Русия се подготвя да атакува и Молдова?

Кремъл използва "много сходна" реторика като при Украйна
16 фев 2024 08:41, Нели Христова
180
Русия се подготвя да атакува и Молдова?
Снимка: БГНЕС

Кремъл използва "много сходна" реторика спрямо Молдова, както преди нахлуването си в Украйна, съобщи Институтът за изследване на войната, пише "Телеграф".

Според мозъчния тръст методите на Москва "вероятно" имат за цел "да създадат условия, които да оправдаят евентуална бъдеща руска ескалация срещу Молдова".

Разглеждайки конфликта в Приднестровието, вчера руският външен министър Сергей Лавров отправи редица обвинения, които отразяват тези, отправени към Украйна преди анексирането на Крим и пълномащабното нахлуване на Русия.

Неговите твърдения включваха неверни твърдения, че САЩ и ЕС контролират молдовското правителство. Той също така заяви, че в Приднестровието има около 200 000 руски граждани и че Русия е "загрижена за тяхната съдба" и "няма да позволи те да станат жертви на поредната западна авантюра".

Кремъл използва идеята за защита на "сънародниците си в чужбина", за да оправдае руската окупация на Приднестровието от 1992 г. насам, както и пълномащабното си нахлуване в Украйна, съобщава МВнР.

"Времето на евентуална руска хибридна операция в Молдова е неясно, но Кремъл създава информационни условия, за да я направи възможна в скоро време", се казва в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дайте загубите на русия на фронта?! Щом путин зове за правене на децата. Май не са 7000, както рашката федерация официално казва!
146
5
 
11
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Русия няма да атакува Молдова, защото не иска да влиза в конфликт с Румъния.
145
11
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Няма никаква причина Русия да атакува Молдова.Русия създаде Румъния от заграбени Български земи.Румъния окупира Молдова,а в даденият момент Москва не възрази. Молдова и Румъния са заедно с Русия. Нещата са такива,каквито са.
144
2
 
2
 
! Отговори
Цецо го наКинжалиха преди 2 месеца
бакшиш си, нали? налЕ бе, кинжал??
143
15
 
16
 
! Отговори
Цецо Кинжала преди 2 месеца
Като цяло Русия не е е далеч от молдовската граница едни 200 км я делят от там.Целта сега е старият руски град Одеса основан от руснаци да бъде освободен.След това ако реши Вовата може да освободи и Молдова.Много руснаци живеят там по принцип.
142
2
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
ЛЪЖЛИВА СТАТИЯ.
141
8
 
13
 
! Отговори
Кална рУсия преди 2 месеца
В щатите има над 3млн. руснаци. Защо не се грижат за тяхната съдба ами все в малки държави се оглеждат??
140
2
 
2
 
! Отговори
Ahmed преди 2 месеца
Moldova e banica za Rusia.
139
10
 
9
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 2 месеца
До Адмирации И като молдовците искали повече раззия що не си изберат един като Лукашенко и да стават губерния на рашките?Да ти кажа ли що, щото никой не иска да е в блатото.Даже и в Беларус не са си го избрали тоя сатрапин а са им го сложили от мацква.
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 142. Някой помага ли ти докато съчиняваше тия несвързани глупости ?
137
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
рашката федерация ако отвори да воюва на още един фронт, тая година парада им ще е от майки с детски колички. АХАХХАХАХА И ще викат ; - след 18 години това ще са ни войниците (ако оцелеят след няколко напитки от метилов алкохол).
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 138. Се тая за кого се отнася глупостите които драскаш си остават глупости.
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 136. За "подкрепа на други терористи" донякъде да се съгласим...обаче що чуека е терорист ? Обясни разбира се със доказателства.
134
11
 
9
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
ако и там има жесток терор на рускоезичното население, няма начин да не стане като в украйна, и никой не може да спре руснаците, то се видя!
133
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За 134 се отнасяше
132
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вие сериозно ли? И как по-точно си го представяте ако може да обясните? Трябва да мине Днепър, да завладее Николаевска област, после Одеска област... чисто военно това в момента изглежда практически невъзможно за руските сили! Стига сте пускали абсолютно *** статии!!!
131
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 135, ти си терорист подкрепящ други терористи, и ще трябва да отговаряш пред закона!
130
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей тъй едни почти 80 години след Втората Световна Война светът бъка от нацисти.... Или пък не? Да не би нечий болен мозък да си търси оправдания за агресията си? За един прЕАтел питам...
129
13
 
5
 
! Отговори
Адмирации преди 2 месеца
Разбира се, това се знае от самото начало на СВО, Русия трябва да присъедини поне Приднестровието, там има 500 хиляди руснаци, копнеещи обединение! Но погледнато реално, молдовците като цяло искат повече с Русия, от колкото с фашистка Европа, подчинена на старец който си приказва сам.
128
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия се подготвяла да атакува ... Айде нема нужда от евтина пропаганда!