Най-новият руски танк „Армата“ е твърде скъп за войната в Украйна

Целта сега е производство на по-евтини танкове и оръжия
5 мар 2024 09:04, Елка Василева
371
Най-новият руски танк „Армата“ е твърде скъп за войната в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Според производителя най-новият руски основен боен танк "Армата" е твърде скъп за използване във войната срещу Украйна, предаде ДПА.

Още по темата
"От гледна точка на функционалността му той е много по-добър от съществуващите танкове, но е твърде скъп и затова армията едва ли ще го разположи сега", заяви ръководителят на държавния оръжеен холдинг "Ростех" Сергей Чемезов пред държавната новинарска агенция "РИА Новости".

"Армата Т-14" беше представен за първи път пред обществеността през 2015 г. на ежегодния военен парад в Москва. Според съобщения в медиите танкът все още не е влязъл в серийно производство поради различни технически проблеми, отбелязва ДПА.

Оттогава руските въоръжени сили са приели "Армата" на въоръжение, заяви Чемезов, близък довереник на руския президент Владимир Путин. Разходите обаче са твърде високи за разполагане им в Украйна.

"Днес ни трябват пари, за да произвеждаме нови танкове, нови оръжия, по възможност по-евтини", каза Чемезов.

Ето защо е било целесъобразно да се закупят по-евтини танкове Т-90 за настоящия конфликт. Първоначално "Армата" е била предназначена да замени Т-90, отбелязва ДПА.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да бяхте написали нещо за нашите танкове бе господа *** неграмотни ! Както виждате Русия побеждава по цялата фронтова линия и се движи на запад а цялото НАТО отстъпва. В българия Руската армия ще влезе с духовия си оркестър просто нямаме с какво да ги спрем Тагарчук всичко хариза на Ус-райна тъй че неостава нищо друго освен да посрещаме братушките с цветя ! Ф-16 ките са още на чертеж а като са готови ще бъдат унищожени в Ус-райна дарение от Тагарчук а вашите правнуци ще плащат за тях
313
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руската парадна военна техника не става за война. Съветската поне ставаше за подавяне на въстанията в Унгария и Чехословакия, а путинската не става и за това.
312
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Алекс 325 Брех голям конструктор си бе оли-го-френ . Ти кога го изпробва тоя танк тъ-пу-гер я са събуди
311
7
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
"Армата" е с редица конструктивни недостатъци и затова се налага да се разчита на съветски танкове.Т-90 е модернизиран съветски Т-72.Русия произвежда само анимация и негодни прототипи.От прехваления изстребител 5-то поколение Су-57 са произведени само 15 бр.,които не се използват в бойни условия.Летят само на паради.
310
7
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 2 месеца
Днес излезе заповед на Международния наказателен съд (МНС) за ареста на военнопрестъпниците генерали Кобилаш и Соколов шефове на руската дългобойна авиация на ВКС и Черноморския флот които ще правят компания на военнопрестъпника Путин в Хага.
309
3
 
5
 
! Отговори
Същата работа преди 2 месеца
Както и бронята от обеднен уран за Ейбръмс е прекалено скъпа за Украйна.
308
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Арматата е скъп тавк и не е за войната в Украйна а за галатическите войни на Русия за налагането на руския свят... пардон кypник във всички галактики.
307
8
 
