Русия се подготвя да атакува и Молдова?

Кремъл използва "много сходна" реторика като при Украйна
16 фев 2024 08:41, Нели Христова
180
Русия се подготвя да атакува и Молдова?
Снимка: БГНЕС

Кремъл използва "много сходна" реторика спрямо Молдова, както преди нахлуването си в Украйна, съобщи Институтът за изследване на войната, пише "Телеграф".

Според мозъчния тръст методите на Москва "вероятно" имат за цел "да създадат условия, които да оправдаят евентуална бъдеща руска ескалация срещу Молдова".

Разглеждайки конфликта в Приднестровието, вчера руският външен министър Сергей Лавров отправи редица обвинения, които отразяват тези, отправени към Украйна преди анексирането на Крим и пълномащабното нахлуване на Русия.

Неговите твърдения включваха неверни твърдения, че САЩ и ЕС контролират молдовското правителство. Той също така заяви, че в Приднестровието има около 200 000 руски граждани и че Русия е "загрижена за тяхната съдба" и "няма да позволи те да станат жертви на поредната западна авантюра".

Кремъл използва идеята за защита на "сънародниците си в чужбина", за да оправдае руската окупация на Приднестровието от 1992 г. насам, както и пълномащабното си нахлуване в Украйна, съобщава МВнР.

"Времето на евентуална руска хибридна операция в Молдова е неясно, но Кремъл създава информационни условия, за да я направи възможна в скоро време", се казва в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НЕ ЗНАМ ДАЛИ ШЕ АТАКУВА МОЛДОВА НО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ АТАКУВА ЛИТВА, ЛАТВИЯ И ЕСТОНИЯ
166
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако Запада лъже Молдова, че ще я приема в НАТО, за да дразни Путин и да създава още една война, но не я приема и иска изпълняване на условия, ще има.
165
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
западната пропаганда вече се оля даже не се прикрива но ние българите не селовим на тяхната въдица никои никого няма да напада всяка държава да не сеподдава на чужда провокация а да провежда добросъседство и дружба
164
1
 
6
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 2 месеца
Простотията няма почивен ден
163
3
 
12
 
! Отговори
уточнение преди 2 месеца
Молдованците да си направят добре сметката.Защото в началото на войната силно си повярваха.Както и нашенските евро-атланти-натовци-укрофили-краваролизци ,които продадоха интересите на България ,за да угодят на господарите си от Посолството.Очаквам същите подли твари да станат първи русофили ,щом стане въпрос за търсене на отговорност за санкциите ,оръжието ,антируското плюене и особено за паметника.
162
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Всички държави близки до Русия и останалите от Европа направиха една глупава грешка да се продадът на Репитилите-Илюминатите-Масоните от Сащ и се вскички те ще страдат!!!" - Викаш Русия се управлява от други хахаха Наистина ли си толкова наивен? Не ми звучиш като платен коментатор, значи наистина... Горкичкият... Мисли си, че Русия ще го спаси от масоните. Ето затова войните са възможни, защото повечето хора си мислят, че има 2 отбора, а единственият печели и печели, и печели...
161
1
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Чичо 161: Е, тоя път ударът беше жестоко челен! 'баси!...
160
2
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Анонимен 164: А в мамашата ти със свещ да ги дириш - кьорав масон, рептил или илюминат няма да найдеш. Така ли, бе, а? 'баси!...
159
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За спокойно управление на завладяната дунавска Делта и Молдова ще помогне на Русия.
158
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен_89 преди 2 месеца
Всички държави близки до Русия и останалите от Европа направиха една глупава грешка да се продадът на Репитилите-Илюминатите-Масоните от Сащ и се вскички те ще страдат!!!
157
2
 
7
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 месеца
Русия ще се обедини с Приднестровието.То не е част от Молдова а от Руската федерация . Но западната пропаганда го извърта така сякаш Русия ще напада Молдова
156
6
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 2 месеца
Най-вероятно и съвсем скоро и България ще бъде анексирана и токсичното влияние на ЕС и ФАЩ ще изчезне.
155
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро България ще граничи с Русия и това е страхотна новина!
154
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нека Русия атакува не само Молдавия, но и тъпата Румъния, която ни взе Северна Добруджа с помощта на Франция!
153
3
 
6
 
! Отговори
R.A.T.M преди 2 месеца
И как ще атакуват с десант ли ? Или автора иска да разберем, че Одеска и Николаевска област ще са руски близките една две години. Който обижда, убива рускоговорящи може да погледне към Украйна и друга рецепта няма. На Русия нови земи не и трябват, но "своих не бросаем". 8 г чакаха за Украйна, за Приднестровието няма да има минск1,2.
152
1
 
11
 
! Отговори
Стига терор преди 2 месеца
Вижте нашите проблеми!!!! Как живеят възрастните, болните...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
151
3
 
8
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
И там ли нацисти, бе?! 'бах тия (не тея) бивши ссср-републики, 'бах! Къде бутнеш все нацисти излизат. Откъде ли са дошли? От кого ли са се учили? Дали са имали голям батко?
150
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еми Молдова да си им прати 200 хл. руснаци на границата, за да не се протеснява Русия и за да не напада Русия Молдова и молдовците.
149
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 151 В сайтовете на копейките няма ДОРИ ЕДНО различно мнение. Отивай там. Там е свободата копейко.
148
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Кална рУсия. Че те да не би да са се оплаквали ? Ептен ви е фръкнала чивията бе...