Руска TikTok звезда припадна, след като й връчиха призовка за армията

Иван Минаев има проукраински възгледи
9 ное 2023 10:35, Нели Христова
247
Руска TikTok звезда припадна, след като й връчиха призовка за армията
Снимка: Xolidayboy

Руска TikTok звезда припадна на сцената, след като получи призовка да се присъедини към армията, съобщават от BBC.

Xolidayboy, с истинско име Иван Минаев, получи документите на южно руско летище в понеделник. Малко след това той изглежда губи съзнание по време на шоу в южния град Ставропол.

Минаев е роден в пристанищния град Севастопол в Крим, окупиран от Русия през 2014 г. Съобщава се, че се е преместил в Москва през 2020 г.

Xolidayboy е известен с публичния си имидж, който необичайно за мъжете в Русия включва носене на грим и лакиране на ноктите.

Той беше откаран в болница след инцидента и според съобщенията не е в тежко състояние.

Дни преди призовката да бъде връчена, Екатерина Мизулина, ръководител на Лигата за безопасен интернет, публично възрази срещу "проукраинските" видеоклипове, публикувани от г-н Минаев в социалните медии. В клиповете изглежда Xolidayboy се нарича "украинец" и казва, че руската анексия на Крим не е подобрила живота на кримчаните.

Мизулина е критикувала и заплашвала различни други руски знаменитости и блогъри, обвинени в антивоенни възгледи.

Преди това тя призова друг TikToker, Данила Милохин, да бъде призован в армията заради предполагаеми "русофобски изявления". Това го накарало да избяга от страната.

След инвазията на Русия в Украйна през 2022 г. органът, който Мизулина оглавява, поиска от Роскомнадзор, руския медиен наблюдател, да блокира няколко страници в Уикипедия, включително "Военни престъпления по време на руската инвазия в Украйна" и "клането в Буча" въз основа на неуточнено невярна информация.

Екипът на Xolidayboy обвинява Мизулина, че използва неговия случай в полза на собствения си профил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То не е като да пееш я руский и да натискаш червени бутони по сцената, егати третополовите.
139
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"който необичайно за мъжете в Русия включва носене на грим и лакиране на ноктите" - а, що бе - на Сопольов домочадието нали е транс, как да е необичайно, хахах.
138
13
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 143 Освен това Боинга МН17 е свален от Украинска ракета. И е доказано че всички записи са манипулирани. И това са го казали спецове които БЪКЕЛ не разбират от Руско-Украинска реч. Единия е Австралиец втория е Китаец а третия от Малайзия - естествено това не влезе в материалите на "съда" Дори мисля Автентификация на "записите" не е правена от "съда" приети такива каквито са(Както се казва поредния пример за двойни стандарти)
137
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като го вкарат в затвора за опит да избяга от военна служба, ще се сдобие с още татуировки.
136
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 143 Занеш ли колко глупаво изказване току що изръси? Ето ти само един факт който се казва на всички военни(поне на нас в школата ни го казаха) защо след 1980 година всички камиони в СССР са на дизел? Защо 1980 ами разработката и масовото производство на качествени дизели отне 10 години! Какво е станало 1970? ВИЕТНАМ - САЩ засичат Виетамските камиони(бензинови двигатели) по радио излъчването от работата на електрическите свещи в двигателите. А ти ми говориш за ГСМ...
135
3
 
9
 
! Отговори
сина на Соловьов... преди 6 месеца
С изненада прочетох, че било необичайно за мъжете в Русия да се гримират и да си лакират ноктите! Това е долна пропаганда на соросoидитe! Абсолютна лъжа и инсинуация! Целта и е да омаскари вековни славянски и православни традиции в модните тенденции при грима и педикюра! Руските мъже без грим, прическа и педикюр не излизат дори *** да изхвърлят!
134
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"ТИ СЕРИОЗНО ЛИ СИ МИСЛИШ ЧЕ НА ФРОНТА МОЖЕ ИЗОБЩО ДА ВКЛЮЧИШ ТЕЛЕФОН?" - Ами много руски войници включваха и продължават да включват. Даже по снимки от телефон и постове в социални мрежи с тагвания на локации и хвалби успяха да открият руснаците които свалиха пътническия самолет в Украйна. Те тия момчета в БУК-а сами се бяха снимали, сами си бяха казали къде са, сами бяха казали на какви оръжия са поставени.
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Боби, ако си бил в Лом, може да сме се срещнали.
132
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До тик точка - ТИ СЕРИОЗНО ЛИ СИ МИСЛИШ ЧЕ НА ФРОНТА МОЖЕ ИЗОБЩО ДА ВКЛЮЧИШ ТЕЛЕФОН? Дори не си помисляй за подобно нещо просто ако искаш да живееш...
131
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
рядко болно е детето ама ще го излекуват
130
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен134 ОЗ от Химически Войски профил и Дегазатор и Разузнавач - както се казва бях от буквоедите(тоест наистина четях учебниците) и за това винаги при външни изпитвания мене ме изпитваха. Първи път беше стряскащо. След това даже научих няколко "номера"(зависи какъв консуматив ползваш са по-малко или много повече усилията на екипа по "Защита от Оръжия за Масово Поразяване")
129
1
 
6
 
! Отговори
тик точка преди 6 месеца
е що бе , и на фронта може да тиктоктуира , кво толко
128
2
 
6
 
! Отговори
въййй преди 6 месеца
просълзих се и после припаднах от тази новина
127
4
 
16
 
! Отговори
груZ 200 го чака преди 6 месеца
По-добре припаднал и обруган, отколкото в черен чувал ....
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Боби като ти гледам характера, ти май не си бил в казарма.
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
е там ши стани мъж - или жена и аз незнам - повечето стават мъже, ама някои - жени-булки
124
6
 
10
 
! Отговори
бай брадър преди 6 месеца
До АнонименДълг към Родината може да има когато някой я напада. В случая с руснаците не е баш така май. И аз да подлежа на служба и/или мобилизация в Русия, бих излетял с 200. Ако мога де, че не ги пускат вече.
123
3
 
8
 
! Отговори
Спокойно :) преди 6 месеца
Представяте ли си да разчитате това нещо да ви пази гърба от враговете на фронта??? Никой няма да го иска в подразделението си. Ще служи като готвачка, перачка или санитарка. Това също са важни и нужни специалности на фронта и не стават за всеки. Аз лично предпочитам да се сражавам с оръжие в ръка, но някой трябва пере и да глади униформите, да готви и да мие съдовете и да се грижи за ранените. Тъкмо като за него работа.
122
11
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До 100 ПРО В казармата се става МЪЖ. Ако си мамино детенце и особенно ако се направиш на интересен в един момент някой, може да имаш колкото искаш подозрения, ти устройва "тъмно" в коридора. Хвърлят ти едно одеало... и или ти идва акъла в главата или се повтаря. Няма изобщо много и силно да те бият важното е да се почувстваш сам и беззащитен.
121
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тоя ще е в първите редица, като кажат на щик и атакуват срещу украинските картечници