Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир

Съгласно условията на Украйна, е условието за срещата
Обновена: 25 фев 2024 17:52 | 25 фев 2024 17:37, Анисия Иванова
159
Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир
Снимка: БГНЕС

Украйна и чуждестранните ѝ партньори биха могли да поканят Русия на бъдеща мирна среща, на която да бъде обсъдено прекратяване на продължаващата вече две години руска инвазия, съгласно условията на Киев, заяви днес високопоставен украински официален представител, цитиран от Ройтерс.

Швейцария ще бъде домакин на среща на върха за обсъждане на визията за постигане на мир на украинския президент Володимир Зеленски, която след това би могла да бъде предадена на Русия по време на втора среща на по-късна дата, каза ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрей Ермак.

"Може да има ситуация, в която ние заедно да поканим представители на Руската федерация и на тях да им бъде връчен планът, в случай че този, който представлява страната агресор в този момент, наистина би искал да сложи край на тази война и да се върне към справедлив мир", заяви Ермак по време на излъчена по телевизията конференция в Киев.

Зеленски за първи път обяви своята формула за мир на среща на върха на Г-20 през ноември 2022 година. Формулата предвижда да бъде възстановена териториалната цялост на Украйна и пълно изтегляне на руските войски.

Киев настоява, че няма да разговаря с Москва, докато всички руски войски не напуснат украинската територия.

Кремъл казва, че към момента няма основа за мирни преговори между Русия и Украйна и че мирният план на Киев е абсурден, тъй като изключва Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
3
 
! Отговори
Закъсня Зеленски преди 2 месеца
Трябваше първите 5 дни, преди две години, да преговарят, хем при много по-добри условия тогава, хем нищо от това което се случи, нямаше да се е случило.
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми... откакто свят светува условията за мир ги пише победителя. Украйна щом иска да пише условията за мир, да победи първо руската армия. Ако не, или да приеме, че ще се съобрази с руските условия, или да се готви за продължаване на войната. Ситуацията е такава. Ако на украинците не им харесва, да изгонят руската армия от Украйна и готово...
131
8
 
4
 
! Отговори
(^.^) преди 2 месеца
Договорки с военнопрестъпници няма как да се правят, всяка отстъпка със суверенитета на Украйна, ще налее вода в мелницата на вджуджения кремълски върколак ... за злото кремълско куче са нужни намордник, зъл прът и на къса верижка ... !!!
130
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако урко - питеците бяха спазвали Минските споразумения нищо от това нямаше да се случи, но не това е била целта.
129
5
 
3
 
! Отговори
Who Cares преди 2 месеца
Руското правителство - обича да прави договорняк и да се изтегля от завоюваните с чужда народна кръв територии. После битите и не(до)клатените се отмятат и играта продължава... до следващия договорняк.
128
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тръмп не може да отмени нито санкциите нито ордера на МНС в Хага. Единственото което може да направи е временно да замрази парите за Украйна. Да се подпише мирен договор при наличие на руски башибозук в Украйна е путинофилска илюзия.
127
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква среща на върха в Швейцария като там е издирван престъпника Владимир Путин?
126
5
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Тръмп ще каже тежката си дума,когато стане президент.Дотогава позиционна война и евентуално превземания на някакви села.
125
2
 
16
 
! Отговори
бай Гошо преди 2 месеца
да де, ама след като Куьов (или не знам как си го наричат там вече) покани Русия, оттам или няма да последва никакъв отговор, или пък бурен смях, или отговор от типа: "Сега си имаме друга, по-важна работа, знаете каква, като я свършим, може (евентуално) да говорим. Ама по-нататък...може би... Да де, ама ако още мърдате, де"
124
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако тази война свърши за цял свят ще бъде по добре.
123
4
 
25
 
! Отговори
Спеца преди 2 месеца
Няма да стане !Русия вдигна мизата , а и няма да преговаря с нацистите на Украйна!Под заплаха са НАТО и САЩ и те трябва да преговарят с Путин и вероятно ще стане при Тлъмп , а не пре тоя изкукал старец!
122
2
 
19
 
! Отговори
За да се договори преди 2 месеца
нещо са необходими най-малко двама иначе е монолог! Само откачените могат да се договарят сами, без партньори! Това виц ли беше?
121
3
 
27
 
! Отговори
смях преди 2 месеца
Е, това наистина е голяма смешка! Ако му излязат и на Путин с тези "предложения" може да умре от смях! Може би това е и крайната цел......Не успяха да го съборят по друг начин, ще пробват със смях!!! Хахахах
120
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйнскитое условия са в две, 1. ОRkite да напуснат Украйна 2.Късия да бъде набит на кол на Червеният площад.Олигарсите са съгласни с второто условия, сега размислят по първото.
119
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крайно време беше, сега може да е късно! Зависи от настроението на Вова.
118
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всяко искане за мир от страна на Украйна означава само 1 - победа на Путин над НАТО и "Запада". Ами отсега са в паника, че Тръмп се завръща в "Белия дом" и веднага що подари Украйна на Путин. Гледат да спася каквото могат сега, преди перчема да се намеси.
117
4
 
28
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Зеленски безнадеждно закьсняАко бе преговарял в началото можеше и да спаси украйна като дьржаваУви вече е кьсно
116
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците казаха,кога ще има мир. Докато не се изпълнят условията, нищо няма да се случи. Вече гледаха филма с "Минските споразумения". А както добре знаем, Москва на сълзи не вярва. Оттук на сетне... следва лазене по корем до Кремъл, докато някой там изобщо им обърне внимание.
115
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия няма право на слабост, доста се изложи в тази акция , напомпания военен гигант с 350000 жертви интересна работа.
114
2
 
16
 
! Отговори
bl преди 2 месеца
Украинските предложения за мир: Ще има мир ама ще ви таковаме! Добре, ще има мир и няма да ви таковаме! Добре, ще има мир ама няма да ни таковате отзад! Добре, ще има мир и можете да ни таковате отзад ама със смазка! Добре, ще има мир и можете да ни таковате отзад без смазка ама да не е четвъртит! Добре, ще има мир и можете да ни таковате отзад без смазка и с четвъртит ама кат свършите поне да ни погалите!