България е отказала да помогне на Русия за Кримския мост

Страната ни се е отдръпнала по политически причини
6 мар 2024 12:33, Нели Христова
142
България е отказала да помогне на Русия за Кримския мост
Снимка: БГНЕС

България е отказала да окаже правна помощ на Русия по искане относно експлозията на камион на Кримския мост по политически причини, съобщи пресслужбата на Главната прокуратура, предаде ТАСС.

"През октомври 2023 г. беше получено съобщение от Министерството на правосъдието на Република България за отказ от правна помощ по молба на Русия по наказателното дело за взрива на камион на Кримския мост поради факта, че изпълнението на молбата "може да накърни суверенитета на България", се казва в изявление на надзорната агенция.

"Същевременно е взето предвид общото становище, изразено през март 2022 г. на заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на България, според което "действията на Русия представляват сериозно нарушение на международното право и международните споразумения, че оправдават избора на много държави да не разглеждат исканията на Русия и Беларус за сътрудничество по наказателноправни въпроси", допълват от Главната прокуратура.

По-рано в интервю за ТАСС председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин заяви, че е установил всички обстоятелства на терористичния акт, извършен на Кримския мост през октомври 2022 г. Разследването по наказателното дело е на финален етап, обвиняемите и техните защитници се запознават с материалите по него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
12
 
37
 
! Отговори
Позор преди 2 месеца
Да откажеш да помогнеш на държавата, която те освободи преди 147 години е национален позор.А можеше ли Русия да откаже да се бие с турците през Руско-турската освободителна война!?
79
13
 
42
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Днес, ние се отказвме от/на Русия, утре Русия ще се откаже от Бг и то когато ще имаме най-голяма нужда от помоща на Русия, и от това ще зависи оцеляването ни като народ, и катодържава!
78
3
 
28
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 месеца
77,питай шеф ти Киро - той изрично оповести че действията му и тези, на слугите му, се "одобряват от посолството". "До скоро" - т.е. последните 35 години е все едно и също - американското. Да ти го напиша,че да не се правиш на утрепан, дори децата се сещат кое дърпа конците на управлението у нас.
77
2
 
29
 
! Отговори
До Анонимен 71 преди 2 месеца
За разлика от посолствения тRолаж, като вас, нормалните българи не желаем да сме ничия поDлога,вкл. на настоящите ни окупатори от САЩ.Това,че вие зацентвате от тях, понеже друго явно не умеете, не прави останалите хора предатели и радетели на чужди интереси.
76
3
 
31
 
! Отговори
грубо преди 2 месеца
две трети от населението НЕ категорично не одобряват политиката на правителството в момента. То не е политика, по-скоро е изпълнение на предварително подготвена от някой американски чиновник програма. Една трета от населението са по-скоро объркани или се ползват с облаги от ситуацията. Ако се случи някаква промяна обаче, полиция и армия се завъртат на 180 градуса а маргинализирани американофили им се пръска панелът за 2-3 дена. Толкова за подкрепата към политиците в момента
75
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен73_от кое посолство, че до скоро от руското ни диктуваха как да се прецакваме, за да са добре те
74
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До !_71_ и защо смяташ така, защото не сме подлoги на русия? да, сега ще кажеш, че сме *** на запада, но дори и големи държави са във военни, икономически и т.н. съюзи и за нас не е изгодно да сме с терористична русия, а не е и морално
73
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
руските терористи какво си въобразяват, че още сме им васали?...
72
5
 
36
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Лошото е, че най-вероятно не е даже заповядано, а местните лакеи се надпреварват кои повече да се покаже и кои кого да обслужи от запада! От ре пки до един, най-вече ПП/ДБ! Нито глас за тия повече...
71
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъй е заповядано от посолството.
70
14
 
61
 
! Отговори
! преди 2 месеца
Българие в момента се управлява от нац. предатели
69
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че кой се е развълнувал от опорките, които рецитира колонията на САЩ?
68
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много някой я е канил да помага или е смятал, че може... България собствените си мостове не може да оправи и това е ясно по света.
67
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е русия помогна ли на България с връщането на откраднатия Държавен Архив след 1994 г?
66
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С какво да помага? Той е НЕЗАКОНЕН!
65
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха. Великая и могучая империя иска помощ от братушките :)
64
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защото взривът мина през България по заповед на ЦРУ
63
6
 
4
 
! Отговори
няма преди 2 месеца
До Анонименабе анониМен напълно ти е изтеглен мозъка , от черепа па даже исемки не дрънкат ,АМИ ТИ НЕ ЗНАЕШ ЛИ ??????
62
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"може да накърни суверенитета на България" Национални предатеи и продажници ! Никой от управляващите не го интересува бъдещето на България !
61
36
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правилно, така се действа спрямо терористични и човеконенавистни режими.