Русия удари с ракета цивилен кораб под флага на Либерия

Ранени са членове на екипажа
8 ное 2023 23:45, Стела Стоянова
115
Русия удари с ракета цивилен кораб под флага на Либерия
Снимка БГНЕС, архив

Русия улучи с ракета тази вечер цивилен кораб под флага на Либерия в Черно море, навлизащ в едно от пристанищата на Одеска област, съобщиха украинските военни.

"Врагът продължава терора над цивилното корабоплаване. Изстреляна бе противорадарна ракета Х-31П в посока на едно от пристанищата на Одеска област от Черно море", съобщиха от Оперативното командване "Юг" на страницата си във "Фейсбук".

Ракетата е улучила цивилен кораб под флага на Либерия в момента на влизането му в пристанището.

По информация на ОП "Юг", ранени са членовете на екипажа - граждани на Филипините, един от тях е хоспитализиран. "Лоцманът е загинал, още един пристанищен работник е ранен", посочват от Оперативното командване.

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 хиляди души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пуснете новината, че укропите са почнали да мобилизрат жени от 18 до 60 годишна възраст, защото нямат никакви загуби по фронтовете и въобще - имат армия, не им трябва повече, но ще мобилизират лелки и баби. Фолксщурмът му дойде времето, Зеленчо е съвременни с мустачки. Хахаха. Боже, жени на фронта срещу Вагнер и Ахмат...
5
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Aмчи нали им казаха да не пътуват търговски кораби? Укритата що си правят оглушки? Ся рушките им напомниха на укритата. Една ракета - застраховките на корабите покрай укритата х10. Още една ракета - корабите спират, укритата пукат от глад.
4
37
 
9
 
! Отговори
Дааа преди 5 месеца
Нямя такава деструктивна държава като русия.Там всичко е алкохол и война.Не трябва да съществува такава държава.Само гамеееени и дира още не могат да го разберат.
3
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колкото повече такива престъпления на руските военопрестъпници има, толкова по-бързо всички държави ще се "сетят" за какви терористи става дума.
2
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пращат кораби с измислени знамена,за да провокират руснаците и да направят от Черно море Червено,за да може да им дават още милиони и жената на Зеления Гаргамел да си купува още бижута от бяло злато.Напоследък им секнаха милиардите и се чудят как наново да им дават.
1
38
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Освен терористи, рашистите станаха и пирати. Няма дъно руското падение.