Еманюел Макрон: Не е изключено да изпратим сухопътни войски в Украйна

Разгромът на Русия е задължителен за сигурността и стабилността в Европа, каза той
27 фев 2024 06:00, Анисия Иванова
865
Еманюел Макрон: Не е изключено да изпратим сухопътни войски в Украйна
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон заяви вчера, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, но че на този етап "няма консенсус" за подобно решение, предаде Франс прес.

"Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по официален, приет и одобрен начин. В дългосрочен план обаче нищо не бива да се изключва. Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Русия няма да може да спечели тази война", обясни френският президент в края на международна конференция в подкрепа на Украйна в Париж.

Той добави, че ще бъде създадена нова коалиция, която да снабдява Украйна с ракети и боеприпаси с по-дълъг обсег, предаде АФП.

В речта си след домакинството на срещата Макрон обрисува доста мрачна картина, тъй като Русия успява да постига успехи на бойното поле."Убедени сме, че разгромът на Русия е задължителен за сигурността и стабилността в Европа", каза той.

Според него Русия показва "по-агресивно отношение не само в Украйна, но и като цяло".

Френският президент не пожела да каже повече за позицията на Франция по въпроса за сухопътните войски, позовавайки се на "стратегическа двусмисленост, която приема".

"Определено не съм казвал, че Франция не подкрепя това", посочи той. "Няма да допринасям за двусмислието на днешните дебати, като назовавам имена. Казвам, че това беше споменато сред вариантите", добави Макрон, съобщава БТА.

Този вариант никога досега не е бил споменаван от Франция. "Много от хората, които днес казват "никога, никога", бяха същите, които преди две години казваха "никога танкове, никога самолети, никога ракети с далечен обсег", заяви Макрон и допълни: "Нека бъдем достатъчно смирени, за да признаем, че често сме закъснявали с шест до дванадесет месеца. Това беше целта на днешната дискусия: всичко е възможно, ако е полезно за постигането на нашата цел".

Въпреки това френският президент припомни на съюзниците си в Украйна, че те "не са във война с руския народ", а че "просто не искат да позволят на Русия да победи в Украйна".

Той изброи пет "насоки за действие", по които има консенсус: киберзащита; съвместно производство на въоръжение и боеприпаси в Украйна; защита на държави, пряко застрашени от инвазията в Украйна, като Молдова; "възможност за подкрепа на Украйна на границата ѝ с Беларус с невоенни сили" и операции по разминиране.

"Убедени сме, че поражението на Русия е от съществено значение за сигурността и стабилността в Европа", добави френският президент след дългата конференция в Елисейския дворец, която започна вчера късно следобед и приключи късно снощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


865
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
729
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 762...Че кой се конфронтира с Путин бе русофил мазен...Путин навлезе в Украйна и Запада призова Путин да изтегли войските си от Украинска територия.Товя не е заяждане , а право на всяка държава да отстоява международните спогодби .Никой никога не е нападала Русия .А напротив Моли и отправя молби , да излезе от Украйна.Питин се заяжда и нарушава реда.
728
3
 
30
 
! Отговори
И. Петров преди 2 месеца
Боже какво падение! Великият Шарл Дегол без да му пука обясни защо Европа не трябва да се конфронтира с Русия: Понеже САЩ са далеко, отвъд океана, а Англия е само един остров". При посещението си в Москва беше посрещнат от един милион руснаци. Следващите десетилетия Франция процъфтя. Сега това нищожество я тласка към гибел.
727
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съгласен съм! Поражението на Русия е необходимо!
726
8
 
2
 
! Отговори
Хунка преди 2 месеца
До Кутузов---с прусаците до Париж, без прусаците - до Авдеевка
725
3
 
19
 
! Отговори
Кутузов преди 2 месеца
Тези пак ни канят в Париж. Това е френска любов...
724
17
 
4
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
Време е,да се създаде военна коалиция срещу Путин!Разбира се,САЩ ще ръководят с подкрепата на целият Западен свят,Турция и Япония!Няма как да се допусне втори Хитлер!
723
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
айде бе, къде е таз рушка армия. 2 години едни и същи села превземат за 10ти път и после ядат хурката и бягат обратно. За 3дни щяха да превземат Киев... Къв Берлин, къв Париж, кви 5 лева?!? Насрааахте се с тая д0лна пр0паганда!!! Да ви приседнат копейките дано! По болници и лекари да ги дадете!!!
722
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ох, пак казаците трябва да се връщат в Париж!
721
0
 
19
 
! Отговори
Жири преди 2 месеца
До АнонименДаже неандерталците не са рушили паметници ! На ТРЕТИ МАРТ ви чакаме на Шипка
720
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мани ша вземат русите да се чудят във коя столица из Европа да си направят парад после.
719
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АМИ ТОЙ И НАПОЛЕОНЧО ТРЪГНА ЗА РУСИЯ ПРЕЗ 1812 ГОДИНА, И БЕШЕ СМАЧКАН ЗА 6 МЕСЕЦА. ТОЯ НЕ Е ЧЕЛ ИСТОРИЯ.
718
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дaй бaбo orънчe, gaй бaбo orънчe...
717
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То бива ама, то толкоз низкостоящи същества като русофилите планетата Земя не е раждала.Малко след неандерталците и крокодилите.Ако тия са бъдещето на планетата , то края и е неминуем.Не и трябва астероид .Ще се самовзриви отвътре....
716
2
 
10
 
! Отговори
Жири преди 2 месеца
Русия е великодушна ! Ще ви върне войниците , ама напред с краката
715
2
 
11
 
! Отговори
емил преди 2 месеца
в Париж като сваля Н. Бонапарт от власт който е изпратен на заточение 2- път след няколко месеца Н. Бонапарт отнова взема власта като се връща от заточение и Руската армия отново е в Париж в чест и признателност е построен най-хубавият мост над Сена в Париж-- Александир III е кръстен единият от Марсово поле (Айфеловата кула )излиза на площад Concord)
714
2
 
17
 
! Отговори
емил преди 2 месеца
Тоя ку...че син тоя *** долен е позор за Франция и Френският народ. Франция е имала големи лидери и винаги е водила Независима и свободна външна политика . Сега е под чехъла на Световната сг..ан и тоя ку..че син е готов да предложи не само майка си -- съпругата си - но и готов да изпрати Френски войски в Украйна . Тоя *** изглежда не знае как завърши Н. Бонапарт и два пъти Франция беше спасена от Руската армия и 3 - път от Хитлер. Изглежда отново ще видим Руската армия не само в Берлин, но и във Франция.(1-ят път разбива в Русия и влиза в Париж като сваля Н. Бонапарт от власт който е из
713
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изпрати децата си извратеняко-бездетен! Боже, след дьо Гол, няма мъже със здрав разум в нещастната Франция!
712
2
 
22
 
! Отговори
малко история преди 2 месеца
Руснаците показно направиха Франция фалшив победител във Втората световна война.През останалот време франсетата бяха де факто съюзници на Хитлер.***.
711
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да връщат казармата и от казармата на фронта в Украйна. Трябва да помогнем на братята наркомани.
710
1
 
21
 
! Отговори
Слава на &#12746 преди 2 месеца
Заради такива изтрещялници като този индивид може да бъде заличена цяла Европа. За разлика от него обаче днес видях, че другите лидери не са чак такива изветрелници и веднага му скочиха. Като иска нека да праща френски войски в покрайна, но трябва да знае, че билетите им са само еднопосочни. После да не се чуди, че точно неговия народ ще го линчува.