Най-новият руски танк „Армата“ е твърде скъп за войната в Украйна

Целта сега е производство на по-евтини танкове и оръжия
5 мар 2024 09:04, Елка Василева
371
Най-новият руски танк „Армата“ е твърде скъп за войната в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Според производителя най-новият руски основен боен танк "Армата" е твърде скъп за използване във войната срещу Украйна, предаде ДПА.

Още по темата
"От гледна точка на функционалността му той е много по-добър от съществуващите танкове, но е твърде скъп и затова армията едва ли ще го разположи сега", заяви ръководителят на държавния оръжеен холдинг "Ростех" Сергей Чемезов пред държавната новинарска агенция "РИА Новости".

"Армата Т-14" беше представен за първи път пред обществеността през 2015 г. на ежегодния военен парад в Москва. Според съобщения в медиите танкът все още не е влязъл в серийно производство поради различни технически проблеми, отбелязва ДПА.

Оттогава руските въоръжени сили са приели "Армата" на въоръжение, заяви Чемезов, близък довереник на руския президент Владимир Путин. Разходите обаче са твърде високи за разполагане им в Украйна.

"Днес ни трябват пари, за да произвеждаме нови танкове, нови оръжия, по възможност по-евтини", каза Чемезов.

Ето защо е било целесъобразно да се закупят по-евтини танкове Т-90 за настоящия конфликт. Първоначално "Армата" е била предназначена да замени Т-90, отбелязва ДПА.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
9
 
8
 
! Отговори
Как ще ни стигнат преди 2 месеца
По скъпи от нашите чертежи за самолети едва ли има в цялата военна история.
253
3
 
19
 
! Отговори
@ @ @ преди 2 месеца
Тя и Луна 25 беше единствена по рода си и чудо на руската техника, ама единственото което постигна е да изкопае на Луната дупка за нужник.
252
15
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До ... Стига с това закъсване на площада. Изобщо някой направи ли си труда да изгледа ПЪЛНОТО ВИДЕО? Да Т-14 застава като паменик. след това два БРЕМ на базата на Т-72 не могат да го мръднат(по-тежък е от тях и с блокирани вериги). След това идва представител на завода и след буквално 3 мин танка на собствен ход излиза от площада. Армата има бутон АВАРИЙНА СПИРАЧКА - Блокира веригите за наистина аварийно спиране - за това и БРЕМ не го помръднаха.
251
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе тая нощ още едно руско корито замина на дъното, а нещо новина за това в днес.ру няма. Защо ли...
250
5
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
Те и затова вкараха в месомелачката Т-34, защото имали много, бил евтин, а пък екипажа заменим. То Армата като всяко руско постижение, супер оръжие на хартия, но твърде скъпо за серийно производство, като колите които показват по форумите с етикет концептуален, можем да направим нещо такова, ама няма защото няма смисъл от него.
249
2
 
7
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Най добре да са гумени .те и без туй вече си изпяха песента,как върви само ракети и дронове ще се ползуват в съвремените войни,така и по малко жертви се дават а разрушенията са далеч повече
248
7
 
16
 
! Отговори
По-скоро преди 2 месеца
ги е страх от поредния резил...Китай и без тва им диша във врата, по приятелски, разбира се.
247
8
 
18
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 месеца
Поредното измислено постижение на така наречената Руска Федерация беше разобличено публично от самата нея.
246
12
 
19
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 2 месеца
НЕОБЯТНО
245
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хаха,а пък американските почнаха са горят един след друг
244
13
 
13
 
! Отговори
Диоген преди 2 месеца
Ами да си го сложат в Ермитажа! За война е скъп,за културен туризъм - ще е точно на място, хем и пари ще изкарва...
243
6
 
14
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
в Орехово и околностите, след което ги хвърля в бой. Вероятно през следващите дни те ще предприемат редица по-сериозни атаки, за да изтласкат руските витязи от Работино. На изток, от Новопрокоповка до Вербовое се водят насрещни боеве. ВС на РФ се опитват да щурмуват опорни пунктове на зомбитата в горските насаждения.
242
8
 
13
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Н-ние Запорожие. За Работино се водят ожесточени и кръвопролитни битки. Зомбираната по натовски стандарт биомаса прехвърля много пехота в района и постоянно контраатакува. Разрушените сгради (или по-точно мазетата на къщи и сгради) сменят собствениците си. Натискът, който оказват зомбитата на киевският наркокартел продължава да се засилва. Освен това те атакуват превозни средства за евакуация и доставка на боеприпаси с помощта на FPV дронове, което усложнява положението на ВС на РФ. Командването на зомбитата на киевската хунта попълва разбитите бригади на
241
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Освен това руските ВКС работят по позиции на зомбитата на ЛБС и в Часов Яр.
240
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Артемовско н-ние. Най-ожесточените боеве се водят в Ивановское, където щурмовите части на ВС на РФ се опитват да пробият отбраната на зомбитата и да ги изтласкат от центъра и югозападно от н.м.. Украински източници съобщават, че командването на ВС на РФ прехвърля допълнителни резерви в този район за разширяване на настъпателните възможности. Зомбакнацистишена извършва ротация и за момента не възнамерява да напуска Ивановское. Боевете продължават на север, в Богдановка, както и на юг, в Клешчеевка - без сериозен напредък за двете страни. Освен това руските ВКС работят по позиции на зомбитата на
239
4
 
14
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Въпреки успехите на ВС на РФ в посока Авдеевка, струва си да се знае, че зомбитата на киевският наркокартел не бягат никъде и оказва сериозна съпротива. В допълнение към факта, че хунтата в Киев изпраща значителни резерви на фронтовата линия, те използват предимно западни оръжия.
238
4
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Авдеевско н-ние. Водят се боеве в Орловка и Тоненькое. ВС на РФ въпреки яростната съпротива на зомбитата, са близо до прочистването на тези н.м.. Освен това има настъпление на ВС на РФ южно от Орловка. Ако Тоненькое влезе под контрола на ВС на РФ, тогава ще бъде възможно да се организира истински котел за зомбитата на киевската хунта, разположени в джоба между Орловка и Тоненькое. Някои източници смятат, че Орловка и Тоненкое вече са попаднали под контрола на ВС на РФ, но няма потвърждение.
237
3
 
3
 
! Отговори
и да и не преди 2 месеца
Що не си кажат че още не са му излекували детските болести та да харчат пари при интензивни военни действия? Честността е най-добрата политика!
236
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е абсолютен нонсенс.
235
10
 
4
 
! Отговори
Жуков!!! преди 2 месеца
Т-90 върши идеална работа...Абрамс след среша с него гори а Леопарда няма време да избяга. Иначе, колкото и да не им се вярва на ЛГБТ-Умно/красивите *** има няколко Армати в оСС_райна и те си вършат идеално работата. Руснаците са прагматични хора имат хиляди Т-90 за какво да се напъват да пускат в серийно производство Армати? В момента Танка е най уязвимата машина на бойното поле, всеки дрон за 1000 долара го прави на скрап! За това Леопарди и Абрамси горят!