Подкрепата за Путин била като тази за Чърчил срещу Хитлер

Сергей Марков: Идеята, която той въплъщава, е популярна в Русия
19 мар 2024 09:01, Елка Василева
125
Подкрепата за Путин била като тази за Чърчил срещу Хитлер
Снимка: архив, БГНЕС

Бивш говорител на руския президент Владимир Путин го сравни с  Уинстън Чърчил след изборната му победа в интервю за "Скай нюз", предаде кореспондентът на БНР.

Сергей Марков призна, че Путин е по-малко популярен от 87-те процента, с които бе избран, но идеята, която той въплъщава, е популярна в Русия.

Още по темата
Въпреки че изборите са широко смятани за фиктивни, Марков каза, че избирателите подкрепят идеята Русия да се защити от Запада.

„Ние разглеждаме тази война в Украйна като сериозна западна коалиция срещу Русия“, поясни Сергей Марков. Той сравни подкрепата за Путин с "подкрепата на британския народ за Чърчил срещу Адолф Хитлер".

Бившият говорител на президента отхвърли обвиненията, че Путин не е срещнал надеждна опозиция на изборите, а за Алексей Навални заяви, че е „агент на Запада“. „Навални беше популярен преди 15 години, но се самоуби политически, когато не призна Крим”, каза Марков.

Запитан защо, ако Путин е толкова популярен, той се страхува от истински опонент, Марков отговори, че руснаците са свободни да протестират срещу него. Той изтъкна, че е имало протести срещу Путин в Русия, но подобни протести не се допускат в Украйна, аргументирайки се, че Русия е по-свободна страна от Украйна.

Скай нюз припомни, че Русия е едва на 164-то място от 180 страни в индекса за свобода на пресата на „Репортери без граници“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се сравнява Путин с Хитлер и особено Чърчил е смешно.Хипофезното джудже е просто лудо вампирче.В скоро време ще му извият вратлето...
58
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Западните страни се побъркват след президентските избори в Русия.
57
0
 
11
 
! Отговори
да ама не преди 2 месеца
Диктаторитех няматг нужда от подкреп .Те контролират цялото общество и печелят със 100% нима Кимченир има нужда от подкрепа.Смяната на тоаталитарните фюрери става чрез вътрешни преврати. Но Путин е решил да имитира демокрация , и бй Тошао правеше същото -състезание с един кон и втори за майтап -т.е. БКП и БЗНС .
56
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
A в Украйна ще има ли избори? Кога изтича мандата на Зеленски?
55
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Германия обмислят въвеждането на забрана на стачките. Членът на Бундестага от FDP Франк Шефлер призова за закон срещу стачките.
54
9
 
10
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
Като гледаме и американските избори напоследък-не бих казал че са твърде честни. Там излязаха наяве практики, които ги има повече по нашите ширини, че даже и ги подминават-в България поне не гласуват хора без гражданство(нелегални имигранти) , а в САЩ го има. То да не давам идеи, че току виж вкарали и мигрантите в схемата.
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чърчил е изявен българофоб, държи му влага от Дойран, дето бихме англета, франсета, сърби и гърци, затова говоря против него, иначе е герой на наглетата :))) Не съм русофил, сори за това... :)))
52
4
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 2 месеца
Те затова и мразят Тръмп и той е "фашист" за пропагандата им.Защото той също каза: Париж не е вече Париж.Запада не е вече запад. Необратимо е, може би, всъщност затова е водена и ВСВ.След глупава ПСВ е ясно, че запада залязва и е било обратимо до 1945.След това и САЩ откриват какво е станало. но е вече късно.
51
7
 
9
 
! Отговори
Offf преди 2 месеца
Статията е за повдигане на духа на русофила.... Лошото е , че духа много лесно се вдига , когато се намираш в лошия запад ...
50
6
 
8
 
! Отговори
Слаб е преди 2 месеца
Като гласувахме едно време за бай Тошо. Той получаваше редовно 90-95%. При кремълското Жуже е само -86% . жужето е много лабав - явно не е изтрепал съвсем всичката опозиция.
49
8
 
7
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
На всички, които превъзнасят Запада и казват, че всички отиват там, а не в Русия примерно, ще кажа следното:Оня добричкият Запад, който движеше Света напред вече го няма! Каквото беше-беше. И аз бих предпочел Западът да си остане какъвто беше преди 2000-та година, ама нъц. Времената се менят, други излизат напред. Впрочем, вижте статистиката кой аджеба влиза в САЩ и Западна Европа в последните 15-20 години-изключително лош материал! И си личи по резултата!
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако му слушате внимателно прословутата реч, че ще се бият за всеки хълм и т.н...на Чърчил, той е мъртво пиян, едва си вързва езика :))) Толкоз за величието му :)))
47
4
 
9
 
! Отговори
Фашистката кремълска преди 2 месеца
хунта краде територии от съседни държави и ги обявява за свои. Руските фашисти откраднаха - 30% от Грузия- Абхазия и Осетия. Путинските фашисти откраднаха 22% от Украйна. Руските фашисти крадат 20% от Молдова -Приднестровие.
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чърчил е пълен провал за британската империя, щото след него нямаше вече колонии и империя, останаха си само на Острова :))) По негова заповед бомбардираха Софето и Варна, а нямаше нужда от това нещо, но проваленото пиянде така си е мислело :)))
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След като Руснаците посетили Северна Корея останали възхитени от всичко там и сега си оправят финансовите дела в Русия и щели да се изнасят да живеят там- пенсии и заплати биле идентични, но животът при КИМ бил по спокоен а и натуралната храна им допаднала- та давайте Путенофили- образувайте икономически зони с Руснаците.
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
При по-малко от 50% активност всички избори са непредставителни, а следователно и нелегитимни. За Запада, всичко, което е над 50%, е фикция, sci-fi.
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че има много болни мозъци в Русия съм сигурен че има, ама би трябвало да има и нормални хора там. Или изборите са фалшифицирани или пропагандата си е свършила перфектно работата. Аз залагам на първото.
42
8
 
5
 
! Отговори
До До 25 преди 2 месеца
на запад живеят толков адобре че има пълно информационно затъмнение какво става във Франция, Германия и половината европейски държави.... *** то като се образоваш от излъжиТиВи и нетфликс....
41
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофобите ревете ли?
40
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слава на Путин