Русия удари с ракета цивилен кораб под флага на Либерия

Ранени са членове на екипажа
8 ное 2023 23:45, Стела Стоянова
115
Русия удари с ракета цивилен кораб под флага на Либерия
Снимка БГНЕС, архив

Русия улучи с ракета тази вечер цивилен кораб под флага на Либерия в Черно море, навлизащ в едно от пристанищата на Одеска област, съобщиха украинските военни.

"Врагът продължава терора над цивилното корабоплаване. Изстреляна бе противорадарна ракета Х-31П в посока на едно от пристанищата на Одеска област от Черно море", съобщиха от Оперативното командване "Юг" на страницата си във "Фейсбук".

Ракетата е улучила цивилен кораб под флага на Либерия в момента на влизането му в пристанището.

По информация на ОП "Юг", ранени са членовете на екипажа - граждани на Филипините, един от тях е хоспитализиран. "Лоцманът е загинал, още един пристанищен работник е ранен", посочват от Оперативното командване.

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 хиляди души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
12
 
! Отговори
Пази боже сляпо да.. преди 5 месеца
Лошото иде демокради, събудихме духа на Ленин и Сталин.
25
15
 
4
 
! Отговори
Толстолоб Русофоб преди 5 месеца
До Хм... Нищо няма да кажем за Одеса. Казал го е самият директор на центъра Терзи.Говорихме и с директора на Българския културен център Димитър /Дмитрий/ Терзи, който каза пред наш представител, че пораженията от снощния инцидент за щастие не са големи. Били са счупени няколко прозореца на сградата и една стара стълба е изгоряла. Млади хора се биха вдъхновено и глупаво каза г-н Терзи за снощните сблъсъци.Толкова, че украинците целенасочено били подпалили Българския културен център в Одес
24
2
 
31
 
! Отговори
bl до Ташаков преди 5 месеца
"Оръжие за Украйна от Либерия!? " Не се правете на по-изостанал умствено от колкото сте. Корабният флаг, също като номерата на колите, е само регистрация и не означава собственост или принадлежност.
23
8
 
22
 
! Отговори
bl преди 5 месеца
Ама какво толкова е станало? Тя, Русия е ударила този цивилен кораб с цивилна ракета. Всичко си е наред.
22
31
 
8
 
! Отговори
Ташаков преди 5 месеца
Някои форумни тролейбуси са превъртели. Оръжие за Украйна от Либерия!? Абе, вие задминахте всички превъртели фантасти, бре. Това, комунистите, действително сте велика селекция на "най-умната" част от населението.
21
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До мужиците да очакват "ATACMS...и да проверят дали противовъздушните сирени и бомбоубежищата в маZkве и санк пит работят :)" Ами, в Украйна откраднаха парите за бомбоубежищата. Та украинците дават фира. А в маZkве дрона дето ГУР го засилиха към Кремъл леко изпука и дотам, нямаше нужда от бомбоубежища.
20
25
 
11
 
! Отговори
Някой преди 5 месеца
Че има ли престъпление,което Путин да не извърши в Украйна? За болните извратени мозъци,всяко престъпление извършено в името на Путин , автоматично се освобождава от отговорност! А дано ,ама надали!
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи."-----------Във Варна е пълно с коли с одеска регистрация, така че май е време да си обновите инфото, вместо да ми изнасята старите данни 2001-ва.
18
9
 
15
 
! Отговори
Цион Леви преди 5 месеца
Русия да бомбардира болници, да бомбардира линейки и да застрелва журналисти. Няма да има проблеми.
17
10
 
31
 
! Отговори
По същество преди 5 месеца
Дрън дрън та пляс от укроф*аш*истите. Русия ще удря каквото си иска. Чий го дири там този "либерийски кораб"? Не ви ли предупредиха, че няма да мине вашата работа със зърното и снабдяването с оръжие. Предавайте се, какво не разбрахте?
16
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи." Нито един от тях не мови по украински. Всички говорят на руски. А в Одеса чакат ВКС на РФ да дойде и при тях.
15
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След удара на ракетата,житото в кораба така е гръмнало,че на половин километър нищи не е останало,така се получава с това радиоактивно жито...
14
6
 
24
 
! Отговори
Рико преди 5 месеца
Одеска област наброяват 150000 правилно ,но защо не споменахте как биват тероризирани от урките
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом Русия удря цивилен кораб, може!
12
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пичуе, крайно време е да започнете да наричате нещата с истинските им имена! Руснаци няма. Има рашисти, терористи, окупатори, а напоследък и пирати. Съществуват понятията 12 милна териториална зона и търговски кораби. Само в Черно море и по бреговете на Сомалия ще те атакуват пирати. И то в 21 век!
11
5
 
45
 
! Отговори
Хм.... преди 5 месеца
А нещо да кажете за Българския Културен Център в Одеса и как приятелите ни украинци го подпалиха и как докато гореше чакаха със сопи пред центъра за да пречат на пожарникарите да го угасят и да не пускат на хората вътре да излязат. Българи изгоряха тогава вътре. ЖИВИ изгоряха .... А сега разни продажници, продали се за 3 лева на коментар хвалят и славят Укрияйна ... не ви ли е срам ? КОЙ ви проми малките мозъчета че щом не харесвате Русия , трябва задължително да обичате Украйна ?
10
3
 
38
 
! Отговори
Pen преди 5 месеца
Е дайте да видим товара в цивилния кораб! :))
9
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руснаците ги предупредиха да не носят оръжия с кораби,кво се жалват сега
8
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали има забрана да се плава в териториалните води на усраина,тоя кораб какво прави там?Оръжие ли носи?
7
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лъжат като дърти роми, отново!