Путин започва подготовка за евентуална широкомащабна война срещу НАТО?

Това заяви вашингтонският Институт за изследване на войната
27 фев 2024 17:45, Елка Василева
526
Путин започва подготовка за евентуална широкомащабна война срещу НАТО?
Снимка: архив, БГНЕС

Възстановяването на Ленинградския и Московския военен окръг обслужва двояката цел едновременно да се консолидира контролът върху военните операции в Украйна в кратко- и средносрочен план и да се направят нужните приготовления за възможна бъдеща широкомащабна война срещу страните от НАТО, предаде Укринформ, като се позова на оценка на вашингтонския Институт за изследване на войната.

Още по темата
Американският мозъчен тръст припомня, че вчера руският президент Владимир Путин е подписал два указа, с които официално се възстановяват Ленинградският и Московският военен окръг (ЛВО и МВО), с което се консолидират основните усилия за преустройство на руската армия.

Според анализаторите от Института с указа на Путин, с който окончателно се закрива Западният военен окръг (ЗВО), който руското Министерство на отбраната създаде през 2010 г. чрез сливането на Московския и Ленинградския военен окръг, е признак за подготовка за възможна бъдеща широкомащабна война срещу НАТО в дългосрочен план.

Преди ЗВО покриваше пограничните райони със Североизточна Украйна, Беларус и балтийските държави, което в стратегически план раздвояваше вниманието на Окръга между руските военни действия в Украйна след пълномащабното нахлуване през 2022 г. и противодействието на страните от НАТО. Затова повторното разделяне на ЗВО на Московски и Ленинградски военен окръг е пряко решение на този въпрос. ЛВО ще преминава по североизточната граница на Алианса, а МВО ще граничи със Североизточна Украйна и Полша, което ще позволи на Русия едновременно да разположи войски срещу страните от НАТО и да оптимизира командването и контрола на силите си във войната в Украйна.

Преди това Путин каза, че създаването на ЛВО е необходимо с оглед на присъединяването на Финландия към Алианса през 2023 г., което е сигнал за очевидно намерение от страна на Кремъл да позиционира войските си срещу страните от Северноатлантическия договор.

Вчера руският президент подписа указ "За военноадминистративното деление", с който в Русия се появяват ЛВО и МВО, а временно окупираните територии на Украйна ще "влязат" в състава на Южния военен окръг, отбелязва Укринформ.

Военни окръзи с център Москва и Ленинград съществуваха до 2010 г. В края на 2022 г., при представянето на план за реформа в армията, министърът на отбраната Сергей Шойгу обяви намерение те да бъдат възстановени.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кобалтовите ядрени бойни глави са произведени отдавна (свалиха ги от *** 1846 ракети преди 1991г.) и са на склад. Сега трябва само да се монтират на новите крилати ракети "калибър" и готово. Да припомня, че договора за ликвидиране на РАКЕТИТЕ със среден и малък радиус на действие обхващаше ликвидирането само на ракетите, но не и на ядрените бойни глави. Ликвидираните стари съветски ракети бяха с балистична траектория и бяха лесна мишена за ПРО, докато сегашните крилати ракети "калибър" летят на височина до 50 метра над земната повърхност и са практически неуловими от ПРО.
359
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Без шеги, моля, Ама украинците са руснаци по произход, те не искат да воюват срещу Русия, а ги насилват да воюват срещу Русия, това са две различни неща! И ако лудия нацист Зеленски+останалите еврейски олигарси там, които не са от Европа, а родината им е в Азия и не им дреме за Европа, имаха и ядрена бомба, познай какво щеше да се случи и какъв апокалипсис за Европа! Русия все пак е европейска държава и столицата им е в Европа и мислят повече от евреина Зеленски за Украйна, Русия и Европа!
358
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Децата в ученическа възраст ще бъдат настанени във военни лагери, където ще изучват военното дело и където ще им бъде постоянно напомнено, че трябва да мразят Русия и руснаците! Така ще им се промиват мозъците! Негодните за военна служба, както и старците и стариците ще бъдат принудително настанени в общежития (пансиони) от концлагерски тип и ще служат като жив щит на американското командване!
357
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички мъже и жени на възраст от 18 до 60 години ще бъдат мобилизирани на фази (5 на брой) и пратени на фронтовата линия. Малките деца (под 4 години) ще бъдат евакуирани в САЩ с аргуманта, че им се осигурява безопаността. Там след като им бъде променена самоличността и им бъде издадено американско гражданство, ще бъдат продадени на хомо двойки, защото според американската конституция и те имат право да имат и отглеждат деца.
356
0
 
