Откриха огън и стрелба с автомат на концерт в Подмосковието, има десетки загинали

Неизвестни са го открили
Обновена: 22 мар 2024 20:43 | 22 мар 2024 20:30, Стела Стоянова
312
Откриха огън и стрелба с автомат на концерт в Подмосковието, има десетки загинали
Снимка БГНЕС, архив

Неизвестни лица са открили огън по време на концерт в концертната зала "Крокус сити хол" в Красногорск в Подмосковието, предадоха световните агенции.

Започнала е евакуация на хората, намирали се там, съобщава източници от службите за сигурност на Русия. Около една трета от сградата е обхваната от огъня и оттам излиза гъст черен дим.

Броят на жертвите на нападението тази вечер срещу концертна зала в Подмосковието нарасна на 14 души, предаде Ройтерс, като се позовава на руски медии. По-рано руски медии съобщаваха за 12 убити и за 35 ранени. Според руската емисия на "Евронюз", която се позована на канали в "Телеграм" убитите са дори 40, ранените най-малко 100.

Световните агенции съобщават, че 100 души са изведени успешно пред подземни помещения на залата, която се намира в мол.

Според постъпилите информации от агенция "Интерфакс" между двама и петима души са открили огън по хората по време на руската група "Пикник" в концертната зала "Крокус сити хол" в Подмосковието.

Съобщава се, че нападателите са били в камуфлажни униформи, че са стреляли с автомати,  че са предизвикали и пожар в залата. Споменава се и за експлозия, предшествала стрелбата.

Има хора, които са блокирани на покрива на концертната зала. На място са пристигнали специални части от Националната гвардия на Русия, информира ТАСС. Линейките, дошли на място, са вече седемдесет.

Съобщава се за избухнал пожар, а преди това е отекнала и експлозия, посочват Ройтерс и РИА Новости. Двете агенции добавят, че най-малко трима души в камуфлажни дрехи са започнали стрелбата в концертната зала.

Асошиейтед прес пояснява, че "Крокус сити хол" е голяма концертна зала в западните покрайнини на руската столица. Концертната зала се намирала в голям мол, допълва агенцията и казва, че видеа, качени в руски приложения за размяна на съобщения в реално време, показват черен дим да се издига над сградата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още по темата: стрелбаПодмсковие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Скоро: Бързаш като теле пред майка си. Руснаците не са казали, че това са украинци. По-католик от папата ли се правиш в тази лакейска роля?
259
20
 
19
 
! Отговори
Скоро преди 1 месец
Украинските фашисти ще си платят прескъпо за терора.
258
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ФСБ ТЕРактът еМного бързо ви спуснаха опорките от американското посолство.
257
11
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Това е самозащита беее..... Ние не нападаме, само се защитаваме!
256
15
 
13
 
! Отговори
ФСБ ТЕРактът е преди 1 месец
ПОВОД И ОПРАВДАНИЕ ЗА ОБЩАТА МОБИЛИЗАЦИЯ ЗА СПАСЯВАНЕ НА жужуИМПЕРИЯТА !
255
8
 
11
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 1 месец
ХАХА...АКО РАБОТЕХ В НЯКОЙ ВОЕНЕН БЪЛГАРСКИ ЗАВОД БИХ СИ ВЗЕЛ ВЕДДННААГА ОТПУСКА ПО БОЛЕСТ....ТЕ СА ПЪРВАТА МИШЕНА
254
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-много от този кървав погром има полза фашиста в Кремъл и Песков каза ЗАЩО: защото вече лъжите със "специалната операция" не вършат работа, сега вече трябва "военно положение". ОБЗАЛАГАМ СЕ, че скоро ще последва МОБИЛИЗАЦИЯ и пълен погром в Русия срещу всеки, който досега е дръзнал да се противопостави на военопрестъпника ВВП.
253
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошото е, ме и ние ставаме легитимни цели с толков много украинци завряно и из цяла България.
252
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега за укронацистите ще бъде ад, но не знам с какъв акъл Макрон въвлече Франция във войната. Най-вероятно Русия показно ще избие няколко стотин френски войника и ще ги остави пред очите на всички д аги видят.
251
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ДюрМисля с главата си, но на теб американската пропаганда ти е в повече. Спри да гледаш БТВ поне за известния време.
250
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи на всеки му е ясно че укропите са обслужващ персонал и ако е направено-така им е заповядано=затова и сега налапат наденицата с нещо ефектно и запомнящо се.По интересното е кой е поръчителя и на него кво ще му се случи
249
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой, освен Путин, няма сметка от подобен атентат. Щях да повярвам на руските конспирации, ако залата се намираше върху бункера на кремълското джудже.
248
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименАбе, моето момче, майтап ти се струва. Ама я си спомни как от сутрин до вечер ни промивате мозъка как 1944 г дошли руснаците и избили 30 000 българи и станали наш окупатор.И на тези, които наистина са били 30 000 така като теб им се е струвало майтап. И да знаеш и на онези в Чечения им се струваше майтап, а там руската армия за два месеца изби над 100 000 души цивилни население с артилерия и танков. Прочети Ана Полтковская, тя е била кореспондент на бойната линия.
247
1
 
2
 
! Отговори
Дюр преди 1 месец
Явно грешно мислиш. Иронията ти не е на място. Мисли с главата си.
246
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ДюрДа, бе, патова е ситуацията. А защо е патова, аз пък си помислих, че Украйна вече победи и, че си върна Крим?Или се лъжа?
245
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зад това варварство прозира дългата ръка на ЦРУ и подкрепата на НАТО. Правете сметка България в каква организация членува след като такава организация организира, подкрепя и насочва украински терористи на руска територия!
244
7
 
10
 
! Отговори
Дюр преди 1 месец
Хайде да помислим,кой има изгода от подобно нещо? Украйнците с което няма да постигнат нищо на фронта и ще си навлекът гнева на още повече руснаци или Путин,който ще спечели гнева на руснаците,ще мобилизара още хора и ползва по-големи оръжия! Вижда се,че на фронта ситуацията е патова и СВО вече не го устройва! Но как да го признае ,освен с подобен акт. Веднъж го игра с Чечня ,защо да не го играе отново.
243
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците си мислят, че с такива терористични актове ще спрат руското настъпление на Запад, нищо подобно.
242
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путинофилите като използват думата нацист още не могат да вдянат, че сега в ролята на нацисти са руснаците, а фюрера им го наричат ***.
241
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха ха ха. Лъжеш се, гледам и руска телевизия и руски интернет канали. Пълна демагогия и нагли лъжи. Аз съм жена на 57години с остеоартрит и почти неставаща от леглото и дивана. Чакам руските служби да ме открият и накажат. Ха ха ха.