Руска TikTok звезда припадна, след като й връчиха призовка за армията

Иван Минаев има проукраински възгледи
9 ное 2023 10:35, Нели Христова
247
Руска TikTok звезда припадна, след като й връчиха призовка за армията
Снимка: Xolidayboy

Руска TikTok звезда припадна на сцената, след като получи призовка да се присъедини към армията, съобщават от BBC.

Xolidayboy, с истинско име Иван Минаев, получи документите на южно руско летище в понеделник. Малко след това той изглежда губи съзнание по време на шоу в южния град Ставропол.

Минаев е роден в пристанищния град Севастопол в Крим, окупиран от Русия през 2014 г. Съобщава се, че се е преместил в Москва през 2020 г.

Xolidayboy е известен с публичния си имидж, който необичайно за мъжете в Русия включва носене на грим и лакиране на ноктите.

Той беше откаран в болница след инцидента и според съобщенията не е в тежко състояние.

Дни преди призовката да бъде връчена, Екатерина Мизулина, ръководител на Лигата за безопасен интернет, публично възрази срещу "проукраинските" видеоклипове, публикувани от г-н Минаев в социалните медии. В клиповете изглежда Xolidayboy се нарича "украинец" и казва, че руската анексия на Крим не е подобрила живота на кримчаните.

Мизулина е критикувала и заплашвала различни други руски знаменитости и блогъри, обвинени в антивоенни възгледи.

Преди това тя призова друг TikToker, Данила Милохин, да бъде призован в армията заради предполагаеми "русофобски изявления". Това го накарало да избяга от страната.

След инвазията на Русия в Украйна през 2022 г. органът, който Мизулина оглавява, поиска от Роскомнадзор, руския медиен наблюдател, да блокира няколко страници в Уикипедия, включително "Военни престъпления по време на руската инвазия в Украйна" и "клането в Буча" въз основа на неуточнено невярна информация.

Екипът на Xolidayboy обвинява Мизулина, че използва неговия случай в полза на собствения си профил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Коментиращите не си правят труда да мислят, оставят миcиpkата да им казва кое какво е и да им определя мнението... Това момче е получило "призовка" да отслужи редовния срок за наборни войници. НЕ Е МОБИЛИЗАН! Навършил е годините и ще служи както всеки друг гражданин на Русия без значение дали е "инфлуенсър" или *** пед... А внушението, че това се случва заради изразени мнения е само внушение. Тоест чиста пропаганда.
179
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това ги очаква и внуците, на нашите червени бабички, след като Путин ги "освободи"....Ще има рев за ЕС, но няма да се вижда, защото ще е забранено да се реве в социалните мрежи.
178
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Горкото дете на 21-ви век, има лошият късмет, да се роди и живее в огромна и необятна страна, но е изтеглил късата клечка с управление....Доста руски момчета спортисти на невръстна възраст избягаха в чужбина. У нас също. Не се коментира, заради сигурността им.Дано никога не се наложи да преживяваме това. Малцинствата най-много страдат от тази мобилизация. Никой, освен наемниците, не вижда смисъл в нея.Когато едни управляващи не са оправили живота на собствената си държава, но напада други...
177
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Призовката е по лоша от това да те задърпат от дома ти докато гледаш децата си
176
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вува Путин все повече заприличва на себе си!
175
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Йосарян Умнико няма нито едно доказателство че Жуков е казал това(за жените ще народят). А Жуков вярно е загубил под свое командване най-много войници! Само дето има два факта които говорят друго 1. Жуков винаги е командвал най-големите групи военни - това са група армии или по СССР класификация Фронт. 2. Жуков има най-малък процент жертви от всички други военачалници на СССР командвали по фронтовете на ВСВ.
174
1
 
