Кремъл: Думите на Байдън за Путин са позор за САЩ

Това било вероятно опит да изглежда като холивудски каубой
22 фев 2024 19:00, Елка Василева
160
Кремъл: Думите на Байдън за Путин са позор за САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви, че думите на президента Джо Байдън за руския му колега Владимир Путин са позорни за САЩ и за тези, които си служат с подобна лексика, правейки неудачен опит да изглеждат като "холивудски каубои", предаде Ройтерс.

Още по темата
"Използването на подобен език от американския президент срещу държавния глава на друга страна едва ли ще засегне нашия президент", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортера от държавната телевизия Павел Зарубин. "Но това унижава достойнството на тези, които си служат с подобна лексика."

"Това е позор за самата страна, говоря за САЩ", допълни той.

По думите на Песков изказването на Байдън "вероятно е някакъв опит да изглежда като холивудски каубой. Но, честно казано, не мисля, че е възможно".

"Господин Путин казвал ли е някога дори една обидна дума по Ваш адрес? Такова нещо никога не се е случвало. Затова смятам, че използването на подобна лексика унижава достойнството на самата Америка."

Вчера Байдън нарече Путин "откачен (луд) кучи син" на събитие в Сан Франциско за набиране на средства за предизборната си кампания, вмъквайки тези думи, докато отправяше предупреждение, че винаги е имало заплаха от ядрен конфликт, но че най-голямата заплаха за съществуването на човечеството остават климатичните проблеми.

Близкият до Путин Дмитрий Медведев, който беше президент от 2008 г. до 2012 г., заяви, че заплахата за съществуването на света произтича от "безполезни старци като Байдън". Медведев каза, че Байдън е "сенилен" и "е готов да започне война с Русия".

Войната в Украйна, смъртта на руския опозиционен водач Алексей Навални и твърденията на САЩ, че Русия възнамерява да разположи ядрено оръжие в Космоса, доведоха до най-голямата криза в отношенията между Москва и Запада от края на Студената война, отбелязва Ройтерс.

Някои руски и американски дипломати отбелязват, че не помнят друг момент, в който връзките между двете най-големи ядрени сили да са били в такава ниска точка, включително по време на Кубинската ракетна криза през 1962 г.

Миналата седмица Байдън коментира новината за смъртта на Навални в руски затвор с думите, че тя е настъпила "вследствие на нещо, което Путин и главорезите му са направили". Навални е обвинявал руския президент, че иска да го убие - твърдение, което Кремъл отрече.

Според руските власти Западът е побързал да обвини Русия, без да е изчакал да види доказателства. Кремъл окачестви западната реакция на смъртта на Навални като недопустима и неоправдана.

В реч във Варшава през 2022 г. Байдън заяви, че Путин "не може да остане на власт". Тогава Белият дом омаловажи тази реплика, а хардлайнерите в Русия я възприеха като доказателство, че САЩ искат да свалят от власт от руския президент.

През 2021 г. Байдън каза, че според него Путин е убиец. Руският президент впоследствие заяви, че американският му колега му се е обадил по телефона, за да му обясни защо е използвал подобни думи. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 46 Хахахаа, левак,точно Мексико е съюзник на САЩ да знаеш. Затова е ония дувар по границата.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе защо ни занимавате само с простотии? А?!
45
7
 
9
 
! Отговори
Слава на Русия преди 2 месеца
Като слушам руски език всичко разбирам все едно слушам български. Като слушам английски, френски, испански, немски и т.н. ама нищо не разбирам. Руснаците са нашите братя и са най-близките до нас. Ние сме една кръв, един език и една вера. Ако ти не харесваш Русия, просто напусни БГ, цръвул!!! В геi-канада и кравария те чакат. Там всичко, което лети се яде.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кво пък.Добре му се получи на дъртият.
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинците измират на фронта, а жените им избягали назапад вече са бременни или имат деца от чужденци. Много нен0рмално племе, точно като нашите русофоби.
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ имат съюзници Австралия,Канада,Мексико огромни като континенти на русия кой им е съюзник иран с онези пирати които стрелят по беззащитни кораби в гръб и севрна корея която се стяга за война срещу невидими армии, от източна Европа не ги харесват.
41
3
 
