На живо: Опашки пред църквата, където трябва да бъде опелото за Навални

На мястото има и много полицаи
1 мар 2024 12:13, Нели Христова
272
На живо: Опашки пред църквата, където трябва да бъде опелото за Навални
Снимка: БГНЕС

Привърженици на Навални започнаха да се стичат в църквата "Икона на Богородица Утолителка на моите скърби", няколко часа преди погребението на дисидента. Опашки от стотици граждани се струпаха пред храма, за да се сбогуват с Навални, съобщи "Медуза".

Церемонията ще се състои от 14 часа московско време, а полицията предприе извънредни мерки за сигурност.

По пътя от метростанция "Мариино" до храма има коридор от метални ограждения , полицията проверява документите на минувачите. Интернетът в района на църквата е с прекъсвания. След траурната служба Навални трябва да бъде погребан на Борисовските гробища

Ако пуснете руската телевизия, няма да чуете нито дума за Алексей Навални, камо ли за погребението му.

Вече няма независими медийни канали в Русия, а държавните канали игнорират Навални днес, както правеха, когато беше жив.

Заради това неговият екип от неговата Фондация за борба с корупцията се зае да осигури предаване на живо на днешното опело.

Двама членове на екипа закотвят репортажа от студио и осигуряват текущи коментари на тълпите, събиращи се пред църквата в Москва, където трябва да се състои погребението.

Гледайте погребението на Навални на живо:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
1
 
! Отговори
Весел Патиланец преди 2 месеца
До До до 140-тиИ един мармот... - давали са дръг път - всичко от нас е занимавало натам - затова нашето диктатотче, като поискало да му намалят вноската 1986, защото фалираме му показали трипръста комбинация - ПЛАЩАЙ!!!!
163
3
 
7
 
! Отговори
до 163 Добре, слизам преди 2 месеца
Баща ми на 23 години, за едно с чичо ми и дядо ми вдигат 4 етажна къща, със собствени пари през 1973-та година. Аз, със собствени сили на 35 години си купих апартамент. От това по на земята не мога да сляза. С тоя тренд, един ден децата ми ще станат собственици на жилищата си като станат по на 50-60 години. Това ли е разпиарената демокрация, за която слушаме вече 35 години, но все още не сме видели?
162
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Десетки, стотици хиляди на опашка. Бунтове и метежи в Москва. Украинците настъпват, Путин е в бункер в Сибир.
161
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не че нещо ама... виждал съм повече хора на мачовете между Ботев и Локомотив Пловдив.
160
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Приличат на опашките за ваксиниране в България.Краварска пропаганда . Гнусна работа
159
6
 
2
 
! Отговори
До до 140-ти преди 2 месеца
Тавариш слез на земята, много хора в русия все още живеят в соц комуналки на които планирания ресурс за експлоатация е изтекъл преди 20-30 години. Соц мрежите са залети от видея с такива случаи където руснята живеят като cкотове. В съвецкия съюз дела на собтвените жилища никога не е бил висок като в българия понеже не са имали денги - давали са ги за такива като нас да не ни загубят като съюзници.
158
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин: Можем да достигнем до териториите на Запада.
157
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна не може да бъде член на НАТО. Това не е приемливо за Русия.
156
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навални имаше присъда 19 години, тоест ще ходи на избори на оня свят
155
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разведени са. Навална живее от няколко години с Христо Грозев в Лондон. Сега осребрява смъртта на бившия си съпруг да прави пари.
154
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
честита баба Марта, а Навални не е наш проблем. И какво Навални? Дори не е бил у нас и не се е поклонил, та ще го жалим за нещо си. Нека си гледаме нашите проблеми, които нямат нищо общо с този предател на родината си.
153
3
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 2 месеца
Изключително много съм загрижен за погребението на Навални. Рева та се късам. Чак забравих да сложа на овците. Ама, трябва да се стегна и да преодолея тази огромна мъка. Никой няма да дойде да ми пасе овците. Даже и Навални.
152
0
 
1
 
! Отговори
до 140-ти преди 2 месеца
Пенсионери под наем? Е, това е нещо ново. От целия източен блок (България в това число) не се сещам държава, в която пенсионерите да живеят под наем. Виж обаче в условията на капитализъм у нас ще се появят такива пенсионери, а с днешните кредити е много вероятно след 20-30 години, да наследиш дълга по ипотеката на някой твой роднина.
151
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Създаваме си само идоли, герои...А всъщност поредните ментета, псевдо личности.Навремето козирувахме на измислените от соца партизани и ятаци, а сега пък този - соросидни пионки.
150
0
 
3
 
! Отговори
до 136 преди 2 месеца
Пригожин беше герой. После го обявиха за предател и го убиха. Гиркин беше герой. След това го обявиха да предател и го вкараха в затвора. Историята е една и съща, само действащите лица са различни. Същото го очаква и Путин. Само при теб е различно, тъй като ти си предател и такъв ще си останеш.
149
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Недоумявам колко плиткоумни са нашите русофили. То ясно, че са бачкер до бачкер под бачкер над бачкер подпечатани аутсайдери бедняци до живот, слугуващи за жълти стотоинки в тоя прогнил запад или прогнилата западна компания, каращи тия прогнили западни коли и така нататък, ама да не виждат какво става в голташка Русия е смешно. Тъжна картинка. Много тъжна. Господ достатъчно ви е наказал, бедни русофили- аутсайдери до живот. Айде да ми слугувате сега, че бачкотенето ви чака, бачкотещи бачкери!
148
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
147
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако сега имаше избори ЧЕСТНИ обаче в русия Навални щеше да спечели!
146
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навални е руския зеленски - продажния пл ъх на американците искащ власт, пари и да разтури държавата си! зельо успя - стана богат наркоман с имоти в чужбина и разтури украйна!
145
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е лесно да си руснак и да си против Путин. Както преди 90 години не е било лесно да си германец и да си против Хитлер.