3
 
! Отговори
ПУТИН преди 5 месеца
УКРИТЕ МЕ ДРАХА, ИМЕНЦЕТО МИ РАЗПРАХА
173
7
 
8
 
! Отговори
Йосарян преди 5 месеца
Чували сме какво е отговорил ,,героят"(всъщност мародер и крадец) Г. Жуков, когато някой с половин уста изказал съжаление, че много войници умират заради неговата ,,тактика" да унищожава врага с непрекъснати атаки без оглед на загубите. ,,Не са важни войниците, важна е победата. Жените ще народят нови." Толкова за ,,смелите руски воини" и за руската ,,човечност". От това се е изплашило момчето, и това показва, че е по-нормално от разните любители на казармата. Та дори и да е с лакирани нокти...
172
5
 
5
 
! Отговори
Йосарян преди 5 месеца
Някак си ,,немъжествено" излиза тази спомената ,,между другото" подробност, че този човек изглеждал малко по-различно от общоприетото (утре общоприетото може да е друго). Може пък да си е негова лична работа как се облича и как се чувства по-добре. Не зная, може би за вас е по-нормално и ,,мъжествено" всички да са в странни шаячни дрехи, остригани до кожа и с особени кръгли шапки на голите глави? И да се учат как се убиват други хора? Може би ще предпочета лакираните нокти и грима ...
171
7
 
3
 
! Отговори
Йосарян преди 5 месеца
В комунистическата казарма беше отразено в чист вид ,,идеалното" комунистическо общество: под непрекъснат контрол отгоре всички да бъдат обезличени и превърнати в сива маса от държавни роби. Царство на посредствеността, на колективната отговорност и на личната безотговорност; издевателство и насилие на всички равнища, поощрявани от също толкова посредствени нищожество, докопали се до ръководни постове. Това ли ви се харесва, другари?
170
8
 
3
 
! Отговори
Йосарян преди 5 месеца
Не се е уплашил, че ще го пратят на фронта (какъв фронт, другари, нали няма война?..). Изплашен е от издевателствата в руската казарма. А тук, както виждам, има доста почитатели на тази ,,възпитателна" институция. Сигурно са садомазохисти, нормален човек няма как да говори такива глупости. В казармата не те правят мъж или жена, там правят едни уплашени деца еднакво безлични и нищожни, за да се подчиняват. Това е целта, недраги ми любители на военщината.
169
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Болшинството избягали страхливци "украинци" в България и Европа са русофили които не искат да бъдат мобилизирани във ВСУ....
168
4
 
9
 
! Отговори
НеРазбрал преди 5 месеца
Този, защо го викат като войник, да обслужва закъсалите с нагона ли? Такива по времето на соца, не ги взимаха, можеше от многото секс, да родят.
167
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А един хъшлак вече е носител на 4 ордена в собствената си страна! Вчера даже беше произведен в началник на президентската охрана?! Става дума за 15-годишния син на Кадиров! Досещаме се, че това може да стане само в една държава - Руската федерация :-)
166
8
 
10
 
! Отговори
Ъээээ преди 5 месеца
Момчето е хубаво бих го опънал веднъж.
165
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С какво се занимава тази TikTok звезда? Инфлуенсър ли е? Как се превежда инфлуенсър на български? Инфлуенсър творец на мнения ли е? Xolidayboy увлякъл последователи и формирал мнения, чрез публикувани от него в социалните медии проукраински видеоклипове.
164
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 165 - Нищо не и пречи, да се лакиеат и в казармата.
163
5
 
9
 
! Отговори
Мони ПаSSи преди 5 месеца
Да дойде тук, няма проблем, ако си евреин и искаш да ckoпиш българския лъв, че може и православието да пратиш някъде...
162
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този ще го пратят да се наслаждава на американските касетни боеприпаси учтиво предоставени на украйна...
161
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Май само разни "артисти"(разбирай пидepyxu и всякая либерасткая cвoлoч) са трътили да бягат. Руснаците ги плюят, защото никой не обича предатели, но според руското законодателство всички имат право да ходят където си искат. Имат си точни алинеи в Закона, по които могат да наложат санкции. Тези татуирани миxлюзи огладняха и сега драпат да се върнат, че да изпеят някоя песничка пред келешчета и да вземат някоя рубла. Тоя ****д*pyнгел попада под всички критерии за наборна служба, не виждам драма.