Най-новият руски танк „Армата“ е твърде скъп за войната в Украйна

Целта сега е производство на по-евтини танкове и оръжия
5 мар 2024 09:04, Елка Василева
371
Най-новият руски танк „Армата“ е твърде скъп за войната в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Според производителя най-новият руски основен боен танк "Армата" е твърде скъп за използване във войната срещу Украйна, предаде ДПА.

Още по темата
"От гледна точка на функционалността му той е много по-добър от съществуващите танкове, но е твърде скъп и затова армията едва ли ще го разположи сега", заяви ръководителят на държавния оръжеен холдинг "Ростех" Сергей Чемезов пред държавната новинарска агенция "РИА Новости".

"Армата Т-14" беше представен за първи път пред обществеността през 2015 г. на ежегодния военен парад в Москва. Според съобщения в медиите танкът все още не е влязъл в серийно производство поради различни технически проблеми, отбелязва ДПА.

Оттогава руските въоръжени сили са приели "Армата" на въоръжение, заяви Чемезов, близък довереник на руския президент Владимир Путин. Разходите обаче са твърде високи за разполагане им в Украйна.

"Днес ни трябват пари, за да произвеждаме нови танкове, нови оръжия, по възможност по-евтини", каза Чемезов.

Ето защо е било целесъобразно да се закупят по-евтини танкове Т-90 за настоящия конфликт. Първоначално "Армата" е била предназначена да замени Т-90, отбелязва ДПА.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
11
 
4
 
! Отговори
статия преди 2 месеца
пореден западен гарбидж
273
6
 
6
 
! Отговори
верно си е! преди 2 месеца
в момента има нужди от дрочета не от танкови мишени! Руснаците във военното дело мислят правилно!
272
6
 
5
 
! Отговори
ИМА логика преди 2 месеца
когато произвоството на ударни дронове мине 10 000 на месец ще се върнат и на скъпите танкове. и не е много далеч - след два, три месеца.
271
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
армата- поредния руски гарбидж
270
6
 
3
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 2 месеца
кой пореден абрамс се изпепели? ТА ТОВА ли измисли запада за отговор? :):):)
269
5
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
Поредното съветско супер оръжие което ще остане само на хартия и статии в Комсомолеца днес като всяко руско чудо. Прекрасно за паради, безполезно за реалността.
268
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Танк Армата ще сложи края на руската специална военна излагация! После ще направят следващия безаналогов танк, най-безаналоговия на света!
267
2
 
14
 
! Отговори
Ловеца преди 2 месеца
Танковете са технология от Първата световна война и в сегашнта реалност са като куца патица със счупено крило насред разорана нива...
266
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как го чакаме тоя танк, толкова години да влезе в битка и да покаже на Западналите мощта на братята Руснаци... Тоз танк, де на два парада го теглиха с багер, а на третият се оказа, че са сложили картотена кутия върху работещ танк. Защо бе *** тъй ни дървиш и ни караш да чакаме с трепет да видим, че младостта ни не е заминала на празно да бленуваме Руският мир!
265
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Точно толкова танкове останаха на Украйна 13. А почнаха с 1119 ( по данни на Пентагона) отделно са подарените от колективния Запад Леопард, Чаланджър и Абрамс. Между другото Абрамс за първи път влязоха в битка тези дни и вече почнаха да горят като факли.
264
4
 
16
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 2 месеца
скъп -скъп колко да е скъп -колкото един снаряд Джавелин
263
1
 
16
 
! Отговори
Реалността преди 2 месеца
И танк за 200 милиона $, с 6 членен екипаж обучаван 2 години може да бъде унищожен от един бивш геймър с дронче за 200$ и снаряд за 180$ обучен за 2 часа...
262
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 270 И кой го казва това?
261
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Без самолети, с 13 танка и няколко Хаймарса, Украйна 2 години удържа руско-иранско-корейската коалиция!
260
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До де се разберете за Армата, 1 руски кораб потъна!
259
4
 
26
 
! Отговори
Русия не е СССР !!! преди 2 месеца
Мужиците една кола за света не могат да направят, а да не говорим за танкове и самолети ! Без западни технологии веднага им лъснаха голите за.....и ! Единствено в което са ненадминати е пропагандата и алкохолизма !!!
258
2
 
10
 
! Отговори
рендетУ преди 2 месеца
Демек, става само за Паради!!! Дори в Русия на това изказване на Чемезов реагираха с крайно Циничен Сарказъм!!! Корупцията е бича на съвременото общество, и не си мислете, че само в Русия е така, неъ, Щатите водят класацията и чупят всички рекорди по корупционни схеми, дори Китай въпреки разстрелите и конфисацията на капитала, движимото и недвижимото имущество не моъ съ справи, а Акушерката и мъжъ й направиха милиарди с Ковид ваксината!
257
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зките езици твърдят, че вече 2 абрамса са изгорели като факли. Чакаме и Ф-ките, че да се посмеем как падат от небето. Ромите сигурно ще измислят по случая "Ф-ка кючек" по музика на камъните падат :)
256
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абрамсите са по-скъпи, но това не е войната на танковете, а на дроновете. Един дрон може да скапе и най-скъпия танк.
255
7
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Украинский дроновод Поредния ФЕЙК. Стига бре хора абониран съм за няколко десетки канали в Телеграм както РФ така и Украински. Ползваш вътрешната търсачка с кораб и ти излиза последна новина 14.02.2022