Ако САЩ изоставят Украйна, е вероятен сблъсък САЩ – Русия

За това предупреди бивша представителка на Вашингтон в НАТО
5 окт 2023 08:35, Елка Василева
225
Ако САЩ изоставят Украйна, е вероятен сблъсък САЩ – Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Кей Бейли Хъчисън, която представляваше Вашингтон в НАТО в продължение на четири години, предупреди, че сблъсъкът между САЩ и Русия става много по-вероятен, ако Съединените щати изоставят Украйна, а руските войски продължат на запад, предаде ДПА.

Още по темата
"Ако те влязат в страна от НАТО, тогава сме във война", заяви трикратният републикански сенатор от Тексас.

Съпротивата срещу изпращането на оръжия на Украйна се засилва сред републиканците. Някои от претендентите за мястото на Кевин Маккарти като председател на Камарата на представителите обещаха да намалят помощта, както и някои кандидати за президентския пост.

Хъчисън и държавният секретар Антъни Блинкън, който се появи в нейната Алма матер - Тексаския университет, подчертаха, че е наложително да се помогне на Украйна.

"Едно от нещата, в които според нас президентът Путин вярва, е, че може да издържи по-дълго от нас. Че може да издържи по-дълго от украинците. Че той може да издържи по-дълго от подкрепата, която Украйна получава. И е много важно да го разубедим в тези му представи", подчерта Блинкен в Остин по време на 50-минутния им разговор.

Най-високопоставеният дипломат на страната похвали бившата сенаторка за "забележителната ѝ служба като наш представител в НАТО в бурно време".

"Още от първия ден инструкцията, която получих от президента Байдън, беше да активизирам, да подновя и да подмладя всички наши съюзи и партньорства като НАТО", каза той, намеквайки за пренебрежителното отношение на предшественика си Доналд Тръмп към Алианса.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
10
 
35
 
! Отговори
Жиката преди 8 месеца
ЕС ще се разпадне.Не се издържа този икономически фашизъм.
167
5
 
15
 
! Отговори
Жиката преди 8 месеца
Нострадамус е прав си .Европата ще опъва Кайла.
166
8
 
16
 
! Отговори
Нострадамуса преди 8 месеца
НЯМА да има сблъсък на САЩ и Русия. САЩ НЕ СА ВРАГОВЕ НА РУСИЯ и това е многократно доказвано . .1. САЩ са тези които принудиха Украйна да даде целия си ядрен арсенал на Русия .Безусловно.2.САЩ ОТКАЗАХА да включат Русия в списъка си с терористични държави.3.САЩ НИКОГА не са спирали търговията си с Русия . И за разлика с Европа , където търгиовията с Раша почти спря, САЩ подържа и увеличава стокооборота си за милиарди долари с Русия. 4. Санкциите на САЩ срещу Русия ВИНАГИ са били символични.
165
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До РуZZkий мир Фашист прикриващ се зад маската на невиността, причинена от отчаяние, че реванша на братята му фашисти срещу Русия не успя и ще трябва да чака нови 50 или 100 години докато съберат сили фашистите и нацистите по света за нов реванш! Хахахахахахахахахахаха!
164
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Грешка. Ако САЩ изоставят Украйна, Русия ще победи по-бързо и нещата ще затихнат. Точно обратното на сблъсък Русия-САЩ.
163
32
 
12
 
! Отговори
РуZZkий мир преди 8 месеца
На всички русофили ,с агресивно поведение заплашващи както копейката,трябва да им бъде отнето Българското гражданство и изгонени от България да отидат ако искат в тяхната россюйчка,мародерският рай на убийци и пияндурници,които освен да се увличат по войни ,постоянно гледат по телевизиите си воени филми все от отечествената спец ,операция. От друго не разбират
162
6
 
22
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 8 месеца
Точно затова Русия има интерес от дълга война с Украйна. Хем чака Запада да западне докато помага на Украйна , хем печели време да консолидира властта си в БРИКС и по този начин да спечели съюзници освен Китай,Иран и СК които да са готови на водят Трета Световна Война срещу НАТО!!!
161
7
 
