Крият броя на загиналите: Руски войници изгарят вещите на другарите си

Ръководството им отнема документите още преди мисии
13 дек 2023 21:45, Нели Христова
304
Крият броя на загиналите: Руски войници изгарят вещите на другарите си
Снимка: БГНЕС

Руски войник твърди, че му е казано да изгори личните вещи на мъртвите си другари.

Войникът от 394-ти полк, воюващ в Запорожка област, твърди пред руския Telegram канал Caution News, че командирите са му дали раница, пълна с вещи за унищожаване.

"Те поискаха да изгорим документи, телефони, портфейли, карти на ранени и мъртви. Но не можах", каза войникът пред изданието, като говори при условие за анонимност.

Той каза, че вместо това е заровил предметите, принадлежали на ранени и загинали руски войници.

Полкът е съставен от наборници, професионални войници и бивши затворници от Камчатския край от Далечния изток на Русия, пише Caution News.

Войникът каза, че в полка има куфари, пълни с документи на ранени и загинали войници, които стоят там от юли, вместо да бъдат изпратени на роднини.

От началото на войната Москва е обвинявана, че е полагала изключителни усилия, за да скрие от руската общественост истинския мащаб на загубите на войските.

Това включва твърденията на Украйна, че моргите се препълват с непотърсени мъртви руснаци, чиито тела Русия не би изпратила у дома за погребение, за да скрие истинския брой на загиналите.

Според западни оценки Русия е дала повече от 300 000 жертви в Украйна.

Войникът говори за други злоупотреби в неговия полк, включително една ситуация, в която друг войник е бил хвърлен в "дупка" за лошо поведение.

Втори войник от полка каза, че командирът взимал подкупи от 100 000 рубли, или около 1000 долара, за да пренасочи хората далеч от боевете на фронтовата линия, пишат от Insider.

Войниците също твърдят, че ръководството им отнема значките и документите, преди да ги изпрати на щурмови мисии и няма да организира евакуацията на ранени и убити.

Военните заявиха, че искат Министерството на отбраната да провери законността на действията на командването на 5-а армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
7
 
5
 
! Отговори
Путин В.В. преди 5 месеца
Ало анонимеН, ти си силно заблЮден уа!
162
14
 
12
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 5 месеца
Сериозна пропаганда в полза на Бандерия, но нЕма смисъл!
161
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Видиш ли някой да рови в кофите 100% е русофил
160
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крият ли броя на загиналите руснаци? Един пред някаква медуза казва, че да. От другата страна украинец казва, че градове и села на неговата страна сега са пълни с военни, които 30 години са получавали високи заплати, а днес вместо да се бият на фронта, дебнат и залавят цивилните, за да ги пратят за пушечно месо. Пиндостан гради у нас прифронтова зона. Дали след година и нас така ще ни ловят като диви животни и ще ни отпавят да се бием срещу РФ?
159
13
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
зеления плъх като обикаля по света да проси оръжие, да му подаряват и черни чували за избитите укрофашисти, че са на свършване...
158
13
 
10
 
! Отговори
100% преди 5 месеца
окрайна свърши...
157
8
 
9
 
! Отговори
Дако Даков преди 5 месеца
Уж европа щеше да замръзне и гладува, а пък всеки ден гледаме видеа с холопи молещи се на путин да им оправи отоплението и какво ли още не. Опашки за яйца, развалящи се самолети, и това е само което се вижда отстрани. *** ше ядят какалашката за пореден път. Мардан каза че на холопите не трябва да им пука че живеят като cкотове, важното е че са пуснали две нови ядрени подводници.
156
4
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Аз гледах друго вчера. 21 годишен младеж в Донбас, воюва от 2014 година. Тоест, вече десета година. Минал през същите тия щурмови групи, за които ревете. Някои хора не могат да проумеят, че тая война се води от 2014 година и деца знаят самомедно-война! Не ми разправяйте гллпости!
155
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
на чужди гробища плачете. вижте, че България се топи по - бързо от воюваща страна. жалко здравеопазване, нищожно образование, корумпирани магистрати, продажни политици, умиращи пенсионери, държавни лапачи - бюрократи, смешна полиция, безполезна армия.....вие ще ми плачете за Русия?
154
15
 
8
 
! Отговори
Джизгиев преди 5 месеца
Друзя, гледахте ли последното видео как едно брадли разпори 3 емтелбета при Авдеевка?
153
7
 
10
 
! Отговори
Фитьо преди 5 месеца
Руснаци сър!От октомври 2022 ракети и боеприпаси нямали и нямало кой да им даде рече Боса на интелиджънс Сървис пред ВВС,87% от армията си изгубили според разсекретения доклад от САЩ и икономиката и фалира и само поради информацията от този октомври по западните медии,че Путин е във фризер няма кой да се предаде на победителя,който не спира да иска по арини оръжия,за да ни брани?Руснаци сър,на разбират от пропаганда,че са загубили!Ох,кво ла правим?Боли,ох боли!
152
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ситуацията по линията на съприкосновението е катастрофална за ВСУ. Украинската армия е на границата на колапса и след като той настъпи, фронтовата линия ще се премести далеко на запад.Украйна започва изграждането на отбранителни съоръжения от Донбас до полската граница, a "Вашингтон поуст" уверено пише, че след поражението на бендеро-нацисткия киевски режим, отан ще бъде въвлечен в конфликта.
151
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От България по-мизерни са само Русия и Турция.
150
12
 
12
 
! Отговори
въй преди 5 месеца
Фалшиви новини.
149
1
 
6
 
! Отговори
До Иван Вазов преди 5 месеца
По това се отличава безродието, не се свени да мърси имената на най-великите българи!
148
1
 
5
 
! Отговори
До Иван Вазов преди 5 месеца
И пак ви не мразим /не крия:обича ви още народа/;но любим и свойта свобода,стократно по любим я ние.За тоз кумир ние се биеми с чужд, и със близък упорнои няма ний врат да превиемпред никакво иго позорно!
147
4
 
7
 
! Отговори
До Иван Вазов преди 5 месеца
О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошле на полята балканскинемили, неканени гости?
146
12
 
5
 
! Отговори
До Внимание!Опасност преди 5 месеца
Внимавате!!!, ако ходите във Вашингтон, може да срещнете Призрака на Бай Дън!!! -)))))
145
13
 
7
 
! Отговори
иван вазов преди 5 месеца
кат русия няма втора, тъй велика на света, тя е нашата опора, тя е нашта висота......думите на поета не са паметник, да го съборите, те са в душата на българския народ!
144
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А защо вече избягвате да публикувате новини за ситуацията на фронта в Украйна?