134
11
 
4
 
! Отговори
Маринчо Кожухаров преди 8 месеца
Макартни вече не е начело на конгресмените ......7 републикански конгресмени се обединиха с демократите и го изхвърлиха чрез гласуване .......сега спакойно ще приемат нов закон за подпомагане на Украйна с десетки милиарди долари и няма да има недостиг на пари ..............Америка си печата долари .....по- точно ЕВРЕИТЕ от Федералния резерв печата толкова долари колкото си искат
133
1
 
10
 
! Отговори
ще изоставят затова: преди 8 месеца
Бивш съветник на ръководителя на Пентагона: Украйна е загубила 400 000 войници от началото на СВО. Това заяви бившият съветник на ръководителя на Пентагона Дъглас Макгрегър в интервю за журналиста Стивън Гарднър. От подобна информация журналистът се опита да прикрие лицето си с ръце: "Хората най-накрая ми казват:" Знаеш ли, Макгрегър, беше прав. Загинаха 400 х.войници от ВСУ. Самите украинци случайно потвърдиха това, като казаха, че трябва да отдадат почит на загиналите.
132
1
 
11
 
! Отговори
ще изоставят затова: преди 8 месеца
Макгрегър говори за чудовищните загуби на въоръжените сили на Украйна. "Украинските войски са в ужасно състояние. От това, което беше преди година, остана само скелетът. Ние изчислихме, че украинците са загубили от 300 до 350 хиляди души, може би дори повече", каза полковник Дъглас Макгрегър в интервю за Джереми Райън Слейт. Той също така добави, че скоро Украйна едва ли ще може да продължи военните действия.
131
1
 
9
 
! Отговори
ще изоставят затова: преди 8 месеца
Полша ще завземе Западна Украйна и ще депортира бежанци оттам - Макгрегър. Полша иска да анексира Западна Украйна и да разсели там всички бежанци, пристигнали след началото на конфликта, каза бившият съветник на Пентагона Дъглас Макгрегър. "Когато Украйна започне да се разпада и нейната армия отслабне, ще има опит за нахлуване в западната част на страната, за да се създаде зона за сигурност и да се репатрират три милиона украински бежанци", каза той.
130
2
 
6
 
! Отговори
ще изоставят затова преди 8 месеца
отбеляза експертът. Според него, ако Вилнюс и Варшава наистина искат да получат нещо в Западна Украйна, време е да напуснат НАТО. "Изгонете всички чуждестранни войски от Полша и изпратете вашите дипломати в Москва", каза Макгрегър.
129
0
 
10
 
! Отговори
ще изоставят затова: преди 8 месеца
Полша няма да преживее конфликт с Русия - Макгрегър. Полските власти трябва да преговарят с Русия, а не да влизат в конфликт, в противен случай това може да доведе до унищожаването на Полша, каза бившият съветник на Пентагона Дъглас Макгрегър в интервю за списание Myśl Polska. "Ако Полша обвърже дългосрочния си стратегически интерес с унищожаването на Русия, с Полша ще бъде свършено. Полша няма да преживее това",