11 задържани след нападението на концерт в Москва, четирима са пряко замесени

Предполага се, че са участвали граждани на Таджикистан
Обновена: 23 мар 2024 10:41 | 23 мар 2024 10:41, Елка Василева
478
11 задържани след нападението на концерт в Москва, четирима са пряко замесени
Снимка: БГНЕС

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че след снощната смъртоносна атака в покрайнините на Москва са били задържани 11 души, включително четирима пряко замесени в нея, съобщи агенция "Интерфакс", като се позова на информация от Кремъл, предаде Ройтерс.

Продължава работата по идентифицирането на още съучастници, е допълнил Кремъл.

Още по темата
Двама от заподозрените за извършители на снощната атака са били задържани в Брянска област след преследване с автомобил, написа днес руският депутат Александър Хинщайн в своя профил в "Телеграм".

Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добави Хинщайн.

Хинщайн каза още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на заподозрените се преобърнала. "Един терорист беше задържан на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан вторият заподозрян. Издирването на останалите продължава. В операцията участват всички правоприлагащи органи", добави той.

При огледа на автомобила марка "Рено" са били открити пистолет "Макаров", пълнител за автомат "Калашников" и паспорти на таджикски граждани, посочва ТАСС.

Министерството на външните работи на Таджикистан съобщи, че властите на страната са в контакт с руските си колеги относно предполагаемото участие на граждани на републиката в терористичния акт в "Крокус сити хол" край Москва.

Облечени в камуфлажни дрехи нападатели снощи откриха огън с автоматични оръжия в концертна зала в покрайнините на Москва. При атаката, отговорност за която пое "Ислямска държава", бяха убити най-малко 60 души и 145 други бяха ранени.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Българин "Вече има видео в телеграм със задържаните." А защо няма ПОНЕ ЕДНО видео, което да показва, че наистина става дума за огормен брой пострадали? За пръв път виждам "атентат" за който се твърди, че е със буквално СТОТИЦИ убити и ранени, да няма НИЩО, което да го показва!
352
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То там убиват основно украинците. За периода 2014-2021 г украинските войски избиха над 14 000 деца само в гр Донецк.
351
4
 
2
 
! Отговори
Таня преди 1 месец
Русия трябва ли веднага да се предаде на Таджикистан, за да няма повече цивилни жертви? М?
350
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия свърши.
349
3
 
5
 
! Отговори
Украински фашисти преди 1 месец
Този атентат е извършен от Украйна със съдействието на САЩ, затова САЩ си изтеглиха дипломатите от Русия седмица преди това, знаели са точният час, когато техните терористи ще ударят.
348
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този атентат е направен от путин терориста.
347
1
 
6
 
! Отговори
Вассилис Каррас преди 1 месец
ФРАНЦИЯ ИМА ОГРОМЕН ПРЪСТ В ТАЗИ АТАКА.....ФРЕНЦИТЕ БЯХА ИЗТРЕБЕНИ ОТ РУССКИТЕ РАКЕТИ В КИЕВ, В ХОТЕЛИ НАСТАНЕНИ ТАМ--СА УБИТИ НАД 150 ФРАНЦУЗИНА..СЕГА ГЕЯТТ МАКАРОН ПРАВИ ЛУДА ГРЕШКА ЧЕ НАПАДНА МОСКВА...ЛЯТОТО НА 14 ЮЛИ НА ОЛИМИАДАТА===ШЕ ВИДИТЕ РУСКИЯ ОТГОВОР !!!..ЩЕ ГО ВИДИТЕ И ЩЕ ПЛАЧЕТЕ .
346
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На война като на война. Рашките искат само те да убиват ли? Другите да казват "Ела, Вълчо, изяж ме!")))
345
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бъз и коприва, затова Микрон изпраща войски на НАТО.
344
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те и чеченците такива ги вършеха, а сега се бият на страната на ВВП. Само ускоряват процеса на разрешаване на вътрешните проблеми на РФ. Разпад на Русия НЯМА да има. А тази година Москва е домакин на срещата на БРИКС, и ще я води ВВП.
343
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама, ти им броиш жертвите ли бе, памперс на Байдън!!А украинските жертви колко са, 31 000, нали, НПО активист?
342
4
 
4
 
! Отговори
Решетников преди 1 месец
На копейките по долу все Украйна им виновна!!! Бяха предупредени ,че ислямисти готвят погроми в мацква,ама то джуджи в бункера само сменя памперса! То тази Украйна много силна бе,две години ви прави на бъзе и коприва!
341
3
 
2
 
! Отговори
Тоя дето слага минус преди 1 месец
На това ме село Хацун в Бриянск е точно на магистралата за Украйна, смяташ че този факт не може да се провери на картата ли? Или не ти харесва този факт? Или не ти е удобен?
340
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали са в състояние на война, какъв е проблема? Като строиш най-голямата джамия, така става
339
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"време е Киев да бъде изравнен със земята." - хах Копейки, тия мантри ги слушаме вече 3 год бе, не ви и омъзна да ви лъжат колхозниците, че нещо могат да направят бе? Те ако можеха до сега да са го направили бе, а не да дадат над 350 хил жертви и ранени колхозника до сега само бе. Щатите за 20 год във Виетман са дали около 60 хил бе Копейкиии
338
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кураховское и Угледарское направления. Ситуацията тук не се е променила много. В Красногоровка се водят ожесточени боеве в южната част на н.м.. Зомбитата се опитват да изтласкат руските бойци от територията на Красногоровка, а ВС на РФ се борят с атаките на зомбитата и се опитват да пробият по-близо до центъра на н.м.. Досега подобни удари не са донесли успех на нито една от страните. В района на Георгиевка и Победа се водят позиционни боеве без териториални промени. В Новомихайловка ВС на РФ продължава щурмът на н.м.. Атаките се извършват от юг, югоизток и североизток.
337
4
 
5
 
! Отговори
ПУТ КИН преди 1 месец
Всичко върви по план! 150 загинали и се очаква да са реално над 300.
336
4
 
2
 
! Отговори
Това село Хацунь преди 1 месец
Е точно на Магистралата за Украйна! Вижте на картата..
335
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Авдеевско направление. Водят се ожесточени боеве за Бердичи. В момента н.м. в по-голямата си част е в сива зона. Западните покрайнини са зад гърба на зомбитата на киевската хунта, източните покрайнини са зад руските витязи. Настъпателните действия от ВС на РФ са силно усложнени от използването на БЛА на зомбитата. В района на Тоненькое и Орловка ВС на РФ методично се придвижват на север. Всъщност в този район само Семьоновка остава под контрола на киевската хунта. Междувременно зомбираната по натовски стандарт биомаса оборудва нови отбранителни позиции на запад от линията Бердичи-Тоненкое.
334
5
 
3
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 1 месец
Русия ще отговори симетрично на Терористите . Но тук възникват Въпроси - ИДИЛ беше унищожен от Руската Армия преди 5 години . Таджикистанци са извършили Клането ?Знаете ли че в България има наети Работници от Таджикистан , те са около 100 000 човека , наети от БГ Бизнеса ?Да не се окаже че България е замесена в Терористичния АКТ ? Не може така Ислямски Терористи да се движат през граници и то организирано и с Картешници .