Крият броя на загиналите: Руски войници изгарят вещите на другарите си

Ръководството им отнема документите още преди мисии
13 дек 2023 21:45, Нели Христова
304
Крият броя на загиналите: Руски войници изгарят вещите на другарите си
Снимка: БГНЕС

Руски войник твърди, че му е казано да изгори личните вещи на мъртвите си другари.

Войникът от 394-ти полк, воюващ в Запорожка област, твърди пред руския Telegram канал Caution News, че командирите са му дали раница, пълна с вещи за унищожаване.

"Те поискаха да изгорим документи, телефони, портфейли, карти на ранени и мъртви. Но не можах", каза войникът пред изданието, като говори при условие за анонимност.

Той каза, че вместо това е заровил предметите, принадлежали на ранени и загинали руски войници.

Полкът е съставен от наборници, професионални войници и бивши затворници от Камчатския край от Далечния изток на Русия, пише Caution News.

Войникът каза, че в полка има куфари, пълни с документи на ранени и загинали войници, които стоят там от юли, вместо да бъдат изпратени на роднини.

От началото на войната Москва е обвинявана, че е полагала изключителни усилия, за да скрие от руската общественост истинския мащаб на загубите на войските.

Това включва твърденията на Украйна, че моргите се препълват с непотърсени мъртви руснаци, чиито тела Русия не би изпратила у дома за погребение, за да скрие истинския брой на загиналите.

Според западни оценки Русия е дала повече от 300 000 жертви в Украйна.

Войникът говори за други злоупотреби в неговия полк, включително една ситуация, в която друг войник е бил хвърлен в "дупка" за лошо поведение.

Втори войник от полка каза, че командирът взимал подкупи от 100 000 рубли, или около 1000 долара, за да пренасочи хората далеч от боевете на фронтовата линия, пишат от Insider.

Войниците също твърдят, че ръководството им отнема значките и документите, преди да ги изпрати на щурмови мисии и няма да организира евакуацията на ранени и убити.

Военните заявиха, че искат Министерството на отбраната да провери законността на действията на командването на 5-а армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наскоро Р. Кенеди младши каза, че са загинали над 500 000 украински войници
202
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 месеца
То щото украинците обявяват своите загуби. Интересна информация се промъкна наскоро и то от Украйна-1.5 млн украински загуби общо убити/ранени. Като се има предвид обичайното съотношение между двете категории, убитите украинци са между 300 и 500хиляди,тоест и да са равни жертвите, руската армия е много по-голяма, както и мобилизационния потенциал.
201
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
да бе не вярвам, той путин ги праща там за мир, така казаха в другата статия.
200
5
 
6
 
! Отговори
ясно като 2+2 преди 4 месеца
Абсолютно нормално поведение за гангстерска терористична банда.Крие се кой учатства и да не бъде разпознат като мъртвец.
199
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
Знаете ли колко "ГЛУПОСТИ" до тук открих в тази статия? Полка воюва в Запорожието а се оказва по данни от интернет бие украинците в Донецка област. Всички военни по принцип извършват ротация някакво време на първа линия след това в тила да може да се измие изпере и да се обади на роднини от място което е малко или много сигурно. Всеки в армията има приятели които ще съобщят на роднините за смъртта или изчезването на военния. Загубите трудно ще скриеш в интернет века. Да няма обща реална информац
198
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Еми свършили са белите москвичи, какво друго да правят рушНаците? Китай не смогва да им произведе москветата спямо темпа на умиращите оррки.
197
3
 
3
 
! Отговори
До До Служил преди 4 месеца
Прочети до края бе аланкоолу, ако си прочел прочети още веднъж мнооого бавно и мноого внимателно, ако отново не вдянеш здраве да е.
196
11
 
19
 
! Отговори
Тъжен преди 4 месеца
Аз като чета коментарите, които се леят в подкрепа на "братска" Русия разбирам защо сме на този хал! И както се казва - всеки народ заслужава съдбата си. Бих призовал всички драскачи да се запишат доброволци за "Великата" Руска империя, за да помогнат на другая путин да "освободи" поробените украинци!!! От сърце Ви моля да се запишете.....
195
1
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 4 месеца
Руснаците са го закъсали откъм техника. По рано били доставяли мобилни крематориуми, сега направи си сам. Зле са Руснаците, много зле! Ако не вярвате питайте Зелю!?
194
8
 
10
 
! Отговори
ссс преди 4 месеца
Тази статия в посолството ли е писана????
193
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чудно защо само в България и в Сърбия можеш да чуеш такива подобни коментари каквито правят българите в тоя сайт. Никъде другаде не смятат Русия за нещо изключително, за нещо свръхспециално, за нещо величествено. Всъщност не е чудно де! Ако ги нямаше тия ненужни паметници които сега ги бутат и ако учебниците ни по История не бяха писани от подмазвачи на Русия, сега щяхме да бъдем богата европейска държава, а не най-бедната и най-корумпираната.
192
7
 
14
 
! Отговори
До Служил преди 4 месеца
Абе служил си, ама преди това да те бяха научили да четеш в училище!Ти прочете ли, че става въпрос за лични вещи на убити и ранени!!! Които се унищожават за да не бъдат пратени на близките, за да не стане ясно от сега колко са избитите!
191
8
 
19
 
! Отговори
Мда преди 4 месеца
Истинските проблемите за Путин ще започнат с края на войната! Когато стотици хиляди за които сега твърдят, че им е забранено да се свързват с роднините си от съображения за сигурност, изобщо не се върнат из фронте! Те вате нките търпят, търпят, ама като им кипне стават революции!
190
7
 
11
 
! Отговори
Служил преди 4 месеца
Аз когато служих в казармата на всички ни вземаха документите и ни ги връщаха при уволнение, ползването на мобилни телефони беше забранено. Искам да вметна, че служих в БА в мирно време, така че ринемането на документи и телефони по време на служба не е нещо необичайно. Отноно скриването на данни за съжаление това е военна практика във всеки военен конфликт.
189
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някой написал, че някой на някого казал, че трябва да направи нещо...общо взето това е статията! Иначе да, собствените жертви се крият при всеки конфликт, както руснаците, така украинците, израелците, американците и т.н. Не виждам новина тук...
188
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин, като раздели Украйна да не забрави да построи стена, като Берлинската .Тъй де , за да не бягат украинците от западна Украйна към по добрия живот при Путин
187
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По голяма хумореска от тази не бях челЕвроатлантоците вече се чудят как да ни промит мозъците щото и най тъпия разбра че го правят на луд.
186
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най много се лъже ПРЕДИ избори, ПО ВРЕМЕ на война и СЛЕД лов! Ото фон Бисмарк
185
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
e то е нормално за тях, и през втората светован война на 10 човека една пушка ... живота на обикновеният жител и там, както при нас не струва 5 стотинки за управляващия елит ...
184
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На оня му казали за "ранени и мъртви" обаче в заглавието се озовали само мъртви? Ама няма нужда да се стеснявате, ние сме глууупави и вярваме на всяка измислица, която публикувате тука. Пишете още, пишете повече хуморески от тези