Мистерия: Руски милионер и жена му загинаха в самолетна катастрофа, целият екипаж оцеля

Машината на Анатолий Евсюков се разбила в Афганистан
23 яну 2024 20:45, Нели Христова
111
Мистерия: Руски милионер и жена му загинаха в самолетна катастрофа, целият екипаж оцеля
Снимка: Twitter

Целият екипаж на машината, участвала в смъртоносна самолетна катастрофа, при руският милионер Анатолий Евсюков и съпругата му Анна загинаха... е оцелял по чудо. 

Инцидентът е станал в Афганистан. Двамата богаташи са загинали,  но останалите четирима души на борда някак си избягаха живи от коварните условия.

Снимки на трима от четиримата оцелели бяха публикувани онлайн. На тях се вижда, че двама от мъжете са с тежки наранявания по лицето и изглеждащи видимо шокирани. Оцелелите бяха оставени в Кабул с хеликоптер, след като бяха открити. Оказано им е лечение, за да се помогне с нараняванията им.

Руската въздушна линейка Falcon 10 имаше шестима души на борда, когато изчезна от екраните на радарите в планински район в Афганистан в събота.

Известно е, че пилотите са съобщили за проблеми с двигателит
е и нивата на горивото по време на полет, преди да изчезнат от екраните на радарите в 19:30 ч. местно време в провинция Бадахшан.

Кадри изглежда показват, че димът се издига от мястото най-малко 12 часа след катастрофата. Министерството на транспорта и гражданската авиация на талибаните съобщи, че самолетът е бил открит в района Куф Аб на провинцията, близо до планината Аруз Кох, в неделя.

"Пилотът е намерен от издирвателния екип на Ислямското емирство Афганистан", се казва в изявлението.

Много хора се страхуваха, че всички вътре в самолета са мъртви
, след като видяха как машината пада почти свободно.

Оцелелите четирима души трябваше да се борят със суровите условия в заснежени планини, за да намерят безопасност, след като се изправиха пред това, което мнозина биха сметнали за почти сигурна смърт.

Въпреки обезобразените останки от въздушната линейка на земята, четиримата оцелели са претърпели само леки наранявания.Най-младият от тях беше 26-годишният фелдшер Игор Сивороткин, който стигна до най-близкото афганистанско село Педу, за да намери помощ.

След като се бори с лошото студено време и липсата на подходящи дрехи и екипировка за планинския преход, Игор бил принуден да използва жестомимичен език, за да говори с афганистанските местни жители.

Майката на Игор каза пред местните медии: "Знаем, че е жив, той ни се обади."

Другият фелдшер се казва Павел Попов.

Въпреки това Дмитрий Беляков и Аркадий Грачев са тези, които изиграха най-важната роля спасението. ТЕ героично свалиха самолета на земята възможно най-безопасно, прелитайки над заснежените планини, опитвайки се а да запазят себе си и двамата парамедици живи

Службата, отговорна за евакуационния полет, беше АТЛЕТИК-ГРУПП ООО. Те се оглавяват от бившата съпруга на Аркадий Екатерина Агапова.

След катастрофата Екатерина каза: "Все още нищо не се знае, сега се опитвам да разбера ситуацията и да разбера какво се е случило. Все още няма потвърдени данни."

Според Argumenty i Fakty - руско издание за новини - Екатерина и Аркадий запазиха въздушната линейка Falcon 10 след развода си и продължиха да я използват, въпреки че се съобщава, че е състоянието й се е влошавало.

Вестник "Известия" съобщи след трагичната катастрофа, че самолетът е трябвало да бъде празен и че на борда не е планирано да има пътници или товари. "Известия" продължи: "Пилотите Дмитрий Беляков и Аркадий Грачев от самолета Falcon 10 имаха минимален опит в управлението на този самолет. Те завършиха обучение едва през 2023 г. Пилотите имаха сертификати за частни пилоти, но с такъв сертификат не можеха да управляват самолет, изпълняващ търговски полет."

Съпругата на Евсюков Анна се разболяла тежко по време на луксозна почивка в Тайланд. С обречения самолет тя е трябвало да се върне в Русия за лечение. Машината е спряла за да зареди с гориво в Гая, Индия и трябваше да направи второ пътуване до Ташкент, Узбекистан, преди най-накрая да кацне на летище Жуковски в Москва.

След проблеми във въздуха пилотното дуо е решило да направи непланирано спиране в Таджикистан. Моменти след това решение се смята, че един двигател се е повредил преди вторият също е спрял да работи само десет минути по-късно.

След това самолетът изчезна от радарите на полета на 35 мили от най-близкото летище в Таджикистан.

Говорителят на талибаните Забихула Муджахид потвърди, че падналият руски самолет е открит в района на Куф Аб в Бадахшан с двама мъртви.

