Крият броя на загиналите: Руски войници изгарят вещите на другарите си

Ръководството им отнема документите още преди мисии
13 дек 2023 21:45, Нели Христова
304
Крият броя на загиналите: Руски войници изгарят вещите на другарите си
Снимка: БГНЕС

Руски войник твърди, че му е казано да изгори личните вещи на мъртвите си другари.

Войникът от 394-ти полк, воюващ в Запорожка област, твърди пред руския Telegram канал Caution News, че командирите са му дали раница, пълна с вещи за унищожаване.

"Те поискаха да изгорим документи, телефони, портфейли, карти на ранени и мъртви. Но не можах", каза войникът пред изданието, като говори при условие за анонимност.

Той каза, че вместо това е заровил предметите, принадлежали на ранени и загинали руски войници.

Полкът е съставен от наборници, професионални войници и бивши затворници от Камчатския край от Далечния изток на Русия, пише Caution News.

Войникът каза, че в полка има куфари, пълни с документи на ранени и загинали войници, които стоят там от юли, вместо да бъдат изпратени на роднини.

От началото на войната Москва е обвинявана, че е полагала изключителни усилия, за да скрие от руската общественост истинския мащаб на загубите на войските.

Това включва твърденията на Украйна, че моргите се препълват с непотърсени мъртви руснаци, чиито тела Русия не би изпратила у дома за погребение, за да скрие истинския брой на загиналите.

Според западни оценки Русия е дала повече от 300 000 жертви в Украйна.

Войникът говори за други злоупотреби в неговия полк, включително една ситуация, в която друг войник е бил хвърлен в "дупка" за лошо поведение.

Втори войник от полка каза, че командирът взимал подкупи от 100 000 рубли, или около 1000 долара, за да пренасочи хората далеч от боевете на фронтовата линия, пишат от Insider.

Войниците също твърдят, че ръководството им отнема значките и документите, преди да ги изпрати на щурмови мисии и няма да организира евакуацията на ранени и убити.

Военните заявиха, че искат Министерството на отбраната да провери законността на действията на командването на 5-а армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
6
 
7
 
! Отговори
Слава Україні! преди 5 месеца
Той и Пулев се броеше за голЕм русофил българин, убиец на украинеца Кличко, но ако си пуснете мача, ще видите с просто око как СВОБОДНИЯ (ОТ СССР) ДУХ на Кличко смазва русофилa като малка крехка гнидaa.
122
1
 
4
 
! Отговори
Рут преди 5 месеца
За изгаряне на вещи,незнам,но май ги балсамират?Глупости на търкалета.
121
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
значи укропистан е закъсал яко щомтъпите статии започнаха пак...те му били дали ама той не можал ама че и се свързал с някакъвсписвач на статии от фронта...и видиш ли криели...нали се изплащат помощи на роднините на загиналите бемаймун. как ги криеш
120
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По-добре вижте кои са русофилите, защото ще дойде време тука израелците да казват кой да убиваме и кой не. И ще искат доказателства. Започвайте да си измисляте доказателства защо не трябва да се убиват русофилите, които са важни за вас.
119
3
 
5
 
! Отговори
Хубаво ли е БЕЛЕНЕ? преди 5 месеца
Това че си русофил не те прави престъпник, но ще те направи потенциален терорист. А това е основание да ви вкарат в реставрирания лагер БЕЛЕНЕ.
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Либералите явно има големи проблеми все по отчаяни лъжи пускат. Най смешното е че дори от укр анализатори напр гордон или арестович може да се научи нещо верно, в бг медия нула просто нула
117
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Навсякъде говорят,че Русия била велика?Ама с кво била велика, никой не казва.
116
2
 
6
 
! Отговори
КОРНЕЛА преди 5 месеца
ОТСЯКОХА РЪКАТА НА СВИЛЕНСКИ В БОРБАТА ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА СВЕТИНЯ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ, ДОКАТО СЕ ОПИТВАШЕ ДА СЕ БОРИ С ФАШИСТИТЕ. ЗНАМ ЧЕ НЕ МЕ РАЗБРАХТЕ. АЗ СЪЩО НЕ СЕ РАЗБРАХ - КОРНЕЛА СЪМ
115
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Победа будет за яйца!
114
6
 
1
 
! Отговори
Отделете ПАРИ преди 5 месеца
Скоро човешкия живот ще стане по-евтин от 10 кила картофи. Пригответе си пари за 100 килограма картофи и си подгответе да си запазите роднини, които са ви ценни. Идват времена на масова смърт.
113
5
 
7
 
! Отговори
Kornella Mendele преди 5 месеца
ФАШИСТИ! Как не ви беше срам почти да отсечете ръката на СВИЛЕНСКИ. Момчето за малко да остане инвалид до живот и да натиска бутоня, който съм му заповядала с другата ръка в Народното Събрание. Такава съдба не пожелавам на никого! Аз съм Корнела.
112
2
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 5 месеца
Добре де, вас кво ви *** тая работа? Нали "ууу на Русия", "ватенки с чипове от перални", "пияни мужици" и т.н. Кво сте се подертили за тях? Не е ли странно? Мдаа, ще ви кажа. Руските жертви са ок. 30 000, а руските (пардон, украинските) са ок. 800 000-900 000. Ето това ви притеснява, защото руските жертви (пардон, украинските) ще стават ОЩЕ ПОВЕЧЕ. И защото САЩ загуби войната. Вече не го и крият. Като всички други войни де - от Виетнам до Афганистан.
111
4
 
6
 
! Отговори
Свиленски да заминав преди 5 месеца
Свиленски го ожули оградата и наддаде вой до небето. Него и събралите си около *** защо не се мобилизират да попълнят редиците? Няма да чуем повече за тях. От княжевската най-лесно да крякат.
110
5
 
7
 
! Отговори
Хора Осъзнайте се преди 5 месеца
Много ваши приятели са русофили. Вижте кои от тях са читави хора и догодина като стане войната, гледайте да си ги пазите. Крийте ги по тавани и мазета, защото като дойдат нашите приятели поляците и израелците няма да им простят. Пригответе си известна сума пари, за да ги откупите. Не всички русофили са лоши хора. Внимавайте много и щадете живота на невинните. Предстоят страшни времена на масова смърт.
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Заради разцвета на първата православна, християнска книжнина, преведена за първи път, на български език и разпространена към всички славянски народи, древни автори са споменавали Търново като велик град, който може да бъде "Трети Рим". Затова е наречен Велико Търново.
108
8
 
6
 
! Отговори
MO5A преди 5 месеца
СЪБАРЯНЕТО НА MO4A E НAЙ-МАЛКОТО, КОЕТО ВИ ОЧАКВА
107
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
141 Незнам за САЩ, но Русия никога повече няма да може да претендира, че е "Трети Рим", защото вселенския патриарх върна Украинската православна църква, която руснаците ползваха най-напред в Киевска Рус, след това откраднаха и отнесоха в Москва. Тази неправда извършена преди 300 години, бе поправена. И заради зверствата извършени от Русия над "православни братя славяни" украинците, при нападението над Украйна. Русия е на стената на срама.
106
1
 
1
 
! Отговори
Врьщай преди 5 месеца
Откритото букви президенти малоумница сородоидна не желаем тия депутати
105
2
 
9
 
! Отговори
СССР УМРЕ!!!!! преди 5 месеца
rip
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Човечеството върви напред.Тези не помръдват.През руско-турските войни не е имало даже военно-полеви болници