България е отказала да помогне на Русия за Кримския мост

Страната ни се е отдръпнала по политически причини
6 мар 2024 12:33, Нели Христова
142
България е отказала да помогне на Русия за Кримския мост
Снимка: БГНЕС

България е отказала да окаже правна помощ на Русия по искане относно експлозията на камион на Кримския мост по политически причини, съобщи пресслужбата на Главната прокуратура, предаде ТАСС.

"През октомври 2023 г. беше получено съобщение от Министерството на правосъдието на Република България за отказ от правна помощ по молба на Русия по наказателното дело за взрива на камион на Кримския мост поради факта, че изпълнението на молбата "може да накърни суверенитета на България", се казва в изявление на надзорната агенция.

"Същевременно е взето предвид общото становище, изразено през март 2022 г. на заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на България, според което "действията на Русия представляват сериозно нарушение на международното право и международните споразумения, че оправдават избора на много държави да не разглеждат исканията на Русия и Беларус за сътрудничество по наказателноправни въпроси", допълват от Главната прокуратура.

По-рано в интервю за ТАСС председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин заяви, че е установил всички обстоятелства на терористичния акт, извършен на Кримския мост през октомври 2022 г. Разследването по наказателното дело е на финален етап, обвиняемите и техните защитници се запознават с материалите по него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
27
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 месеца
СРИВАЙТЕ ГО ТОЯ МОСТ, БЕ....ТОЙ Е НЕЗАКОНЕН И ПОДЛЕЖИ НА СЪБАРЯНЕ!!!!
39
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че правна помощ отказва ли се по политически причини ? Значи да приемем, че у нас съдебната система е политизирана така ли ?
38
3
 
15
 
! Отговори
до САЩ преди 2 месеца
Принципно сте прав, такава е целта. Но защо САЩ не вземете да го подухате малко? Това с хегемонията вече свърши. Няма во век и няма веков. То не се знае самите САЩ дали ще ги има още 100 години.
37
1
 
12
 
! Отговори
Играят си преди 2 месеца
Играят си БайдРън и БлинКмен на ези-тура. Слушай са, Тони хвърлям тия 50 цента, ако е Ези започваме война, а ако е Тура няма да започваме. Хвърля президента центовете, същите се приземяват на килима. Поглежда Антъни към килима и забелязвайки, че монетата е Тура, избърсва потта от челото си! Шефее, Тура е! Няма да започваме война!. Байдрън го плеснал през челото и казал" --- Еее, мноу си т...п Тони! Ези или тура, да водим война е нашата съдба. Намери прокси да я води, започваме!
36
2
 
11
 
! Отговори
Ние преди 2 месеца
Гузен не гонен бяга....
35
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Непочтено! България не е обявявала война, че да съучавства във взривяване на Кримския Мост!
34
1
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
След поредната гад-на смяна на номерата на коментарите от dnes.bg, коментарът ми - сегашен номер (докога ли?) 17 - се отнася за коментар - сегашен номер (докога ли?) 15.
33
6
 
25
 
! Отговори
Баланс преди 2 месеца
САЩ ще мирясат, когато отново руски ракети се позиционират в Куба на 10 мили от Маями, Флорида. Посейдончета в карибския басейн, малко Искандери, Авангарди и в Хавана, Сарматите във Венецуела и леко полекинка ще има баланс и НАТО ще спре да се разширява. Иначе на дебелогъзите от САЩ ще продължава да им е фетиш да "разпалват" войни във всяко късче на планетата Земя. Подчертавам планетата "ЗЕМЯ" дебело, щото ако имаше държави и на МАРС и там да са започнали с войните. Хоби им е, какво да ги правиш
32
4
 
38
 
! Отговори
така е преди 2 месеца
Но не е България, а едни марионетки назначени от посолството. Има голяма разлика между продажните ни политици и българският народ, който реално е България.
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Садам Хюсеин и Осама бин Ладен беха избити без съд да се защитат и без доказателства че са престъпници. Може да са карали пияни но затова смъртна присъда ли.
30
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ми нали ни обявиха за вражеска държава, каква помощ искат?
29
5
 
27
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
Абе все си мисля, че не е толкова всемогъщо това посолство. То и в Украйна посолството се мешаше, но сега нещо не го виждам. Русия и е все тая, даже бързо ще ни отърве от Козяк. Лошото е, че цената ще я платим ние. А шишковците отатък океана ще маат Макдоналдс и като им кажеш България ще я търсят в Афика. Но така е, големите се гъбаркат с малките. Винаги е било така.
28
26
 
17
 
! Отговори
САЩ преди 2 месеца
Каквото Ви кажем, това ще правите. Ако утре ви разпоредим ще воювате с Русия. Обсъжда се такъв план ако Украйна се предаде. Ако откажете да се биете срещу Русия бъдете сигурни, че ще Ви спретнем Гражданска война, а ако и тя не сработи ще изпитате мощта на САЩ, както направихме с Либия, Ирак и други страни, които не ни се подчиняват. Вие работите, живееете и дишате за нас. Вашият живот принадлежи на САЩ и така ще бъде вовеки веков. Ще се съобразявате иначе сте свършени!
27
7
 
18
 
! Отговори
Христо лодкаря преди 2 месеца
Каквото каже посолството.
26
29
 
17
 
! Отговори
иZраждански копейки преди 2 месеца
Eдин български русофил седнал на кабърче, изпсувал на майка, видял обаче , че на кабърчето пише "сделано в CCCP" , и отново с блаженна усмивка седнал връз него.
25
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Флипфлопов Укрите избиваха и асимилираха руснаците в Украйна. Забранен руски език и историята се потурчваше на иукраинска както в РСМ.
24
7
 
10
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 месеца
да ти припомня че дори и любимия ти американски кърлеж не признава тоя "международен" съд... :D
23
9
 
37
 
! Отговори
. преди 2 месеца
35 години срам и позор!!! 35 години убийства и кражби в особено големи размери и нито един осъден!!! Иначе честваме 3-ти март, щото Русия ни е подарила държава! И ние за благодарност сега я плюем! Има един лаф: "Храни куче да те лае"!
22
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДО rambaldievskievich...... Значи викаш да им налагаме санкции първи в света да си затваряме въздушното пространство, а те да викат България ни е приятелска държава. Така ли ве умник?
21
6
 
12
 
! Отговори
Такъв отказ преди 2 месеца
До АлексЕ равносилен на международно престъпление, за отказ от щети на цивилни!Това правителство на ПП- ГЕРП и Дпс са убийци!