Синът на руската милионерска двойка Виталий Евсюков, 41, е летял с отделен полет за Москва по време на катастрофата.
Той разбра едва когато се върна на земята, че родителите му са починали.

На Витали беше казано, че не може да се качи на същия самолет като родителите си, защото само един придружаващ пътник е разрешен в малки линейки.

Смразяващата катастрофа е първата, откакто руските самолети са попаднали до строги санкции заради нахлуването на Владимир Путин в Украйна.

Оттогава са регистрирани множество аварийни кацания и въздушни инциденти поради липса на резервни части и основна поддръжка, включваща западни доставчици.

Това е деветият регистриран инцидент с руски самолет от началото на 2024 г. и осмият, случил се по време на полет за последните девет дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Статистик преди 3 месеца
Имали са си парашути. Пътниците - не.
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те така падат и от прозорците...
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Внезапно забогатял- внезапно умрял- съдбата на Рашките олигарси- много си заминаха, даже и от тия дето бяха забягнали от Раша в "лошата" Европа.
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
целия екипаж оцелял - само милионерите мрели - това може да се случи само с руските цели, а жената била натровена слуЧАЙено
87
6
 
12
 
! Отговори
Итоги преди 3 месеца
1. Милионерът е елиминиран, болната --внезапно заболяла/ такива са симптомите от новичок / също, екипажът оцелял...може би все пак е съвпадение. Макар да е странно,че екипажът е с леки наранявания.2. Санкциите не работят, но самолетите падат.3. И по зле ще става....докато путин е жив.ИЗВОД: КАКТО ГЕРМАНЦИТЕ НЕ УСПЯХА ДА ОЗАПТЯТ ХИТЛЕР, ТАКА И РУСНАЦИТЕ ЩЕ СТРАДАТ, ЗАЩОТО ДОПУСНАХА ЧУДОВИЩЕТО путин ......За съжаление с руснаците , страда и целия свят....
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"някой виждал ли е така наречената държава Руска Федерация на карта от преди 1991 г.?" - Държава Руска Федерация преди 1991 г. не съм виждал, но република РСФСР в състава на СССР съм вижал. И на географска карта в това число.
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно писателти не са доволни, че екипажа оцелял и затова мистерията е мистериозна.
84
7
 
12
 
! Отговори
вгз преди 3 месеца
Самоубили са ги.
83
3
 
5
 
! Отговори
подмяна преди 3 месеца
спирането и на двата двигателя предполага свършване на горивото. или са подали горивото в килограми, а са ги заредили в либри в Индия, или разчетът не е бил направен правилно. язък за хората.
82
6
 
9
 
! Отговори
П. Утин преди 3 месеца
Юнаци, да бъдат наградени с почивка в Сибир !
81
2
 
14
 
! Отговори
Бай Чеп преди 3 месеца
Извинявайте г-жо/г-це Н.Христова, Вие откъде наблюдавахте катастрофата, че "разказвате новината" като очевидец? Когато използвате "Гугъл преводача", поне прочетете превода му и го представете съгласно българската граматика!
80
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Милионерите не са за жалене, те си плащат прегрешенията. Никой не вярва, че когато си нечестен и алчен човек се плаща до девето коляно.
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още един гризнал дървото мухахаха
78
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна-Роден край означава Родина! А не граница на Русия! На всички славянски езици! В Полша е Армия Крайова което значи Родна Армия, а не гранична Армия! На български,,Аз обичам моя роден край", да не значи че си граница на Русия!
77
27
 
11
 
! Отговори
Краваророб преди 3 месеца
Тук има хора, които бачкат за краварското сополство и пропагандират краварска пропаганда. Получавате ли краварски копейки или го правите на слава?
76
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ВСИЧКИ РУСКИ МИЛИОНЕРИ ПРАВЯТ ОПИТИ ЗА ПОЛЕТ ОТ РАЗЛИЧНИ ВИСОЧИНИ!ЗА СЕГА НЯМА РЕЗУЛТАТ ОТ ЕВОЛЮЦИЯТА/крилца не израстват/И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ОПИТВАТ!
75
25
 
6
 
! Отговори
Слава Урине преди 3 месеца
Украйнските гробища са по-големи по площ отколкото завзетите от укронацистите земи ;)
74
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Здравейте русофобчета! Заредихте ли днес вашите стари димящи таралясници с Путинско гориво? Ах вие мушмороци, защо спонсорирате Путинския режим?
73
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Сан Франциско плащат по 1300 долара на трансджендери, затова че те са трансджендери. С преимущество са черни и латино трансджендери, такива които проституират и болни от спин.
72
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой виждал ли е така наречената държава Израел на карта от преди 1948 г. ? А някой виждал ли е така наречената държава Украйна на карта от преди 1991 г.?