Русия се подготвя да атакува и Молдова?

Кремъл използва "много сходна" реторика като при Украйна
16 фев 2024 08:41, Нели Христова
180
Русия се подготвя да атакува и Молдова?
Снимка: БГНЕС

Кремъл използва "много сходна" реторика спрямо Молдова, както преди нахлуването си в Украйна, съобщи Институтът за изследване на войната, пише "Телеграф".

Според мозъчния тръст методите на Москва "вероятно" имат за цел "да създадат условия, които да оправдаят евентуална бъдеща руска ескалация срещу Молдова".

Разглеждайки конфликта в Приднестровието, вчера руският външен министър Сергей Лавров отправи редица обвинения, които отразяват тези, отправени към Украйна преди анексирането на Крим и пълномащабното нахлуване на Русия.

Неговите твърдения включваха неверни твърдения, че САЩ и ЕС контролират молдовското правителство. Той също така заяви, че в Приднестровието има около 200 000 руски граждани и че Русия е "загрижена за тяхната съдба" и "няма да позволи те да станат жертви на поредната западна авантюра".

Кремъл използва идеята за защита на "сънародниците си в чужбина", за да оправдае руската окупация на Приднестровието от 1992 г. насам, както и пълномащабното си нахлуване в Украйна, съобщава МВнР.

"Времето на евентуална руска хибридна операция в Молдова е неясно, но Кремъл създава информационни условия, за да я направи възможна в скоро време", се казва в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не се съмнява че ако можеше Терористичная Рус би нападнала и Молдова! Проблемът й е, че няма как да стигне до нея, тъй като е много далеч от молдовската граница по всички направления
126
6
 
4
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 2 месеца
няма изненада. пък и не само в молдова. в българия - също. даже тук в коментарите се лея точно същата риторика - напр анонимник отдолу е плеснал "Мая Санду е пешка". Да не споменавам само колко често четем от подобни анонимници крясъци за "козяк" че управлява българското правителство. След молдова идва ред на българия. само трябва да излезе от нато - веднага ще се намерят "нацисти" от които да бъде освобождавана. И в българия ще останат софето и северозапада.
125
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 128. Точно 30% ли е да не лъжеш, че ми е много важно ?
124
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 129. Верно ли е тей ?
123
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей голташка Русия не разбра, че дори нейните граждани НЕ искат да са близо до нея... 120м руснаци, пръснати по света, НИКОЙ не ще в блатото, избягали хората, нашите ще ги завземат.... Друг път де, че виждаме с Украйна какво става- буксува блатото на 10км от границата 2 години. В Молдова руснаците спокойни, щастливи, близо до ЕС, голтаците искат и там да се натикат... Дори на Кремъл децата до едно в ЕС. Що за жалка картинка е голташкото блато?!
122
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Олимпий Пановруснаците не са алкохолици-ватенки, 30% от жертвите на фронта им са от алкохол. Даже не знам от къде си го набавят. Пълни смешници за 3 дни щяха да стигат до Киев, а те взеха, че дадоха полвин милион жертви. Путин вика да правят повече деца, че няма месо за фронта. АХХАХА. руската империя си личи, че знае как да умира. Пак ще ни молят мъжете да ходиме там да им оплождаме жените, че не им онстанаха мъже.
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 127. Сега ни казват, че в Украйна не останали чипуви от перални и ще нападат други държави да си добият такива, че там имало млого и чак тогава ша на ударят от Космося.
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде пак словесна диария....нали щяха да ни унищожават с космически перални, кво стана?
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 121. Верно ли и ти си намирач ?
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 121. Ти ли ги брои ?
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 120. Верно ли е тей ?
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 118, в село Авдеевка могучая даде 7 пъти повече жертви от украинците! А теб ако те намеря ще ти се стъжни!
115
11
 
5
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Браво най на края! В Молдова отдавна чакат руските войници освободители!
114
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия си запазва правото да удари всяка една държава в която се заражда фашизъм и национализъм като страна победител от ВСВ. И никоя сила на земята не може да спре Русия да упражни това си право. Украйна беше предупреждавана заради зараждащия се крайно десен национализъм но тя си помисли, че сащ са зад тях и се направиха на мъже. Е сега им набиват празните кратуни. Нещо да напишете за Авдиевка където е ад за Укрозомбитата и вече на някорко веста се веят Руски знамена.
113
8
 
8
 
! Отговори
Христо преди 2 месеца
Пълни измишльотини ,за да се поддържа страх в данъкоплатците и да се скубят по качественно от правителствата на ЕС
112
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мая Санду е пешка. И в посолствоТо в Кишиньов си имат Галя.
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 105. Къф е тоя профил на възраждане за кво иде реч ?
110
3
 
13
 
! Отговори
Василев преди 2 месеца
Някой вярва ли за тези твърдения? Москва щяла да атакува...,следващите щели да бъдат....Прах в очите.Само слепия вижда,а глухия чува всичко това.
109
2
 
1
 
! Отговори
до 105 преди 2 месеца
Ами те и жертвите на измами са със същия профил като на възраждане. Прибави и онези, които ходят на промоционални събития и ги заробват с кредити до живот. Прибави и жертвите на лотарии и игри на щастието - всички са копейки. И все държавата ги лъжела и все не вярвали на "пропагандата" а скачат като мухи на мед на най-абсурдните фейкове в ютуб и прочие.
108
3
 
4
 
! Отговори
Империя на злото преди 2 месеца
То това се знае отдавна. Единствено НАТО спаси досега и балтийските републики.