11 задържани след нападението на концерт в Москва, четирима са пряко замесени

Предполага се, че са участвали граждани на Таджикистан
Обновена: 23 мар 2024 10:41 | 23 мар 2024 10:41, Елка Василева
478
11 задържани след нападението на концерт в Москва, четирима са пряко замесени
Снимка: БГНЕС

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че след снощната смъртоносна атака в покрайнините на Москва са били задържани 11 души, включително четирима пряко замесени в нея, съобщи агенция "Интерфакс", като се позова на информация от Кремъл, предаде Ройтерс.

Продължава работата по идентифицирането на още съучастници, е допълнил Кремъл.

Още по темата
Двама от заподозрените за извършители на снощната атака са били задържани в Брянска област след преследване с автомобил, написа днес руският депутат Александър Хинщайн в своя профил в "Телеграм".

Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добави Хинщайн.

Хинщайн каза още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на заподозрените се преобърнала. "Един терорист беше задържан на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан вторият заподозрян. Издирването на останалите продължава. В операцията участват всички правоприлагащи органи", добави той.

При огледа на автомобила марка "Рено" са били открити пистолет "Макаров", пълнител за автомат "Калашников" и паспорти на таджикски граждани, посочва ТАСС.

Министерството на външните работи на Таджикистан съобщи, че властите на страната са в контакт с руските си колеги относно предполагаемото участие на граждани на републиката в терористичния акт в "Крокус сити хол" край Москва.

Облечени в камуфлажни дрехи нападатели снощи откриха огън с автоматични оръжия в концертна зала в покрайнините на Москва. При атаката, отговорност за която пое "Ислямска държава", бяха убити най-малко 60 души и 145 други бяха ранени.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не го интересува какво се случва в блатная, на война като на война, малко им е.
12
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно е сигурно, избитите млади хора не са случайни млади хора от подмосковието, защото в Русия не може никой да живее където си иска и да прави каквото си иска, освен ако не е роден от задните части на вова Владимирович. Така че всички "нормални" руснаци са на фронта, в запаса в Сибир или на два метра под земята. В Москва е нещо като Пхенян, само верни на режима.
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все повече и повече подробности за да зариват липсата на каквато и да било връзка с реалността на това, което уж описват. Помните ли сваления Ил-76 с украинските военопленници. След като направиха фейка с това, че били на борда и ги хванаха в елементарните им лъжи, то не бяха намерениукраински документи, то не бяха аутопсии. Видяхте ли нещо от тези неща или доказателства за достоверността им? Така си и мислех!
10
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин се е окопал в най-дълбокия бункер и не смее да си покаже носа.
9
21
 
8
 
! Отговори
sew преди 1 месец
Има вероятност и да не е дело на Путин за консолидиране на руското население, като атентатите преди чеченските войни.Преди да стане президент Путин взриви няколко жилищни блока.
8
22
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Как така ислямска държава ще прави терористичен акт в Русия? За пригожин ли нещо отмъщава? Десет години са дупе и *** Хамас, ИД, Путин и останалите знайни и незнайни престъпници, атакуват в Африка, в Израел и сега изведнъж подмосковието. Тук има нещо. Не съм толкова глупав като български журналист или български форумец , за да повярвам
7
6
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
в днешно време не е никакъв проблем да се сдобиеш и с паспорт от марс сега ще разберем кои ги организира и кои плаща сев поток част от кримскиямост ами 5 българи в лондон никои не говори за тях какво става с тях ще гипоследва ли съдбата на сергеи антонов от рим
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фют Аз вече им написах, че това с Брянска област е по-смешно дори от предните фейкове по темата, но то когато става дума за нагли инсценировки, от един момент нататък като се хванат лъжите вече е все тая колко още ще лъжат.
5
13
 
5
 
! Отговори
Подсказвам преди 1 месец
такава информация цели да убие и последната останала мозъчна клетка на клетите ***
4
31
 
11
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Снощи след 20:00 часа е започнала стрелбата. После палежа. Терористите били задържани в брянска област. Разстоянието Москва - Брянск е 415 км. "Един терорист беше задържан на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан вторият заподозрян." С това и Батман няма да може да се справи :)))))))))) Жалки бл***тници.
3
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ви обичат чеченците и таджикистанците рашки, ще ви изтрепят още малко :))) Толкоз за съюзниците на Путин :)))
2
28
 
14
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 месец
Избързаха с тези паспорти. Сега как ще въртят, че са украинци, незнам. Иначе, и черни да са, ще си признаят че са украинци. Това КГБ го може.
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това го написах преди 20 минути вече разгледах и снимките на задържаните накрая пак Укрофашагите ще го отнесат.