България е отказала да помогне на Русия за Кримския мост

Страната ни се е отдръпнала по политически причини
6 мар 2024 12:33, Нели Христова
142
България е отказала да помогне на Русия за Кримския мост
Снимка: БГНЕС

България е отказала да окаже правна помощ на Русия по искане относно експлозията на камион на Кримския мост по политически причини, съобщи пресслужбата на Главната прокуратура, предаде ТАСС.

"През октомври 2023 г. беше получено съобщение от Министерството на правосъдието на Република България за отказ от правна помощ по молба на Русия по наказателното дело за взрива на камион на Кримския мост поради факта, че изпълнението на молбата "може да накърни суверенитета на България", се казва в изявление на надзорната агенция.

"Същевременно е взето предвид общото становище, изразено през март 2022 г. на заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на България, според което "действията на Русия представляват сериозно нарушение на международното право и международните споразумения, че оправдават избора на много държави да не разглеждат исканията на Русия и Беларус за сътрудничество по наказателноправни въпроси", допълват от Главната прокуратура.

По-рано в интервю за ТАСС председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин заяви, че е установил всички обстоятелства на терористичния акт, извършен на Кримския мост през октомври 2022 г. Разследването по наказателното дело е на финален етап, обвиняемите и техните защитници се запознават с материалите по него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
16
 
42
 
! Отговори
Запознат преди 2 месеца
Отказали да политиците защото така им е наредено от посолството и европейските мутри които методични унищожават държавността .
99
20
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първо си виж военните престъпления в Луганск и Донецк как децата там израстнаха в мазетата на блоковете да се крият от украинските бомби и после разправяй кой е военно-престъпник!
98
13
 
43
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Ами ние сме колония на САЩ,нашите продажници са се предали на дявола.
97
12
 
39
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
грешка след грешка оставка и нови избори с нови лица тези да се махат
96
8
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Отказали....И на тях ще им откажат скоро да са "живи"Хах!Списъкът не е в посолствоТо ,а в КГБ!А,ние чакаме с нетърпение "Навости"!
95
8
 
24
 
! Отговори
От Митрофанова преди 2 месеца
До Тагарев Г-н Магарев, вие такова нещо нямате. Доказа се, докато се отривахте в Украйна и САЩ, там колегите ви ползваха от задната страна.
94
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боже какви нещастници ни управляват!!! Пък и не отказали марионетките на посолството а България??? Тези нямат нищо общо с България, тук само стрижат пари и после ще си бягат в истинската родина. Голямото им постижение е, че при терористичен акт в България, ако искат правна помощ от Русия, ще получим дупката на геврека (пак!).
93
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
и така България предпочела да застане зад тероризма....това само БГ го може
92
9
 
8
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Ако ще се дели Украина на части,тогава да пратим войска за да си вземем нашето.
91
15
 
0
 
! Отговори
Време е преди 2 месеца
Трябва да изпратим войска в айна.Не трябва да се бавим. Скоро ще я делят на части. Кой каквото взел, взел.
90
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отказали помощ, която никой не е искал.
89
5
 
23
 
! Отговори
Доня преди 2 месеца
Срамувам се, от вас!
88
36
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Странна работа хем ни обявяват за неприятелска страна хем търсят помощ от нас ! Освен това този мост е построен незаконно на чужда територия , те какво разследват , трябва тях да разследват за чудовищните военни престъпления извършени на изконната украинска територия !
87
8
 
29
 
! Отговори
До Война преди 2 месеца
Ако това е вярно е време за гражданска война у нас. Това е нетърпимо. Подобни престъпни действия и актове, ако са предприети от конкретни политици, подлежат на наказателно преследване, а последните - на съдене за държавна измяна и вредителство.
86
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че кой и кога е искал въобще от България подобна "помощ"? Хората си се оправят чудесно и без разни подметкаджии в управлението ни да се правят на търсени и желани.
85
19
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
До Война .... Много правилно! Да изпратят контингент! За какво имаме армия, ако не я пращаме да побеждава?
84
9
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 2 месеца
До война. Няма такова споразумение. Аман от лъжци.
83
13
 
20
 
! Отговори
Война преди 2 месеца
Има план за изпращане на български войски в Украйна след споразумението за взаимопомощ, което Денков подписа със Зеленски в Киев. Украинската армия изнемогва на фронта и Западът ще изпрати войски по двустранни споразумения за да се избегне директното участие на НАТО. Дефакто ще станем воюваща страна и това не са преувеличения, защото вече циркулират карти с бъдещото разположение на военните контингенти на украинска територия.
82
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крим е македонски още от времето на македонидите.
81
12
 
13
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 месеца
Това е съвършена глупост и много недалношидна политика, защото руснаците неслучайно ни канят, галфонье! те много добре знаят, юе Крим, не е нито руски, нито украински, а български! И всяка подобна покана, от нешоенно естестшо, трябва да се уважава. Това е много недалновидна политика, вместо да се вклиним икономически в Крим, ние... "накърнявало ни суверенитета"! Бе, хората започват полека-лека, стъка по стъпка, да ни продават нашето си, ние сме губили суверенитет! Що за малоумщина!