Русия призна - десантният ѝ кораб "Новочеркаск" е поразен от Украйна

Един човек е бил убит, а двама ранени в Крим
26 дек 2023 12:53, Елка Василева
338
Русия призна - десантният ѝ кораб "Новочеркаск" е поразен от Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия официално обяви, че десантният ѝ кораб "Новочеркаск" е бил поразен от Украйна в Черно море днес, предаде Ройтерс. Освен това Москва съобщи за един убит човек и двама ранени при украинската атака срещу пристанищния град Феодосия на анексирания през 2014 г. Кримски полуостров.

Още по темата
Руското министерство на отбраната, цитирано от агенция Интерфакс, информира, че украинското нападение е било с крилати ракети, изстреляни от самолет.

Информацията за жертвите е на назначения от Русия ръководител на Крим Сергей Аксьонов.

"В района на Феодосия е извършена вражеска атака. Районът на пристанището е отцепен", написа той в приложението "Телеграм", като увери, че експлозиите са спрели и "пожарът е овладян". Той не уточни данни за щетите, но подчерта, че се е наложило да бъдат "евакуирани жителите на няколко къщи".

Вследствие на пожара обаче е било блокирано движението във Феодосия, посочва Ройтерс. Заминаващите влакове са били пренасочени от централната железопътна гара на Феодосия към друга местна гара - Айвазовската.

По-рано днес украинските военновъздушни сили съобщиха, че са унищожили в Черно море руския военен кораб "Новочеркаск", за който се предполага, че е превозвал ирански бойни дронове, използвани от Москва в конфликта с Киев.

"Големият десантен кораб "Новочеркаск" беше "унищожен" от пилоти на ВВС", съобщиха украинските сили в "Телеграм". "Казват, че той е превозвал ирански дронове камикадзе "Шахед", използвани широко от Русия срещу Украйна", се допълна в публикацията в социалната платформа.

Въоръжените сили не уточниха мястото на удара, но командващият украинските военновъздушни сили генерал Микола Олешчук публикува видео, на което се вижда експлозия в руската военноморска база в пристанищния град Феодосия на окупирания от Русия Кримски полуостров.

Освен това Олешчук изказа благодарност на "пилотите и всички участвали за прекрасната работа" и подкани руснаците да напуснат Крим, "преди да е станало късно".

Украйна често нанася удари в Крим, насочени по-специално срещу руски военни обекти. През април 2022 г. беше потопен крайцерът "Москва", флагман на руския Черноморски флот, припомнят световните агенции.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До тя Бъди рахат, те украинците ще одерат жива руската мечка и пак ще си вземат Крим.
255
11
 
13
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 месеца
Рашките губят по 500 до 1000 на ден. След още 2г война вече ще е страшно. Руските богаташчета и гъзарчета ще бъдат изпратени също в окопите.
254
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 288 Добре, виждам, че си цар на краткия фантастичен разказ. Ориентирай си творчеството не по форумите, а да пишеш хуморески. Голям смях ще падне от твоите писания и ще изкараш и някой лев ако ги публикуваш в книжки.
253
6
 
7
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
Украинците много се коркат ,че Крим е Руски ,но това ,че им го дадоха даром не значи ,че е станал някага украйнски !
252
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 287 Тези тук са украинки тъъпако, а нашите проституират в Германия и Англия, но ти продължаваш да се ежиш уж си "горд" "европеец" - а то те смятат за цигааанин там.
251
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 280 Господин разбирач Украйна само на границата с Беларус държи 250 хиляди войници, а тези които трепят по 1000 руснаци ежедневно в Донбос са 120 хиляди души. Тия приказки за 500 хиляди ги раздухва Русия надявайки се украинците да се разбунтуват и да подарят даром победата на Русия. Удавник за сламка се хваща, това е положението на Русия. На Украйна не са и тужни повече войници защото загубите им в сравнение с руските са 7-8 пъти по малки. Трябват им хора за ротация на фронта.
250
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До реалист От баба ти Ванга - по-беден, по-умиращ и по-безнадежден район от България няма. Но това по всичко личи изобщо не интересува нито такущите ни управници - подлизурки на посолството, нито младите плювачи във форума, неполучили качествено образование, но поради масовата цензура и пропаганда негодни да осмислят какво става.
249
4
 
