САЩ се готвели за руски ядрен удар в Украйна, Кремъл не коментира

Призивът на папата за „бялото знаме“ бил напълно разбираем
Обновена: 11 мар 2024 14:18 | 11 мар 2024 14:17, Елка Василева
233
САЩ се готвели за руски ядрен удар в Украйна, Кремъл не коментира
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл отказа днес да коментира информацията на американския телевизионен канал Си Ен Ен, че в края на 2022 г. САЩ са започнали усърдно да се подготвят за евентуален руски ядрен удар в Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
В събота Си Ен Ен информира, че правителството на президента Джо Байдън е било обезпокоено най-вече от вероятността Русия да използва тактическо или бойно ядрено оръжие в Украйна. Американският телевизионен канал съобщи, че разузнавателните служби на САЩ са получили информация за разговори между руски представители, в които изрично се е обсъждал ядрен удар през 2022 г.

"Слухове от този род излизат в различни вестници", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Не мисля, че си заслужава какъвто и да е коментар", добави той.

В същото време Песков коментира призива на папа Франциск към Киев за мирни преговори. Предстоятелят на Римокатолическата църква заяви, че Украйна трябва да "има куража да развее бялото знаме" и да преговаря.

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин каза, че подобен призив на папата е "напълно разбираем" и че Русия е готова да седне на масата на преговорите. Според Песков Киев изключва възможността за преговори поради погрешното си убеждение, че Западът може да победи Русия.

Москва нарича войната си в Украйна "специална военна операция", чиято цел е да гарантира собствената ѝ безопасност, докато за Киев и Запада това е яростна завоевателна война в колониален стил, отбелязва Ройтерс.

"Напълно разбираемо е, че той (папата - бел. ред.) говори за ползата от преговори", обяви Песков пред представители на медиите, добавяйки, че президентът Путин многократно е заявявал желанието на Москва да преговаря, противно на позицията на Киев.

"За жалост и изявлението на папата, и заявеното многократно от други страни, включително и от наша, в последно време срещат категоричен отказ", добави говорителят на Кремъл.

Той отбеляза, че ситуацията на бойното поле в Украйна е показала, че надеждите на Запада за нанасяне на "стратегическо поражение" на Русия са безпочвени. "Това е най-дълбоката заблуда, най-голямата грешка и развоят на събитията, най-вече на бойното поле, е най-яркото доказателство за това", заяви Песков.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците и до днес оправдават собствените си ядрени удари по Япония. Ако руснаците разсъждаваха по същия начин Украйна нямаше да има избор! Факта че жертват хиляди свои войници обаче не е учудващ. Те считат украинците за част от руския свят и наследство!
217
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 1 месец
Аз от половин година го казвам - според мен войната ще свърши с малка атомна бомба в украйна. както в хирошима. Или ще свърши войната или ще започне ядрена война и ще се затрием всички
216
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ядрена война ще има със сигурност. Въпросът не е дали, а кога. Вероятно преди да изтече 2025.
215
1
 
2
 
! Отговори
Дзивко преди 1 месец
Това ако е истина, означава че САЩ вместо да натиснат Украйна за мир, поради заплахата от ядрен удар я карат да се бие, защото удара е лош пр по руснаците, е гокяма работа, че сума украйници ще умрат, те пак умряха де ама по бавно
214
1
 
3
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Ако Русия удари Украйна с ядрено оръжие все едно се из.си.ра в собствения си дом. Има само една държава която трябва да се притеснява от Руски ядрен удар.
213
2
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Всъщност руснаците имали за дел да стигнат до селцето Кивчанка за 2 години и 450 хиляди торби с руска биомаса, а не до Киев за 3 дни. Просто грешка в превода, всичко било по план.
212
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Путин като се събудил , усетил сапуна на Кадиров в сауната до себе си.
211
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е кой да коментира от Кремъл? Тоа на снимката с физиономия на слаб ученик ли или медведа къде не изтрезнева или оня колхозник коня? Кремъл коментира само кога требва да се ръсят лъжи и копейките да кълват.
210
0
 
2
 
! Отговори
И.... преди 1 месец
Станало заметресение 3,5 по Рихтер западно от Полтава в следствие на ядрен опит в началото на март...
209
7
 
8
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Какво чакаме? Жужака да ни изпревари? Нато да изравни Москва.
208
2
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
Обратното на руснаците, 208. Това.
207
1
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Вече не само САЩ са в Украйна
206
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво правят САЩ в Украйна!
205
5
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Сергей Котов от черноморския флот също влезе в историята
204
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зависи кой как вижда казуса.За Русия например казуса е пълно подчинение на завладените територии.За Светът на 22 век казуса е написан в конвенциите за мир и разбирателство и гарантиране суверенитета и границите на не зависимо коя държава по Света Малка и голяма.Силна или слаба Папата изглежда чете ,,Библията " на обратно.Също като КГБ офицера Кирил
203
6
 
2
 
! Отговори
Е? преди 1 месец
Зеления ще мобилизира 3 милиона украинки!!!! Хахахахахахахахах
202
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки божи ден 1000 рускини стават милионерки и се освобождават от един ***
201
0
 
7
 
! Отговори
Е? преди 1 месец
Тонкое е чао,бердячи също. Наред е часов яр ,или това което е останало от него де ха ха
200
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те се готвят за всичко и за идването на извънземните, неспасяеми са. Единствения който ги спасяваше беше руския евреин Кисинджър, но и той си отиде. Вече ръководството на САЩ са само деменции, ***, наркомани и други твари. Това вече не са и хора в пълния смисъл на думата.
199
6
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
ФАЩ се готвят за удари в уРкайна......... така е, трябва да си изнесат оборудването от лабораториите и от къщите на ЦРУ!