Путин е без съперник: Надеждин е аут от президентските избори в Русия

ЦИК откри 11 мъртви души в подписите му
8 фев 2024 13:33, Нели Христова
341
Путин е без съперник: Надеждин е аут от президентските избори в Русия
Снимка: БГНЕС

Руската Централна избирателна комисия не е регистрирала Борис Надеждин като кандидат за президентските избори през март. Това беше съобщено в канала на политика в Telegram.

"Не съм съгласен с решението на Централната избирателна комисия. Събрах повече от 200 хиляди подписа в цяла Русия. Проведохме събирането открито и честно - целият свят наблюдаваше опашките в нашите централи и пунктове за събиране. Да се кандидатирам за президент през 2024 г. е най-важното политическо решение в живота ми. Не отстъпвам от намеренията си. Ще обжалвам решението на Централната избирателна комисия пред Върховния съд на Руската федерация", написа политикът в канала си.

Още по темата
По-късно стана известно, че публикацията в канала на Надеждин е публикувана преди гласуването в Централната избирателна комисия по въпроса за номинацията на политика.

Според ЦИК работната група е приела 104 734 подписа в подкрепа на Надеждин. След като провери 60 хиляди подписа, комисията обяви 9147 подписа за невалидни, а други 95 587 подписа бяха признати за валидни.

ЦИК откри в подписните листове в подкрепа на Надеждин подписите на 11 починали. Още 858 подписа за Надеждин са обявени за невалидни от ЦИК на база отговор на МВР. 1767 подписа са отхвърлени, тъй като хората не са бил  в списъците, 995, защото данните за лицето се различават от тези в списъка, 123, защото листовете са попълнени от името на човека от друго лице.

По време на срещата Надеждин поиска да отложи датата на разглеждане на въпроса за регистрацията му за 10 февруари, за да продължи процедурата по проверка на подписите. Централната избирателна комисия му отказа .

"Не само аз стоя тук. Зад мен стоят стотици хиляди руски граждани, оставили подписи за мен. Според всички социологически проучвания съм на второ място след Путин. Това са десетки милиони хора, които искат да гласуват за мен. А вие ми говорите за 11 мъртви в подписите им и грешни паспорти", каза още политикът по време на срещата, цитиран от Meduza.

ЦИК отказа да регистрира и лидера на комунистите на Русия Сергей Малинкович заради дефект в събраните от него подписи. Той е внесъл 104 998 подписа, от които 8979 са обявени за невалидни.

Борис Надеждин внесе подписка в подкрепа на номинацията си в ЦИК на 31 януари. На 5 февруари от щаба на политика съобщиха, че Централната избирателна комисия е отхвърлила 15% от подписите (9209 подписа). За регистрация като кандидат е необходимо проверените подписи да съдържат не повече от 5% дефекти. На следващия ден представители на Надеждин заявиха, че са успели да защитят "до няколко десетки" подписа.

Надеждин е единственият политик, който открито се противопоставя на войната и планира да участва в изборите за президент на Русия. Опозиционни руски политици призоваха да се събират подписи в негова подкрепа. Източници на Meduza съобщиха, че Кремъл няма да позволи на Централната избирателна комисия да регистрира на изборите кандидати с антивоенна позиция.

Изборите за президент на Русия ще се проведат на 15-17 март. Централната избирателна комисия вече допусна до участие в изборите кандидати от парламентарните партии - Николай Харитонов (Комунистическата партия на Руската федерация), Леонид Слуцки (ЛДПР) и Владислав Даванков (Нови хора). В изборите ще участва и настоящият руски президент Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
2
 
! Отговори
Инж+ преди 3 месеца
Руската "демокрация" е чук!!! Тоя щеше да отвее Путин!!! Хоп - и служебна победа.
278
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този е като Ленин. Има 12 двойници!Не се знае точно кой от общо 13-те дава интервюта.
277
0
 
3
 
! Отговори
Интересно преди 3 месеца
На Путин майката носи звучното име Шаломович.
276
0
 
5
 
! Отговори
### преди 3 месеца
Все пак е късметлия щом не е паднал от 8 етаж! Страхливото Жуже се е напил от кеф днеска!
275
2
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
А Путин събра ли си подписите за да се кандидатира?
274
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дори и при сигурна победа,путинизма не търпи някой да бъде негова алтернатива! Точно този неразбираем инат да бъде вечен "Слънцеликия", ще погребе последното руско царче!
273
2
 
9
 
! Отговори
Ръстът в Русия преди 3 месеца
е 35%. С толкова % са се повишили загубите на жива сила и техника на путинскитее фашистки войски. Със същия темп путинските фашисти ще занулят армията от крепостни за 1.5-2 години. Остава само най-големия Жужак да си почива в палата за 1.5 милиарда долара в Сочи. Да е жив и здрав , докато го обесят на Червения площад.
272
2
 
1
 
! Отговори
Тагерев само чака преди 3 месеца
Дорде се чуди и мае да заминава за Киев, Зеленски одма ще го забаьонети на поста Свърх Военне Министър, че оня с присвитите очни чак затворени апертури дето мяза на Айларипски алпийски снаиперист от Ерсте Райфел Вафе, фон дер Хутлеренски Адолфиенко, само чека да ти дръпне Боре килимчето и после Борятино ни Руски Президент ни Украински свъръх МНОтец.
271
13
 
4
 
! Отговори
Уточнение преди 3 месеца
Ръстът на икономиката на Русия е 3.5%. Пропуснал съм точката. Но и така е по-голем от този на повечето държави от ЕС. В това число и от тези, които се надяваха със санкиции дасринат руската икономика.
270
9
 
4
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 месеца
И без това нямаше шанс срещу Путин. Одобрението на Путин винаги е било над 70% дори и при проучване от западни социологически агенции. Освен това за миналата година Русия (по предварителни данни) има ръст на икономиката от 35%.
269
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борко Надеждин е аут, а хусите поразиха 4 американски кораба, в това число един флагман.
268
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
с какво се различава от Тодор Живков в България по времето на социализма?? пропаднали, съветскижалк.кари!!!
267
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Надеждин без частица надежда! Путин е цар на Русия!
266
16
 
7
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Какъв е тоз съперник?До Вчера не съм чувал за него!Смешници краварски!
265
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ. АНТИХРИСТА ПУТИН ЩЕ СЕ ГЪРЧИ В АДА!
264
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ребята,истински американец дойде да вземе интервю на Путин! Представяте ли си? Не кой да е,а Карсън!Ура ,другари!Другата седмица може и от тъмните американци някой да дойде!
263
4
 
9
 
! Отговори
Копейкин преди 3 месеца
Когато Рассия дойде и ни асвабади, ще има избори за задунайски губернатор. Аз ще съм титулярният кандидат. Цомчо (който не гълта, а плюе) ще ми е "конкуренция" на "изборите" по руски тертип. Амин!!!
262
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Петър I създаде Петербург за да ОТВОРИ прозорец към Европа, а Путанин I затвори всички врати и прозорци .
261
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"ЦИК откри в подписните листове в подкрепа на Надеждин подписите на 11 починали"..............Смятай колко са го окъсали от US посолството там, щом са вдигнали и мъртвите да гласуват за "правилния" човек.
260
5
 
16
 
! Отговори
Германец преди 3 месеца
Безаналогова клоунада, сър...