4
 
! Отговори
Укро-навоз преди 2 месеца
На дезертиралите укронацяги дали им водят стаж докато си почиват за наша сметка? Сигурно след време ще им дадем и пенсии.
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И на тоя кремлински главорез ще му дойде времето.
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кл0аката БГ не я искат нито в Брикс нито в Мрикс, даже и в шенгения. Клоаката БГ не я знаят къде е на картата, не знаят яде ли се или се пие. Благодарение на русофобите се превърнахме в безизвестни пр0дажни pluжеци
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе тия дедковците пред умиргачка, ломотят какво ли не. Жалко, това му го подшушват съветниците!
37
7
 
7
 
! Отговори
Краваророб преди 2 месеца
Да правилно мислиш русофобе, Путин ти казва какво да правиш и той те контролира. Ти явно не си учил география и не знаеш, че БГ не разполага с енергиини ресурси. Къде ще ходиш ти русофобско maloumno същество? Нали караш колата си с Руско гориво. Нали джоба ти зависи от руските енергоресурси. Яденето ти зависи от Руското гориво. Като се перчиш, ще живееш 3 пъти по-зле с 3 пъти по-скъпо арабско гориво. Къде си тръгнал цръвуле и всички като теб фантазьори?
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко трябва да си slaboumen за да тръгнеш срещу 150 млн страна, въоръжена до зъби и най-мощната ядрена сила и да мислиш, че ще победиш и даже да мечтаеш да правиш военен парад в Москва. Колко трябва да си slaboumen да работиш за еврейте, да слушаш геiропейците и да умираш за краварите?
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя ми напомня на моята прабаба която на 85 години копае нещо в двора и ни се моли с брат ми докато си играем.... Елате полейте доматите, а ние не я отразяваме и тя: Господ да ви убий! Муахахахахаа...някои стари хора не знаят какви ги плямпат понякога.
34
5
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 2 месеца
В русия няма банани дефицит са не гледай филмите как ким чен ун се разхожда в магазина който е тип малък магазин в София пълен със стоки в който ценита са в евро и долар, не в северно корейската валута.
33
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След два месеца ще литнат 65 броя F16 и ще стане мазало с първобитната руска армия !!!! Руските сви.не ,трябва ,да бягат през глава ,към Монголия .. Ще има голяма веселба ...Ако ПУТИН не се предаде на Зеленски и Украинската армия, Русия я чака пълна разруха и разпад !!!
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Видяхте ли ги нашите съюзници от америка? По улиците пълно с друсалки, спящи, колабирали, ходят като Zомбита, а телата им покрити с язви заради действието на др0гата. На 3 минути един от тях умира. Същите живеят и спят по улиците, опънали дрипави палатки. Навсякъде всичко е 0срано, 0пикано и 0драйфано. Пълно с битови 0тпадъци. Същинската американска мечта. Ееббаааттиии и демократичния к0птор!
31
9
 
12
 
! Отговори
Слава на Русия преди 2 месеца
За 1 долар в Русия можете да си купите 2 литра дизел. 1 долар = 2 лв. За 1 долар в България не литър дизел, баничка не можеш да купиш
30
7
 
7
 
! Отговори
Краварски к0пт0р преди 2 месеца
Краят на укронацисткия марионетъчен режим наближава. Цвилиш ли коньо? Цвилиш на умрело като всички БГ русофоби
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Надали някой друг държавен глава ще падне до нивото на селския бек от Белия дом.
28
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След два месеца ще литнат 65 броя F16 и ще стане мазало с първобитната руска армия !!!! Руските сви.не ,трябва ,да бягат през глава ,към Монголия .. Ще има голяма веселба ...