Крият броя на загиналите: Руски войници изгарят вещите на другарите си

Ръководството им отнема документите още преди мисии
13 дек 2023 21:45, Нели Христова
304
Крият броя на загиналите: Руски войници изгарят вещите на другарите си
Снимка: БГНЕС

Руски войник твърди, че му е казано да изгори личните вещи на мъртвите си другари.

Войникът от 394-ти полк, воюващ в Запорожка област, твърди пред руския Telegram канал Caution News, че командирите са му дали раница, пълна с вещи за унищожаване.

"Те поискаха да изгорим документи, телефони, портфейли, карти на ранени и мъртви. Но не можах", каза войникът пред изданието, като говори при условие за анонимност.

Той каза, че вместо това е заровил предметите, принадлежали на ранени и загинали руски войници.

Полкът е съставен от наборници, професионални войници и бивши затворници от Камчатския край от Далечния изток на Русия, пише Caution News.

Войникът каза, че в полка има куфари, пълни с документи на ранени и загинали войници, които стоят там от юли, вместо да бъдат изпратени на роднини.

От началото на войната Москва е обвинявана, че е полагала изключителни усилия, за да скрие от руската общественост истинския мащаб на загубите на войските.

Това включва твърденията на Украйна, че моргите се препълват с непотърсени мъртви руснаци, чиито тела Русия не би изпратила у дома за погребение, за да скрие истинския брой на загиналите.

Според западни оценки Русия е дала повече от 300 000 жертви в Украйна.

Войникът говори за други злоупотреби в неговия полк, включително една ситуация, в която друг войник е бил хвърлен в "дупка" за лошо поведение.

Втори войник от полка каза, че командирът взимал подкупи от 100 000 рубли, или около 1000 долара, за да пренасочи хората далеч от боевете на фронтовата линия, пишат от Insider.

Войниците също твърдят, че ръководството им отнема значките и документите, преди да ги изпрати на щурмови мисии и няма да организира евакуацията на ранени и убити.

Военните заявиха, че искат Министерството на отбраната да провери законността на действията на командването на 5-а армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
13
 
10
 
! Отговори
На война преди 5 месеца
Като на война. Само дето Украйна ще остане наполовина. Докато се сети Зеленски да преговаря. То май е късно и за тва. Тъй че квото реши жужи тва ще е с остатъка от Украйна
182
17
 
10
 
! Отговори
Всяко такова преди 5 месеца
заглавие трябва да смените "Русия" с "Украйна" и получавате по-достоверна информация.
181
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Объркали сте заглавието една друга страна :)
180
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ето това е комунизмът, воден от диктатор. Лъжи, лъжи и само лъжи. Как да обичаш Русия в този й вид?!
179
11
 
23
 
! Отговори
Информационна война преди 5 месеца
Срещу Русия.
178
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тази пропаганда е в стила на радио "Свободна Европа" ,когато по времето на социализма като тайно го слушахме, ни убеждаваха че в България хората едва ли не припадали от глад и умирали по улиците ...та и тия всичката им информация от анонимно източници или такива дето не пожелали да си кажат името от страх...
177
19
 
20
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Щом се пускат подобни лъжи значи положението на укровермахта е критично и те бягат.
176
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Монумента падна, защо се напъвате!
175
7
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
Не, не е виновен само Пyтлаpaх. И да го няма друг ще дойде като него. Цялата им нация е сбъркана. Също като при нас. Народът ни е 80 процентов, манталитета ни е ганьовсkи, е какви искате да са ни политиците, произлезли от такъв народ? Затова и ни е такова положението. Там, в Пyтлepиcтан е дори още по-зле. Вижте само снимката, тя всичко говори. Бабичка на студа с лозунг за победа. Още само войната им е в главите, още гонят победи и развяват червени знамена със сърпове и чукове. Мутирало ДНК
174
9
 
8
 
! Отговори
Вие преди 5 месеца
Поредният фейк за ид..ти
173
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колко са половин милион войничета, рашистите са избили десетки милиони собствени граждани миналия век
172
17
 
14
 
! Отговори
Хахо преди 5 месеца
Стига сте писали глупости.А колко укри са загинали?Защо не пишете за тях?
171
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крият загиналите, защото Дучето трябва да плаща на родители и деца, а нещо окуцяха.
170
10
 
9
 
! Отговори
Мда преди 5 месеца
Е, до такава мизерия се докараха лицемерите - абе, какво стана с перемогата?!Путин за кой път умря? А Шойгу? А-а-а, и да пратите поздрави на Скрипалите!Пълни нещастн-ници са "демократичните" медии...
169
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна приключи ,каквато и пропаганда да пускате.Необходимите гаранции по помощта за Украйна , които България следва да предостави, възлизат на 16 654 646 евро,дават от нашите пари за да хрантутим една causa perduta.Събудете се юроатлантиците.
168
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До такава мизерия да докараш народа си, че войната да му се стори изход- ще бъди нахранен, облечен, обут, на топло- е те това направи Дучето- сега събира подобни на Рашките- Кубинци с 20дл годишен доход и от Непал.
167
4
 
8
 
! Отговори
Зеленски преди 5 месеца
Е свършен. А наща пропаганда, политици и подобни отново последни ще разберат. Доде им пратят там квото се чудят да пращат, то войната ще е свършила
166
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като видя такава статия и ми става ясна, че ще се дават нови пари на Украйна. Истинският брой на загиналите от двете страни ще стане ясен няколко години след края на войната.
165
4
 
12
 
! Отговори
ЛоШо преди 5 месеца
В битката за Бахмут умираха по 600+ руски войници на ден. Преди седмица -две имаше нов пик от 700+ умрели на ден! това санеофициални данни разбира се. Тази война е пълно безумие !
164
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те просто ни ви се отчитат. Защото не са длъжни. И защото не се интересеват от кафявата бг преса.