15
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Дневника на Путин и един самопотопил се десантен кораб в пристанището за да не се прехвърли пожара бушуващ на пирса върху него - а кораба е бил пълен догоре с боеприпаси - след това го извадиха без проблеми - виж поразени кораби има доста но нито един потопен. За разлика от РФ целия флот на Киев е потопен включително редовно новодоставените катери клас Зодиак се потапят в Черно море и в Днепър.
160
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Дневника на Путин 1. 3дневна война е твърдение на САЩ Генерал и то месеци преди СВО 2. Руснаците без да искат потвърдиха думие му 27.02.2022 руските части завладяха Буча която р на 22 км от Центъра на Киев - Киевско-Печорската Лавра или ако искаха още на 27.02.2022 можеха и с артилерия и с авиация да избомбят всички държавни сгради и дори бункери. А колко кораба са потопени - Москва загинала от Пожар, Потопен един невъоръжен влекач доставящ продукти за о. Змейни и един самопотопил се десантен
159
15
 
9
 
! Отговори
Дневника на Путин преди 8 месеца
Ден 589 от 3-дневната ми война. Изтеглих корабите от Севастопол, защото постоянно бяха потопявани от войска без флот. Геният ми остава ненадминат.
158
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"войната е мир свободата е робство невежеството е сила"
157
6
 
14
 
! Отговори
Информация,призвана преди 8 месеца
да уплаши неинформираните американци какви лоши работи ще станат,ако САЩ престане да пълни кацата без дъно,наречена Украйна.Чуха се гласове на видни политици в САЩ,че подкрепата за Укр. трябва да бъде спряна,защото не води до нищо.Но тези гласове очевидно са били на хора,които не са свързани с американския ВПК,тоест нямат лична полза от продажбите на оръжия.Питат се и как Укр. ще връща огромните заеми.А простият американец трябва да бъде стреснат,че ако спре помощта за Украйна,ще дойде II св.в.I
156
6
 
29
 
! Отговори
За България... преди 8 месеца
...помислете. Виждате как Бруксел ни смачка, за да има за Украйна. Ако тази американска губерния влезе в ЕС, парите ни ще отиват за нея. Ето, вчера предателите от парламента искат да дарят милиард на американците уж за нова военна техника. Чака ни глад, студ, безработица и фалит, накрая ще ни купят територията за Украйна номер 2. Затова НЯМАМЕ интерес Украйна да е в ЕС. Да ходи където ще, не ме....
155
6
 
27
 
! Отговори
Ако спрат финансиран преди 8 месеца
Елена Зеленска ще трябва да си купува Сваровдси, а не Картие за милион 120 хиляди долара, като миналата седмица в Ню Йорк. Обидената продавачка показа чека.
154
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоест ще плащаме друг да се бие а Украйна..... и ако Русия се срине случайно ще крадене яко.... ми то е същото ако Русия плаща на Мексико да се бият със Щатите... .
153
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едва ли някой от двете сили ще рискува да се самопогуби и да сложи край на света. Има много малки, които ще воюват помежду си и ще удовлетворят и двете супер сили.:))
152
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Първо да видим какво ще стане с Полша в близко време. Че нещо там отношенията с Украйна сериозно се променят. Полша е и враг на Германия. Германците гледат да им ликвидират въгледобива. Току им пускат по някоя солена-солена глоба през ЕС. Поляците сега им го връщат, като дават шенгенски визи на африканци и азиатци и ги пускат да щъкат свободно. Поляците бяха против Серните потоци, направиха друг от Швеция на юг, ам нещо няма достатъчно капацитет. А сметката за войната я водят...Закучи се работат
151
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
САЩ са загубили всички войни. Преки и косвени. преди няколко десетилетия Дън Сеяо Пин сключва споразумение със САЩ те да отпуснат на Китай пазари, да дадат на Китай технологии, за да стане индустриална държава. Срщу това Китай се задъжава да покаже враждебност към СССР. Китай показва. Напада Виетнам. Зад Виетнам стои СССР. виетнамците почелят, изтласкват китайците. В Афганистан ПРОТИВ СССР също е имало китайски части. САЩ решават, че тестът е издържан успешно. Сега обаче е друго.
150
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И кога Путин е имал намерение да напада страна от НАТО? Смо плашат хорат. Безумни наглосаксонци.
149
2
 
16
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 8 месеца
Нека, нека! Това е най-сигурния начин Америка да фалира!