Марина Литвиненко: Владимир Путин е чудовище

Тя била шокирана от новината за Навални
19 фев 2024 11:58, Нели Христова
94
Марина Литвиненко: Владимир Путин е чудовище
Снимка: БГНЕС

Вдовицата на бившия агент на руската Федерална служба за сигурност Александър Литвиненко – Марина Литвиненко каза за Скай нюз, че критиците на Владимир Путин в Русия се нуждаят от подкрепа от Запада и нарече "чудовище" руския президент.

Съпругът на Марина Литвиненко, виден критик на Путин, почина през 2006 година, след като беше отровен в Лондон с полоний 210 - рядък и много мощен радиоактивен изотоп. Смяташе се, че убийството на бившия агент на Федерална служба за сигурност е било подписано лично от Путин, но Русия винаги е отричала да е замесена.

Наричайки Путин "чудовище", Марина Литвиненко каза, че е била "шокирана" да чуе новината за смъртта на Алексей Навални, но "без съмнение" руският президент е отговорен. "Не можете да очаквате нищо друго от Путин", каза тя, говорейки по Скай нюз. На въпрос дали се страхува да говори срещу руския режим, тя отговори "не", добавяйки, че животът в страх би бил това, което Путин иска.

"Мисля повече за хората, живеещи в Русия, за тях животът е по-опасен. Те се нуждаят от подкрепа, а ние, живеейки тук на Запад, трябва да подкрепим тези хора в Русия", отбеляза Марина Литвиненко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
Не е изключено и ЦРУ или МИ6 да са намесени. След интервюто на Такер Карлсън с Путин имаше голям интерес към него и положителни отзиви. Това беше проблем за русофобската пропаганда. Трябваше бързо да се спретне нещо срещу Путин. И Навални (който си беше в затвора и не пречеше на Путин с нищо) се оказа удобна жертва.
64
1
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 месеца
Путин по никакъв начин не беше заинтересуван от смъртта на Навални. Навални си беше в затвора (с първа присъда за финансови спекулации между другото) и не му пречеше изобщо. Полза от смъртта му има само евроатлантическата пропаганда.
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много и отлично охаректезиране ,на злодея. Ако има ад ще се пържи в него пигнея.
62
0
 
0
 
! Отговори
горбачев преди 2 месеца
виетнам е хубаво място
61
3
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
ами тои е предател как се наказват предателите по света двете момчета колкогодини искат да ги съдят едното в лондон другото в русия каква е разликата следкато предаваш държавата си за пари ще понесеш отговорността
60
7
 
11
 
! Отговори
с.т. преди 2 месеца
Чудовище е най-ласкателното за путин! Той е дявол в човешка кожа.
59
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато казвате, че Литвиненко е отровен с полоний, дали разбирате за какво говорите? Полоният не се продава в аптеките и не се носи в джоба. Представа си нямате колко сложно е да се извърши подобно нещо. И защо, в такъв случай с полоний, когато са могли да купят отрова за мишки от близката ветеринарна аптека? Най-вероятно Литвиненко е пренасял полония контрабандно и се е облъчил.
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е нали е чудовищи що си шокирАна ?
57
4
 
6
 
! Отговори
haha преди 2 месеца
То и тя е ***, ама не го тръбим публично.
56
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По вероятно е летвенкото да се занимавал с дейност която не е много легална и да е настъпил нечии интереси ... много я интересува Русия някакъв бивш ...според Вас с какво се е занимавал един такъв...продавал е банички на пазара...а защо никога летвенкото не каза с какво се е занимавал с кого се е срещал и т.н. или истината нямаше да бъде приятна
55
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един чай за успокоение на нервите би й се отразил добре.
54
6
 
8
 
! Отговори
ИВАН преди 2 месеца
ГА ПОЛУЧАВАХТЕ ПАРИ ОТ ЦЕ РЕ У, ДРУГО ГОВОРЕХТЕ
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
3 години без никаква дипломация или акция за спасяване на така важен от запада човек Алексей Навални ! Защо бенали ви беше пръв сред първите борци за демокрация ? Едно велико ЦРУ не можа да го спаси от затвора . Иначе в Германия като лежа в болницата 4 ВАКСИНИ,4 ВАКСИНИ му надупчили на Навални . Чакаха да умре ,това е жестоката истина за да използват смъртта му емоционално .
52
7
 
7
 
! Отговори
Georgiev преди 2 месеца
До Анонимен 65Поне не е анонимна, като теб. Което я прави повече мъж от теб!
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тва мъж ли е или жена.
50
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде да се вземат решителни мерки срещу Путин и да се изстрелва с все ракетите си към Космоса..Кривоморди гномове ни не трябват да замърсяват пейзажа.
49
13
 
14
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Пролетта е близко всякъв вид влечуги наизкочиха из под камъните!Всичко това показва че убииството на Навални е организирано от Запада!
48
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отровен в Лондон представете си не в Кремъл и Москва и Путин бил виновен. Тези са ненормални .А най-ненормална е тази овца знаейки за колко се е продал мъжа и на запада който така процедира с продажните *** използва ги до откат и накрая им тегли кръста за да не изпеят нещо.И пак Путин е злодеят че и той не пее в техният хор и не се е продал. Виж ако беше като Зеленски цена нямаше да има.
47
14
 
13
 
! Отговори
Изход преди 2 месеца
Нова желязна,непроницаема завеса ,която да обгръща Русия,да стои ,като заплаха над Китай и да кара всеки диктатор да се замисли,как ще съществува в обятията на психопата Путин,ако избере рашизъм ,вместо мир и просперитет.
46
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Почнаха да изравят скелетите, айде стига, тая да си ходи където иска с платените си изказвания.