Кремъл: Думите на Байдън за Путин са позор за САЩ

Това било вероятно опит да изглежда като холивудски каубой
22 фев 2024 19:00, Елка Василева
160
Кремъл: Думите на Байдън за Путин са позор за САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви, че думите на президента Джо Байдън за руския му колега Владимир Путин са позорни за САЩ и за тези, които си служат с подобна лексика, правейки неудачен опит да изглеждат като "холивудски каубои", предаде Ройтерс.

Още по темата
"Използването на подобен език от американския президент срещу държавния глава на друга страна едва ли ще засегне нашия президент", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортера от държавната телевизия Павел Зарубин. "Но това унижава достойнството на тези, които си служат с подобна лексика."

"Това е позор за самата страна, говоря за САЩ", допълни той.

По думите на Песков изказването на Байдън "вероятно е някакъв опит да изглежда като холивудски каубой. Но, честно казано, не мисля, че е възможно".

"Господин Путин казвал ли е някога дори една обидна дума по Ваш адрес? Такова нещо никога не се е случвало. Затова смятам, че използването на подобна лексика унижава достойнството на самата Америка."

Вчера Байдън нарече Путин "откачен (луд) кучи син" на събитие в Сан Франциско за набиране на средства за предизборната си кампания, вмъквайки тези думи, докато отправяше предупреждение, че винаги е имало заплаха от ядрен конфликт, но че най-голямата заплаха за съществуването на човечеството остават климатичните проблеми.

Близкият до Путин Дмитрий Медведев, който беше президент от 2008 г. до 2012 г., заяви, че заплахата за съществуването на света произтича от "безполезни старци като Байдън". Медведев каза, че Байдън е "сенилен" и "е готов да започне война с Русия".

Войната в Украйна, смъртта на руския опозиционен водач Алексей Навални и твърденията на САЩ, че Русия възнамерява да разположи ядрено оръжие в Космоса, доведоха до най-голямата криза в отношенията между Москва и Запада от края на Студената война, отбелязва Ройтерс.

Някои руски и американски дипломати отбелязват, че не помнят друг момент, в който връзките между двете най-големи ядрени сили да са били в такава ниска точка, включително по време на Кубинската ракетна криза през 1962 г.

Миналата седмица Байдън коментира новината за смъртта на Навални в руски затвор с думите, че тя е настъпила "вследствие на нещо, което Путин и главорезите му са направили". Навални е обвинявал руския президент, че иска да го убие - твърдение, което Кремъл отрече.

Според руските власти Западът е побързал да обвини Русия, без да е изчакал да види доказателства. Кремъл окачестви западната реакция на смъртта на Навални като недопустима и неоправдана.

В реч във Варшава през 2022 г. Байдън заяви, че Путин "не може да остане на власт". Тогава Белият дом омаловажи тази реплика, а хардлайнерите в Русия я възприеха като доказателство, че САЩ искат да свалят от власт от руския президент.