7
 
! Отговори
Мобилизация ли преди 3 месеца
До АнонименКойто ми даде оръжие първо него ще оправя, а после и всички останали решили да ме пратят където и да било.
355
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Една вечер когато се приберете в собственото си жилище, пред входа ще ви чака човек във военна униформа с поставена лента на лявата ръка на която ще пише "ВП" (Военна Полиция)! Тя или той ще ви връчи повиквателна заповед с настъвления кога и къде трябва да бъдете и какво трябва да носите! Ще ви дадът 30 минути да си приберете личните вещи от вече бившето ваше жилище, защото то вече ще бъде собственост на американската армия!
354
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да ви успокоя малко! Стопирането на икономиките и превръщането във фронтови държави се очаква да засегне следните държави: България, Румъния, Молдова, Полша, Латвия, Литва, Естония и Финландия! Чичо Сам просто ще жертва тези държави за да запази тези от втория ешалон. Би посегнал и на Унгария и Словакия, но те са неблагонадежни, защото не се управляват от васални правителства!
353
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако си мислите, че сега сте окупирани, то изчакайте когато по късно през годината ви въведат военно положение и в София кацне командния състав на 5-ти американски корпус на морската пехота! Очаква се всички жилища в южните и източните части на столицата да бъдат саквестирани за нуждите на американската армия!
352
0
 
5
 
! Отговори
Военкор преди 3 месеца
Продължава разширяването на зоната на контрол на руската армия на запад от Авдеевка.След превземането на село Ласточкино, днес бяха превзети Северное и Тоненкое.Продължават атаките на руската армия към Бердичи и Орловка.
351
0
 
7
 
! Отговори
Само факти преди 3 месеца
Най ,,силната армия'' заедно с цялото НАТО бяха изритани от Корея като мръсни котета. В израз на безсилие пви хопата генерал Макартър е поискал да бъде използвано ядрено оръжие. Тази ,,най силна армия '' е единствената която е използвала ядрено оръжие,при това абсолютно безсмислено. Същата армия е единствената която се е позовала на прословутия член 5,и то срещу някакви камилари.
350
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Посейдоните са заредени по източното и западното крайбрежие на щатите! Таймерите са включени! 2027, годината на ликвидацията на фашистките щати е близо! Остава само да се доставят още 550 хиперзвукови планиращи бойни модули авангард на геостационарна орбита! Там вече има 2750 модула! В уречения час ще ударят големите американски градове като метеоритен дъжд като осигурят ядрени гъбки на повърхността!
349
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Престанете да стряскате хората! Няма да има ядрена война, войната ще свърши още тази година и ще има мир!
348
1
 
1
 
! Отговори
Дали е делавера? преди 3 месеца
От една страна има два руски града (Москва и Санкт Петербург), които Русия спокойно може да пожертва, но за сметка на това ще ликвидира градове като: Лондон, Париж, Мадрид, Рим, Атина, Виена, Брюксел, Вашингтон, Торонто, Чикаго, Сиатъл, Хюстън, Ню Йорк, Киев, София, Букурещ, Варшава, Хелзинки, Ливърпул, Манчестър, Мюнхен, Милано, Ротердал, и още стотици градове и градчета в Европа и Америка.
347
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да, това вече е играно. Докато НАТО харчи около 2% от БВП за въоражение а колхозниците в момента над 7% и продължават да увеличават разходите като С Корея и в същото време НАТО разполага с над 20 пъти повече бюджет то е ясно на къде отиват отново нещата за колхозниците. Фалит - опят друзя. Стегайте се от сега за другата зима.
346
4
 
10
 
! Отговори
Без шеги, моля преди 3 месеца
Малко по-сериозно. Ако смята да се бие с НАТО, единственото, с което може да се подготви е с чували картофи и лук за обезщетяване на семействата на жертвите. Те за две села се бият две години с променлив успех, той НАТО щял да напада. Ако нямаше атома само 1/3 от турската армия щеше да му е достатъчна. Затова ядрено оръжие трябва да няма никой, или да има всеки. Я да имаше Украйна атом, да го видя как щеше да ги нападне с шепата алкохолизирани буряти? Мужжик разбира само от бой.
345
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Третата световна ще се казва специална военна операция за да не ескалират нещата до експлозия на планетата
344
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това не е "един град", който е превзет, а са стоманено-бетонни съоръжения, строени в продължение на десет години с цел да нападат Русия и имат яка отбранителна линия, но руснаците им разбомбиха и разбиха съоръженията там! Но тук, има затъмнение на част от информацията, в някои случаи и откровени лъжи, цензура и не всичко се знае! Те си мислят, че е просто "един град".
343
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато загърмят Сарматите, в главите на евроатлантичетата в Брюксел ще зазвучи тихо и протяжно Одата на Радостта. Със затворени очи и с усмивка ще посрещнат те този сюблимен миг на спокойствие. Но секунда по-късно ще осъзнаят, че любимият им Европейски химн всъщност е тяхната лебедова песен, ще отворят очи и ще видят слънцата. ЯДРЕНИТЕ СЛЪНЦА!
342
3
 
0
 
! Отговори
Прашинков преди 3 месеца
Сега в расиюшка всички са на лов за радугата. Трябва да съдържа точно определен брой цветове и непременно да има и синьо, иначе немедленно трябва да се доложи за отклонението на кагебе.
341
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Следващите цели на руската специализирана военна операция включва разрушаване на Киевско водохранилище, Каневско водохранилище, Кременчукско водохранилище, Камянско водохранилище и Днепровско водохранилище. Всички те са построени от съверските хора и затова трябва да бъдат разрушени като част от десъветизацията на фашистка украйна!