България е отказала да помогне на Русия за Кримския мост

Страната ни се е отдръпнала по политически причини
6 мар 2024 12:33, Нели Христова
142
България е отказала да помогне на Русия за Кримския мост
Снимка: БГНЕС

България е отказала да окаже правна помощ на Русия по искане относно експлозията на камион на Кримския мост по политически причини, съобщи пресслужбата на Главната прокуратура, предаде ТАСС.

"През октомври 2023 г. беше получено съобщение от Министерството на правосъдието на Република България за отказ от правна помощ по молба на Русия по наказателното дело за взрива на камион на Кримския мост поради факта, че изпълнението на молбата "може да накърни суверенитета на България", се казва в изявление на надзорната агенция.

"Същевременно е взето предвид общото становище, изразено през март 2022 г. на заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на България, според което "действията на Русия представляват сериозно нарушение на международното право и международните споразумения, че оправдават избора на много държави да не разглеждат исканията на Русия и Беларус за сътрудничество по наказателноправни въпроси", допълват от Главната прокуратура.

По-рано в интервю за ТАСС председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин заяви, че е установил всички обстоятелства на терористичния акт, извършен на Кримския мост през октомври 2022 г. Разследването по наказателното дело е на финален етап, обвиняемите и техните защитници се запознават с материалите по него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
14
 
57
 
! Отговори
Справедлив преди 2 месеца
Новата Американска колония - България , съвсем загуби доверие на гражданите си и света. Не може една държава която е била за пример със своето могъщество в миналото - да падне до там, че да се кланя на англо- саксонците. Голям срам .
59
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отказала е помощ, която никой не и е искал. Освен, че имаме пръст и ние в тая мерзост и мисля, че по законите на международното право, следва да разследваме. Какви са тези политически причини?
58
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тогава и Русия ще откаже като пребият някой бг там.
57
5
 
21
 
! Отговори
иво преди 2 месеца
Значи Русия изисква някои данни за да уточни терорристическият акт а отговорът на нашите е ; "действията на Русия представляват сериозно нарушение на международното право и международните споразумения, че оправдават избора на много държави да не разглеждат исканията на Русия и Беларус за сътрудничество по наказателноправни въпроси", допълват от Главната прокуратура.
56
5
 
17
 
! Отговори
Геополитика преди 2 месеца
Русия са питали, знаейки че ще им бъде отказано.
55
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато Русия победи всичко ще си платите и тези които вина и те ще плащат..
54
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може да помогнем , като им покажем как се праИ ''РОТАЦИЯ'' !Нищо , Бг-Съд се произнесе за РОТАЦИЯТА , че е НЕ-ЗА-КОН-НА !
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КС и тешката на Анастасова какво казаха. Веднага Русия обжалва в КС и МВР ще плаща. Има и ЕС съд и при толко съд само си клатат краката.
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Са беше му времето да се даде че отговорни за атентата на моста са: Баце,Васо, Кирвеца, минеГейнерало, една крепежна летва-парепуткина, Торбалан, РевТъга, Щрауса, и немойта да вклювате в списъчния състав починалиОтсмеърт чрезумране
51
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интересно , с КАКВО бихме помогнали на Русия ?! Що сЪ излагате ?
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ние какво бихме могли да помогнем във връзка с този случай? Питам, защото тук има и хуманитарна гледна точка - унищожава се важно пътно-транспортно съоръжение, а това по различни начини може да постави в риск живота и здравето на много хора. Тези неща не се ли взимат предвид, когато се сключват международни споразумения?
49
7
 
12
 
! Отговори
Е как преди 2 месеца
Русия да иска правна помощ от нас? Ние с какво бихме могли да помогнем. Най много да им сменим прокурора и конституцията.
48
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да помагаме на Русия? Хаха. Изкуственият ви интелект съвсем сдаде багажа днес. Махнете я тази авторка, само глупости и тъпизми излива. Никой не го интересуват тези измишльотини.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До aaa 44. ти у ред ли си бе ?
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Още малко 43. Колко още да чакаме бе ? Кога ше стани ? Неами трипения.
45
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никакво сътрудничество с терористична държава по никакви въпроси. Пълно изтегляне от незаконно окупираните територии - после сътрудничество.
44
24
 
6
 
! Отговори
ШЕ ИМ ПОМОГНЕМЕ .... преди 2 месеца
....ДА ГО ВЗРИВЯТ---ОТ НАС ТРОТИЛА...ХАХАХА
43
37
 
9
 
! Отговори
aaa преди 2 месеца
САЩ я е имало преди пРосия и ще я има и след нея, това е сигурно. Може да не е вечна, но е по-сериозна от това недоразумение Русия, което открадна от нас езика, религията и буквите си, от украинците - името си, и всъщност НИКОГА не е било "руско". Държава на 200 години, ръководена от германци и след 1917та година - от комунисти-евреи и един грузинец. Американците й подариха свободата - през 1993та, те си избраха пияница за "господар".
42
39
 
4
 
! Отговори
Още малко преди 2 месеца
Още малко и САЩ ще подпукат Русия. Минътмените ще завалят над Москва и Петербург. Няма да им издържат нервите, джуджака да се прави на интерес. Още малко ще ги потърпят и САЩ ще унищожи Русия за няма и седмица. Няма сила на света, която да може да си опълчи на абсолютния хегемон, мега държавата, най-силната армия в света - САЩ. Никой не може да се мери със САЩ. САЩ доминират света и ако се наложи ще го унищожат, но няма да допуснат да бъдат изпреварени. Винаги номер едно, винаги най-силни - САЩ!
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До БЪЛГАРИН 41. Ти ше каеш... Кой си пък ти а ? Абсолюо никой и вече се тумбачи важно важно и дава нареждания. Клоун.