14
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Няма да го пускат, защото не може да запали. Като Ладите.
306
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Арматата я пазят за западните подметки.Т-90М е напълно достатъчен.Руснаците правят пор 150 бройки месечно
305
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен Ами дали са унищожени унищожени са. Погледни само колко танкове са произведени и загробени ВСВ: Семейство БТ и Т-26 с които започва войната 20000броя(ДА 20000) Леки Т-40-222бр, Т-50-62бр, Т-60-6300бр, Т-70-8200, Су-76-12700бр, Т-34-76-34800бр, Т-34-85-22600бр, СУ-85/100/122-4600бр, Тежки машини Семейство КВ/ИС/СУ/ИСУ - 12000бр
304
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
2000 км бойна линия унищожени 6000 танка. Значи на всеки 300 метра по един танк? Явно и в дядо Коледа вярвате?
303
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До руснаци и танкове !! СЕРИОЗНО??? Хаиде сега с изключение на Антонов авио бюрото(не е продаден един самолет цели 11 години) кои са другите конструкторски бюра в Украйна? Харковския ЖП завод и конструкторско бюро по времето на СССР са дали две от най-великите машини(Т-34 и МТ-ЛБ) а сега един танк не може да произведе. Друго КРАЗ отдавна Фалира, ЗАЗ също. В Николаев се произвеждаха Самолетносачи а сега? Мотор Сич вече не получава нови разработки от Климов бюрото намиращо се в Санкт Петербург.
302
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И БРИТАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ ОБЛЕКЧЕНО ВЪЗДЪХНА - АРМАТА НЯМА ДА БЛЪСКА ЧАЛЕНДЖЪР КАТО МАЧЕ В ДУВАР!!! ВСЪЩНОСТ КОНЦЕПЦИЯТА ЗА БОЙНОТО ИЗПОЛЗВАНЕ НА АРМАТА Е СЪВСЕМ ДРУГА И ОЧЕВАДНО ЛИПСВАТ ОСТАНАЛИТЕ НЕОБХОДИМИ КОМПОНЕНТИ, ТАКА ЧЕ НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ДОНКИХОТОВЦИ...
301
11
 
21
 
! Отговори
руснаци и танкове !! преди 2 месеца
Украинците бяха водещите във всички военни технологии докато съществуваше СССР, а руснаците наблягаха единствено на производството на самогон и водка. Щом *** опряха до музейните Т34 явно без украинските и западни технологии нямат акъл за нищо ново и съвременно !
300
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ги произвеждат, първо защото са неработещи и второ, защото в тях има неща, които самите руснаи не произвеждат, а внасят
299
8
 
2
 
! Отговори
Sata NATO преди 2 месеца
Трети танк M1A1SA Abrams е изваден от строя в Авдеевско направление, а до него има и унищожен и изоставен M2A2 Bradley ------'''------- А по-надолу е цяла руска ковета с 80 оръка екипаш...
298
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди около месец украинска телевизия излезе с новината, че около милион и 300 хиляди войници е загубила Украйна от началото на войната. След критики опровергаха всичко, но, аз все си мисля, че това е реалната цифра за украинските загуби. Запада наля толкова пари и оръжие там, а те пак губят. При това Русия все още не ги е подпряла както се полага, защото не ги смята съвсем за врагове. Гледа на тях все едно малкия им брат им е откраднал ДВД - то на колата и му пляскат шамари...
297
4
 
4
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Въпреки това, отбелязва статията, Сирски все още не е внесъл никаква яснота по този въпрос. NB: Мене ако питаш, най-вероятно са при ония 31000 от брътвежите на зефюрера. И пак ако ме питаш, най - вероятно им получават заплатата и ги водят на отчет.
296
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Украинските власти не могат да обяснят къде са и какво правят 700-те хиляди мобилизирани във ВСУ. Това пише американското издание Washington Post. В статията се посочва, че липсата на ясна мобилизационна стратегия е причината за освобождаването на Валери Залужни от поста главком. "Новият главком Сирски беше натоварен от властите да извърши преглед на ВС, за да намери повече боеспособни войски - след като кабинетът на Зеленски обяви, че от милион вече мобилизирани само около 300 хиляди са на фронтовата линия", пише вестникът.
295
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трети танк M1A1SA Abrams е изваден от строя в Авдеевско направление, а до него има и унищожен и изоставен M2A2 Bradley ODS-SA. Съобщава се, че танкът е бил изваден от строя с ПТРК.