7
 
! Отговори
Ташак Ташаков преди 4 месеца
Били ги ударили през нощта. Този анонс го слушам от петилетки. Явно, СеСеСеРейската "електроника" може да вижда само през деня. Голям секиш с Рассията Матушка Радная.
248
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 280 Много ги разбираш тези работи, шапка ти свалям. Я да кажеш нещо за Украйна, там понеже е цветя и рози, вчера приеха закон да мобилизират жени и инвалиди, включително без крайник, без око и без половин бял дроб. Това е само, защото сигурно руската мелачка не работи и украинците нямат никакви жертви? Има и филмчета в Интернет от Украйна с гробища от хоризонт до хоризонт, като на всеки гроб има снимка на военен, украинското знаме и едно рехаво букетче.
247
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 280 Да и за това на Украйна и трябват още 500 хиляди могилизирани
246
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 276 Ама това им го казваме обаче не тръгват,а се нанасят още и после почва лая,Е много смели,ама по сайтовете
245
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Горката Русия сега като няма кораби как ще стига до донбас? Ами то всичко там са едни морета, океани, нали украйна е заобиколена само от море като австралия
244
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 276 Те братушките от мелене вече загубиха 350 хиляди солдата плюс 2-3 пъти по толкова с липсващи крайници
243
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 253 Вече е загубила над 30% от територията си и бавно и полека това число се увеличава. Украйна е в нокдаун и какъвто и допинг да и бият треньорите и от Запада, сега се клати и скоро ще рухне. Като рухне, ще загуби 100% от територията си, без бой. Според известни американски анализатори примерно като Скот Ритер (ветеран от ЦРУ) и други, това ще се случи след няколко месеца, най-късно в края на лятото на 2024 г.
242
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен==На всички желаещи да воюват заедно с укрофашистите срещу Русия,прав им път! Никой няма да ги спре,а напротив,ще ги изпратим с огромна радост и облекчение да ги смелят братушките набързо! Тъкмо да се прочисти РОДИНАТА ни от либерастките продажници! Начело да са магаренко,про100 киро,кокоро,ристю,танас,минжу,ал-йо,боко,шишо,мис бони,ухото и цялата шошоро пас** м**на,която грухтя край посечените човешки органи и плюска от сатанинската гей**шка торта!!! Да не забравят и сапунения плъх!
241
7
 
2
 
! Отговори
До 267 преди 4 месеца
Само чакай Путин да спечели изборите и ше видиш как ще клекне ...
240
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На пилотите на Су-24, които са изстреляли ракетите благодарност им изказа лично Бандера, след като днес, половин час след атаката го посетиха, за да се присъединят към него, след два точни изстрела от руските ПВО системи. Олешчук така и не дочака "хероите" да им връчи сало. Но може да дочака Кинжал в близкото бъдеще, за да може да ги намери при Бандера и да им благодари там. Това е положението.
239
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ква е тая npocта копейка тук, дето налита на бой даже през клавишника?! Адрес щяла да дава чак. Дори прасетата по Коледа имат по-смислен живот от твоя бе, копейчо хаха!!!
238
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 267 Ти ще клекнеш като се наложи да ходиш до едното място само това можеш
237
3
 
3
 
! Отговори
До 253 преди 4 месеца
Хахаха-площта на РСМ е 25000 кв.км.Украйна е най-голямата по площ държава в Европа(без континентална Русия)-около 600000кв.км. Според всички официални източници-и американски Украйна е дагубила-22-23% от територияга си без да вклчмнаме Крим.И сметката е ясна-120000 кв.км.