Путин: Западната финансова система е "технологично остаряла"

По думите му БВП на Русия е по-висок, отколкото преди санкциите
7 дек 2023 21:13, Нели Христова
215
Путин: Западната финансова система е "технологично остаряла"
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че се надява руският БВП през 2024 г. да да се възстанови от спада от 2,1 на сто през настоящата година, предаде Ройтерс.

"Днес руският БВП вече е по-висок от преди налагането на западните санкции", заяви Путин пред бизнес форума "Русия зове!" в Москва. Руската икономика се оказа по-устойчива, отколкото и Кремъл, и неговите противници предполагаха, когато страната се оказа под ударите на западните санкции заради инвазията в Украйна, посочва Ройтерс.

Руската икономика всъщност получи силен стимул от резкия ръст на разходите за война и свързаните с това производства заради нахлуването в Украйна и нуждите на армията там.

В рамките на изказването си пред форума Путин окачестви западната финансова система като "технологично остаряла" и изтъкна, че Русия, която беше изключена от платежната система СУИФТ, е доказала, че може да преодолява всякакви предизвикателства.

Според Путин "монополът на големите западни банки" ще приключи в близките години заради технологичната революция, предаде БТА. "Западната финансова система отдавна лежи на стари лаври и е свикнала с "монопола и изключителността си", както с липсата на алтернативи до такава степен, че не променя нищо и става архаична", заключи руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Може и да е така! Но Русия е "остаряла" във всяко едно отношение! Даже и властово за 20 г.Сигурно е, че като наблюдатели,ще доживеем рухването на този раков тумор! Ще стане толкова бързо,че даже няма да ни се вярва..
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Все пак,защо руснаците още не са влезли в уж превзетата за 7-ми път от тях Авдеевка? НАТО ли се крие там?
84
9
 
3
 
! Отговори
А бе преди 5 месеца
А бе. Абе какво става с контранастъплението, бе? А?
83
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путин от 1999 е доктор на икономическите науки, като Борисов! Затова Русия просперира!
82
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Германия губи своята промишленост. Доскоро Германия беше наричана локомотивът на Европейския съюз, но сега все по-често я наричат "болния човек на Европа", пише The Economist.
81
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гъзоBе, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
80
5
 
3
 
! Отговори
За 81 преди 5 месеца
Да, ама империализма и фашизма дойдоха. Фашизма отново.
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Пещерата" разбира от финанси? Московската борса е в положението на траурна агенция, но "бункерния молец" раздава оценки на финансови институции и пазари,доста по-стари от него самия! За негово съжаление,няма да е жив,за да дочака резултата от тези оценки!
78
1
 
9
 
! Отговори
Браво Путя преди 5 месеца
Русия бележи ръст в икономиката! Скоро вместо буханки в магазините ще се продават какалашници, а вместо водка ще пият разтвор от противооткатните на оръдията. Е, нищо че той предизвиква як дрисък!
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ка,а Путин, докато дъщеря му си пийваше кафето в някое рандом американско заведение
76
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз съм мъж на 70 години. Абсолютно същото говореха и през целия комунизъм в България. Как че е въпрос на време запада да се разпадне, как капитализма ще рухне. Как всичко на запад е било в упадък и така нататък. Даже не ни даваха да си пускаме по дълга коса, определена от държавата, защото сме приличали на капиталисти...
75
0
 
7
 
! Отговори
Русия, Индия, Китай преди 5 месеца
Чингизхан ги беше обединил....
74
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Изтощаването" на Русия, с цената на украинска кръв, ще приключи с изтощаване на Европа, унижение на НАТО, унищожение на Украйна и възраждане на Русия.
73
13
 
5
 
! Отговори
Еврогейове преди 5 месеца
Путин много брутално ви paзпори евроreйскитe гьзове.
72
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А защо границите с ЕС са затворени за българите и не могат да бегат свободно в ЕС. След 16 години 6лизане на брюкселски гъзоBе българите могат ли свободно пътуват в ЕС като западно европейците? Защо границите към ЕС са затворени за българите? Или българите са нещо втора категория хора, втора категория членове на ЕС?
71
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пу...кнете се от зл..оба.....И Ванга е казала: "Русия, Индия и Китай ще се обединят и ще станат най-великата сила." Русия е на 2 континента, богата с природни ресурси, без дългове....а американците са с пропаднала икономика и затова подклаждат войни за да печелят от човешкото нещастие. Нали те подкокоросаха укрите да дръпнат руската мечка за опашката. Жалко, че няма да съм жив за да видя краха на америка и възхода на Русия.
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами нъл в Москвето е много ефтинко и там пари ви не трябват ве копейковци?
69
6
 
16
 
! Отговори
До 61 преди 5 месеца
До Анонимен"Москва е най-чистата и най-уредената европейска столица". А как е положението в някой Мухосранск? Не се мъчи, аз ще ти кажа. Външен нужник, аварийно жилище, заплата 20-тина хиляди рубли (около 200$) и непробудно пиянство.
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Явно са доста зле колхозниците щом толкова плюят по запада. Ако всичко е наред там щяха да си мълчат и да използват ситуацията, а не тоя вой ката ден от всички пиянки на високи постове в Мордор. И преди така всеки ден лозунги навсякъде как громят капитализма и тааамън да стане и фалираха та и ние барабар с тях, та и целия източен блок
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Източната банкова система е пълна с руси пияни и необразовани кукли.