Медведев нарече Байдън "луд човек с умствени увреждания"

Той го определи и като "позор за Съединените щати"
8 мар 2024 22:06, Елка Василева
283
Медведев нарече Байдън "луд човек с умствени увреждания"
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, който е изключително приближен на президента Владимир Путин, нарече американския държавен глава Джо Байдън "позор за Съединените щати" и каза, че той няма право да се сравнява с Франклин Рузвелт, предаде Ройтерс.

Още по темата
В началото на речта си "За състоянието на Съюза" Байдън направи отпратка към изявление пред Конгреса на Рузвелт през 1941 г., в която той казва, че САЩ са изправени пред безпрецедентна повратна точка в историята.

Президентът демократ освен това обвини републиканския си съперник Доналд Тръмп в преклонение пред Русия и само две седмици, след като нарече Владимир Путин "откачен кучи син“, каза, че има съобщение за руския президент за Украйна: "Ние няма да си тръгнем."

„Въпреки че Рузвелт беше немощен човек в инвалидна количка, той извади Америка от Депресията. Байдън, от друга страна, е луд човек с умствени увреждания, решил да завлече човечеството в ада", написа в социалната мрежа "Екс" Медведев, който е бивш президент на страната.

"Рузвелт заедно със съюзниците си, включително СССР, се биеше за мир, докато Байдън активно и постоянно се опитва да започне Трета световна война", добави Медведев.

"Рузвелт се е бил срещу фашистите, но Байдън се бори за тях", пише още той на английски език. "Той е позорът на Съединените щати!"

Медведев, който определяше себе си като либерален модернизатор, докато беше президент в периода 2008-2012 г., сега се представя като антизападен привърженик на Кремъл. Дипломатите казват, че неговите възгледи показват мисленето по висшите етажи на кремълския елит.

Войната в Украйна предизвика дълбока криза в отношенията на Русия със Запада, а Байдън разгневи руските власти с неговия коментар „откачен кучи син“. Путин с иронична усмивка каза, че тези думи на американския президент показват защо Кремъл го предпочита пред Тръмп за втори мандат.

Байдън направи изказването си за Путин в твърдение за заплахите пред света, включително "този приятел Путин и другите", рискът от ядрен конфликт и съществуващите заплахи пред човечеството заради климатичните промени.

Путин описва САЩ като рушаща се империя, която заедно със своите съюзници иска да разруши Русия и да открадне природните ѝ богатства.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Това си е направо комплимент.
225
2
 
0
 
! Отговори
мали, ще го повреди преди 1 месец
До Духа ли дрегера ... то ако го духне, току виж се повредил... от безкрайните алкохолни пари ще изключи... за тоя не е измислен дрегер който може да му засече колко е изпил.... над 12 промила... такива дрегери няма... медя не пие само когато спи.....
224
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен прилродни богатства а пирони не могат даправят
223
2
 
1
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 1 месец
Това го знае всяко хлапе!
222
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При Джо действително се наблюдава интелектуален дефицит. И това си беше много преди да остарее....не е увреден. Просто си е така от малък...
221
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън е най-слабият американски президент за всички времена. Пълен провал във всичко, с което се захвана.
220
1
 
2
 
! Отговори
Теди преди 1 месец
ЕМИ ВОЙНА СЕ ВОДИ ВСЕ ПАК И ТО Е МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ КАТО В ГЕРАЦИТЕ ТРИМА БРАТЯ И ТРИ СНАХИ КАРАТ СЕ БИЯТ СЕ ЗА ПАРИ ИМОТИ ГЕРАЦИТЕ Е ПРЕКРАСЕН ФИЛМ
219
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
описва САЩ като рушаща се империя, която заедно със своите съюзници иска да разруши Русия и да открадне природните ѝ богатства.
218
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
точно такъв е
217
6
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Какво стана със сина Иля? Нещо май го изгониха от лошата Америка, ама и не ще да се бие срещу гадното Нато?!? Що тъй Медя?
216
4
 
5
 
! Отговори
Джо Байдън преди 1 месец
Изкривих Руските планове. Извинете русуфили
215
5
 
6
 
! Отговори
Духа ли дрегера преди 1 месец
Тоя преди да Говори
214
6
 
7
 
! Отговори
ДаСкопимСополаПаси преди 1 месец
Байдън действително е откачен ,но не *** син, а син на Сатаната .Обидно е за кучетата, такъв побърка и посиращ се *** да бъде наричан "***" син .
213
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само южноафриканците знаят че е луд,защото те го избраха ))
212
11
 
10
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Медведев е ненормален и не става за нищо - жалък въшкарник!
211
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До234. Е какво и е великото на тази страна. Като за тридесет години си смени името три пъти /СССР,ОНД,РФ/ И все още не е с нормално Държавно Устройство непризната от десетки правителства. Милиони от населението им са в затворени градове, липса на свобода , нямат собственост , нямат гласност , зависимост от губернатори олигарси да напускат населени места
210
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Крим не е рускиКога го превзехте, че не е руски?
209
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Па прав е Дмитрий, оня си е неуправляем самоходен старец.
208
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алкохолик не може да дава трезви оценки.
207
4
 
15
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
Лъжа ли е? Ако за първото може и да прекалява, то за второто казва истината! Тази велика страна е срамно да има този немощен старец за президент!