През 2021 г. Байдън каза, че според него Путин е убиец. Руският президент впоследствие заяви, че американският му колега му се е обадил по телефона, за да му обясни защо е използвал подобни думи. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изданието Die Welt пише: Германия заменя ядрената енергетика с въглища от Колумбия. Вноса на въглища от Колумбия бележи нов рекорд, като от януари до май 2023 г. са внесени около 2.56 млн тона. За цялата 2022 г. са внесени 5.75 млн тона. Какво става със зеления преход? Нали всичко вървеше по план?
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спокойно бе, братушки! Той тоя краварски папардак с остра деменция даже вече не помни за кого е казал "Кyчи син".
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако вие се чувствате безполезен се замислете за кравария. На нея и трябваха 4 президента, десетки хиляди жертви, трилиони долари и 20 години за да замени Талибаните с Талибаните.
24
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В БГ растат банани, но не връзват. Банани в Русия изобщо не растат, но са 4 пъти по-евтини от БГ. Що така бе краваророби геiропейци?
23
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Байдън може да е всякакъв, но поне не е обявен за военнопрестъпник и терорист от Международния наказателен съд. Колко е жалко да си гражданин на държава, чиито президент е колега на Бен Ладен!!! :)))
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Народа масово освирква западните диктатори като Макрон, пирата плешивец Шолц и оня шоколадовия англо-бхаратец. За това свидетелстват множество клипове. Това говори, че тия са провалени диктатори и избрани явно не по волята на народа, а чрез измама. Тия диктатори по позор. Такива като тях са просто едни марионетни, еднодневки. За разлика от горецитирание, Путин където и да отиде му ръкопляскат, хората се радват и искат да се снимат с него. Личи си кой е велик главнокомандващ.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рейтингът на Световната банка: по отношение на БВП Русия изпреварва Германия за втора поредна година, влизайки в петте най-силни държави през 2022 г. и става първа икономика в Европа. Рейтингът се изчислява по паритет на покупателната способност. БВП на Русия по паритета на покупателната способност възлиза на 5,51 трилиона долара. Русия изпревари не само Германия, руснаците живеят на по-добър стандарт не само от немците, но и Италия, Франция, Великобритания и Канада. Напред са само Япония, Индия, САЩ и Китай. Засега.
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки втори американец е ш0пар кат Ши.ши, а всеки първи дължи на банките толкова пари, че и внуците му не могат да ги изплатят. Цялата кравария живее на версия! 95% от БГ русофобите живеят със заеми. Версиджия ли си бе русофобче мирижливо?
19
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
12, единственият, който заплашва и напада по целия свят, са САЩ. Путин никога не е заплашвал света. Не можете да намерите такова негово изказване, защото няма такова.
18
18
 
7
 
! Отговори
До отговорът на Пути преди 2 месеца
Тоест Путин признава, че Байдън е прав, ясно.
17
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ние имаме женско куче.Ползвам този термин защото другото го цензурират. Тя роди и на втория месец отиде да търси партньор и заряза кучетата. Та майката на путин е такава. И детето и станало психопат. Да си убиваш собстяения народ е меко казано психопатско. Та нали той твърди,че Украинци няма и това са Руснаци. Е кой умира от двете страни на границата?
16
1
 
14
 
! Отговори
пожелание преди 2 месеца
Да му сменят памперсите по често , защото получава обриви и не знае къде се намира !
15
2
 
8
 
! Отговори
Логично е преди 2 месеца
От позорен индивид, какво друго може да излезе освен позорни думи? Нали сам си призна, че е проcтитуиpал за елита на САЩ.
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кремъл потъва бавно в клопката на запада до 2 години ще фалират ако продължават така , знаете ли че Израел отупа 15% от икономиката си за войната досега представете си Русия да те сега са на върха но след 1-2 години ще рухнат войната е скъпа ,спомням си една цена на рекета томахоук която е от САЩ че беше 1 млн. долара войната е скъпа и прескъпа путин ще го разбере накрая но ще бъде късно.
13
3
 
6
 
! Отговори
Отговорът на Путин преди 2 месеца
Руският президент Владимир Путин нарече обидното изказване на Джо Байдън по негов адрес адекватна реакция на думите за него. "Казах, че ще работим с всеки президент, но смятам, че за нас, за Русия, Байдън е по-предпочитан. И съдейки по това, което току-що каза, каза, аз съм абсолютно прав, защото това е адекватна реакция на казаното от моя страна", подчерта президентът Владимир Путин.
12
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истината боли. Майка му е такава, а той не е уред. Психопатите обикновенно имат такива майки.
11
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Думите на Байдън са позор, а това да заплашваш целия свят с ядрена война през два дни не е позор? Страшни лицемери...
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия е велика сила и разруши икономиките на запада за 2 години. За 2 години Русия изпрати над 2 млн укронацяги и натовски наемници на вечна командировка при бандера.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Байдън вече до такава степен е опозорил САЩ, че казаното няма как да направи излагацията по-голяма.
8
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истината не може да бъде позор.