Русия призна - десантният ѝ кораб "Новочеркаск" е поразен от Украйна

Един човек е бил убит, а двама ранени в Крим
26 дек 2023 12:53, Елка Василева
338
Русия призна - десантният ѝ кораб "Новочеркаск" е поразен от Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия официално обяви, че десантният ѝ кораб "Новочеркаск" е бил поразен от Украйна в Черно море днес, предаде Ройтерс. Освен това Москва съобщи за един убит човек и двама ранени при украинската атака срещу пристанищния град Феодосия на анексирания през 2014 г. Кримски полуостров.

Още по темата
Руското министерство на отбраната, цитирано от агенция Интерфакс, информира, че украинското нападение е било с крилати ракети, изстреляни от самолет.

Информацията за жертвите е на назначения от Русия ръководител на Крим Сергей Аксьонов.

"В района на Феодосия е извършена вражеска атака. Районът на пристанището е отцепен", написа той в приложението "Телеграм", като увери, че експлозиите са спрели и "пожарът е овладян". Той не уточни данни за щетите, но подчерта, че се е наложило да бъдат "евакуирани жителите на няколко къщи".

Вследствие на пожара обаче е било блокирано движението във Феодосия, посочва Ройтерс. Заминаващите влакове са били пренасочени от централната железопътна гара на Феодосия към друга местна гара - Айвазовската.

По-рано днес украинските военновъздушни сили съобщиха, че са унищожили в Черно море руския военен кораб "Новочеркаск", за който се предполага, че е превозвал ирански бойни дронове, използвани от Москва в конфликта с Киев.

"Големият десантен кораб "Новочеркаск" беше "унищожен" от пилоти на ВВС", съобщиха украинските сили в "Телеграм". "Казват, че той е превозвал ирански дронове камикадзе "Шахед", използвани широко от Русия срещу Украйна", се допълна в публикацията в социалната платформа.

Въоръжените сили не уточниха мястото на удара, но командващият украинските военновъздушни сили генерал Микола Олешчук публикува видео, на което се вижда експлозия в руската военноморска база в пристанищния град Феодосия на окупирания от Русия Кримски полуостров.

Освен това Олешчук изказа благодарност на "пилотите и всички участвали за прекрасната работа" и подкани руснаците да напуснат Крим, "преди да е станало късно".

Украйна често нанася удари в Крим, насочени по-специално срещу руски военни обекти. През април 2022 г. беше потопен крайцерът "Москва", флагман на руския Черноморски флот, припомнят световните агенции.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 309 Десантния кораб е по схемата с две настройки - основна и допълнителни - Рубка, Мачта и Димоход. Кораба е потънал ветрикално(тоест стои право) като над водата са само унищожените рубка,мачта и димоход. Този тип кораби няколко пъти за да се ограничат разрушенията от Пожар се самопотапят когато са в пристанище. Скоро ще разберем какви са пораженията.
275
1
 
0
 
! Отговори
Ташак Ташакод преди 3 месеца
До Анонимен 309 --- Да, дъното на коритото е потънало, но онази част от карбляка, карашик с вайската на нея е улетала на километри разстояние. Мургавели и мургавелки сбират скрап-метал. Жестоко.
274
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Корабът не само е повреден, той е анихилиран. Разпаднал се е на части от взрива и сега на мястото има само мазно петно. Отломките са потънали.
273
7
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 3 месеца
След като вчера легализираха марихуаната очаквайте повече такива новини от хохлите.
272
2
 
6
 
! Отговори
Бозаджията преди 4 месеца
Спокойно, след като се наслади на ласките на Киркоров , наѝ великия шахматист сред ниските хора ще се заеме да разчопка и този неприятен случай.
271
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прекрасна новина. Сега гръмнете и Керченския мост.
270
1
 
6
 
! Отговори
Московски вечеринки преди 4 месеца
Джуджан Великолепни се качи на токчетата до леглото,застана на пръсти и се огледа в огледалото самодоволно.После интуитивно се оригна на квас.Не беше квас.Рамзан все още излизаше през портите на Кремъл.
269
2
 
7
 
! Отговори
След 8 месеца преди 4 месеца
една врачка казала, че Русия щяла да остане само с едно корито и Путинягата я заключил в тайгата при русомахите докато хванала паяжина онова и нещо...Ха ха ха...направо си казала "корито"...затова се ядосало джуджето, той мислел, че е кораб...
268
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След като Русия си вземе Одеса и Николаев, Украйна остава с някакви ниви собственост на американците от Блак Уотър, крадливите ураински жълтoпaвeтници в Киев, желащите да се присъединят към Унгария и Полша райони. Това всичко ще бъде неустойчива държава, която ще се разпадне много скоро,
267
16
 
11
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 4 месеца
Според елементарната аритметика Русия са взели 80% от украинската икономика. След като този кораб и екипажа му не са читави, нека да потъват, боли ги шалтера, това са минимални жертви на базата на приходите. Проблемът е, че укрите не могат да върнат заемите си само за тази война за по-малко от 300 години. Не ми е ясно кой тъпaнaр ще иска да жеивее на тероторията наречена "Украйна" за да получава два пъти по-малко приходи от нормалното заради борчовете от войната. А военното възстановяване?
266
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не само е "поразен", а направо си потъна. Незнам какво толкова е превозвал, шахеди или ракети, но екслозиите бяха толкова силни, че отломките му са по цяла Феодосия.
265
9
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Мисля си, дали русиянците не си оставиха нарочно гемията да им я потопят, та да се затрупа по-бързо информацията за 5 свалени самолета за 3 дни? Оня пък, еленовъда-трудовак, сутринта след края на детонациите, бърза да се изцепи, че войската им настъпва по целия фронт...
264
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Отмъщението няма да закъснее! А за Запада ще има 100 год. руска брадва!
263
9
 
22
 
! Отговори
Ужас преди 4 месеца
От Новочеркаск остана само едно голямо,мазут вени петно на повърхността.
262
2
 
16
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 месеца
Не знаем колко е вярно , но звучи много красиво.
261
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руския подводен флот расте непрекъснато.Хяйрлия да е
260
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Новочеркаск не е поразен от Украйна, а е потопен от Украйна. Това са две съвсем различни неща.
259
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 292 На тебе може да ти е смешно защото не знаеш какво яйце се пече на нассрания гъ333 на Путин. Ако знаеше какво е истинското положение на Русия щеше да мълчиш като риба.
258
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ Лъжи на широко, пиши направо, че губят по милион. Няма от какво да се стесняваш. И без това никой не ти вярва на драсканиците
257
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 291 Да осъден е за педофилия, но това не го прави неспособен като аналитик и действително е бил аналитик за ЦРУ. Не го коментирам от към моралната му страна. Но в САЩ до ден днешен го считат за професионалист и отличен аналитик по военните въпроси. Пък ако не ти харесва, има още десетина, които казват същото. Примерно единия от съветниците на бивш шеф на Пентагона