Русия няма намерение да прекрати войната, хората са уморени

Доц. Бенатов от Киев: Има идеи за увеличаване на мобилизацията
28 дек 2023 10:42, Анисия Иванова
99

Конфликтът между Русия и Украйна продължава. През изминалите дни Москва изстреля над 40 бойни дрона. Украинската армия продължава да получава помощ от САЩ и ЕС. Съединените щати им отпуснаха по празниците 250 млн. долара за оръжие.  

"Коледа премина нормално в Киев и в много други градове в Централна и Западна Украйна. На юг и изток ситуацията е напрегната. Живеем в интересна ситуация. Имаме и нормална ситуация, когато хора празнуват Коледа. Имаме традиции като в България", каза кореспондентът ни в Киев доц. Даниел Бенатов в ефира на "България сутрин".

По думите му местните вече са силно свикнали към ситуацията в страната.

"Има голямо психологическо натоварване, защото хората са уморени. Получаваме помощ и подкрепа. Благодаря на България, защото през последната година страната помага с военни ресурси. Усещаме подкрепата, обаче в света има и нови проблеми като конфликта в Близкия изток", напомни доц. Бенатов.

Русия няма намерение да прекрати войната и има възможност за дълги сражения, посочи той.

"Сега при нас има нови идеи за увеличаване на мобилизацията. Това е само проект, внесен в парламента, все още го коригират. Главният командващ генерал казва, че трябват хора и заради ротация, защото войниците са уморени", уточни пред Bulgaria ON AIR той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Украйна се е свил драстично през изминалата 2022 година - с 40%.
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Част от платените ботове пишат големи глупости. Не знам кой здравомислещ човек би им платил за такива mъnomuu и npocmomuu.
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До хората не са стока , напротив стока са и са едно стадо овце което го доят стрижат и колят както си искат защото то не протестира дори не блее айси...
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
АЙДЕ И ТИ НА ФРОНТА ЗА ЗЕЛЕНСКОМУ ЗА РОДИНУ УРААА НАЛИ ДЕКЛАРИРАХТЕ ЧЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ А УКРАИНЦИ ВПЕРЕД
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеленски е доолноопробен военнопрестъпник и несъмнено ще увисне на въжето!!!
82
1
 
2
 
! Отговори
Русия свършиха преди 5 месеца
Бомбите,произведени през 1917г.и отвориха хангарите от 1918г.като се позовава на източници от първоначалните огледи са доста обнадеждаващи за Русия която успешно засекрети таз годишното свръх секретни оръжия.
81
1
 
4
 
! Отговори
Хората не преди 5 месеца
са стока, за да изпращат някъде да гинат.Трябвя и могат да го правят само тези дето са готови да умрат заради някаква си родина, другите да си живеят живота или да бягат.Никой не притежава на друг живота му, за да се разпорежда с него.Лудост и идиотизъм е всичко
80
11
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 5 месеца
Бе споко ве. Русията ще е ядрена пепел скоро. Все някой ще му писне от тея, ще натисне копчето. Нато имат едни 10 хиляди ракети..
79
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руските ракети били сривали цели градове. Абе човеко добре ли ти плащат. Има два сринати града най вече по причина че украинците бяха се окопали там и искаха да загинат за здравето на сорросоидите и либерастите. Те Руснаците ако сриваха градове до сега войната/СВО да е свършила.
78
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз не го разбирам заглавието. Кои хора са уморени. Ако са украинците какъв е проблема да поискат мир или поне примирие. Те изобщо за какво се бият по принцип с Руснаците ?
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Има информация, че руснаците са ударили влак, пренасящ установка Patriot в Херсонска област. Поразени са и чуждестранни военни заедно с нея.
76
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Половин милион украинци загинаха заради дедовците в САЩ и Великобритания, други 10 милиона избягаха, а 5 милиона се присъединиха към Русия, затова се налага мобилизация, нема ора.
75
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Скапани, никому не нужни форумни уркофили!!
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тос отдолу ко речи?!?
73
9
 
6
 
! Отговори
Истината преди 5 месеца
Малко реална информация за местните червенужки които очакват с трепет да дойде аZвабаждение: първо блатарите трябва да минат през Одеса която принадлежи на Десен Сектор и Азов а след това през Румъния където последния диктатор колега на пую ЧАОшеско беше разстрелян(пред камерите). Както се вижда ще има да почакате малко, има достатъчно време да хапнете торта
72
10
 
4
 
! Отговори
Рушия преди 5 месеца
Чух че блатните с нов продукт са допринесли за технологичното развитие на цивилизацията: измислили са нов модел телефони и таблети които стрелят 💡Казват се БЛАТФОН
71
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дагестан Татарстан и Чечня що искат независимост щото е много хубаво в прегръдката на рашка феодалия ??
70
12
 
5
 
! Отговори
ру Блата преди 5 месеца
Удивителното е че червенушките капейки казват че фащ сорос и тн УНИЩОЖИХА УКРАЙНА!?!?Аз лично виждам ру ракети и снаряди да сриват цели градове !!!
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БРИКС Ботсвана Русия Иран Конго и сирия
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крепостните блатници много държави са асвабадили,само своята не са успели