Киев: Украйна не е замесена в стрелбата край Москва

Предположенията за украинска връзка са лъжа на руските спецслужби
23 мар 2024 16:49, Анисия Иванова
155
Киев: Украйна не е замесена в стрелбата край Москва
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна не е замесена в стрелбата край Москва и предположенията за украинска връзка "нямат нищо общо с реалността", заяви говорител на военното разузнаване в Киев, предаде Ройтерс.

Руската Федерална служба за сигурност заяви, че "всички четирима терористи" зад атаката в концертната зала "Крокус сити хол" са арестувани, докато са пътували към украинската граница и че са сключили договори с Украйна.

Още по темата

"Това, разбира се, е още една лъжа на руските специални служби, която няма нищо общо с реалността и не издържа на никаква критика", каза пред Ройтерс Андрий Юсов, говорител на Главното управление за разузнаване на украинското Министерството на отбраната. "Украйна разбира се не е замесена в тази терористична атака. Украйна защитава своята суверенност от руските нашественици, освобождава своята собствена територия и се бори с армията на окупатора и негови военни, а не цивилни мишени", допълни Юсов, цитиран от БТА.

Думите му повтарят позицията на Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, който снощи и днес отрече каквато и да е украинска връзка в атентата край Москва. Подоляк написа днес в социалната мрежа "Екс", че "всички опити да се свърже Украйна с терористичната атака са абсолютно несъстоятелни", отбелязва британската агенция.

Днес в обръщение към нацията Владимир Путин специално наблегна на т.нар. украинска връзка в атентата, която се прокарва в пропагадните канали от сутринта. Твърдението е, че за атентаторите е имало подготвен "коридор" през руско-украинската граница, за да минат в Украйна, "където имали контакти".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
0
 
! Отговори
оз. поручик преди 1 месец
Слава на Русия, с м ъ р т на Украйна!
135
0
 
0
 
! Отговори
Историк от народа преди 1 месец
Украйна е руската Македония. Пояснявам тъй като българина по принцип си е тъпичек и от история не разбира. До 1918 г. не съществуват украинци, има малоруси.
134
0
 
0
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
До Анонимен 130. Пред освободителната война украинци няма, не са измислени още от другаря Ленин!
133
0
 
24
 
! Отговори
Българин от народа преди 1 месец
Напротив това си е украинска работа изцяло и от край до край! Единият убиец е пработил преди това в Подолск в Украйна. Мръ сни хо хли, чака ви сурово отмъщение. Ако съм на Путин ще изравня Лвов със земята, там е котилото на укродебилите.
132
1
 
21
 
! Отговори
УКРАЙНА ТЕРОРИСТИ преди 1 месец
УКРАЙНА ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВИ ЗА ДЪРЖАВА ТЕРОРИСТ
131
3
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Руснаците от дума не разбират, за това с друго ще ги оправят.
130
0
 
1
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
А,да талибаните избиват тези от ИД,защото ги смятат за заплаха за демокрацията на която се имат за олицетворение.От ИД със своята радикалност явно са заплаха за всяка власт.Талибан за смята ИД за терористи,а себе си за пръв демократи?
129
0
 
3
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
А бе всичко ще се проверява.ИД бяха не повече от 600 в Афганистан.Днес вероятно талибаните са ги избили до един.От тази група Хоросан на ИД има още в Иран,който няма позволи,в Узбекистан са преследва и,както и в Пакистан.Така,че е твърде вероятно да съществуват в нечий мозък само.Путин няма как да не знае всичко това и е във война с Украйна Ясно е какво ще си помисли - или Украйна или някой от Запада.
128
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма българин, който да мрази украинците по каквито и да било причини. Украинците са били основни участници в руско-турската война. Ако някой се прави на българин и злослови за украинците - това е руски бот.
127
2
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
ФСБто намери ли случайно захвърлените украински паспорти на терористите или още ги търсят? ИДИЛ май трябва по-настойчиво да действат.
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
🇺🇸 Участието на Украйна в терористичната атака в Crocus изглежда все по-вероятно - американският бизнесмен Дейвид СаксТой също така отбелязва, че ако това е така, тогава САЩ трябва да се откажат от Киев. Хората на Съединените щати и Русия никога няма да простят такава терористична атака.
125
2
 
3
 
! Отговори
Кой ни е виновен преди 1 месец
И всички тези, които се подмокрят при мисълта как руските братушки щели да дойдат и да ни освободят ще останат много силно изненадани, когато руснаците дойдат и кажат както генерал Бирюзов, началник на руския корпус в България след 9.9 1944.Когато му кажели нещо за "болгарские товарищи", той отговарял,ч е тук товарищи няма, тук са само врагове.Аз отдавна говоря на хората около мен, че нас ни чака поредното "освобождение", поредния девети септември.Този път - много по-зле.Ние сме между два огъня.
124
1
 
1
 
! Отговори
Кой ни е виновен преди 1 месец
""В България по цялото крайбрежие са нашите граждани. Те ще започнат да демонстрират"===>>>И на кого да се сърдим? Който си дава г3а под наем на нато и си продава земята на руснаците ще сърба попарата, която сам си е надробил. Кой разреши на руски фирми да строят жилища по българското Черноморие и познайте от три пъти без налучкване, кои са основните купувачи на тези жилища.Който е отговорил руснаци и украинци,познал е.Руска реч,магазини Берьозка "Меха и шубы", работата вече е готова опечена.
123
3
 
0
 
! Отговори
Gorskio преди 1 месец
Как пък ги хванаха, че и на родните копейници ги показаха, пък бил чеченец, работел за Украйна... Пълно е с глуупаци!
122
0
 
4
 
! Отговори
В гривни ли да бъде преди 1 месец
"на изпълнителите е платено с копейки!"===>>>Ти как искаш, в гривни ли да им платят, че съвсем да е ачик работата.
121
0
 
5
 
! Отговори
Абе Украйна не е преди 1 месец
замесена, но неизвестно защо ги изловиха в Белгород,в момента когато се канят да преминат на украинска територия, където имат подготвен канал.Когато Украйна си получи обратната разписка и Русия ще твърди, че не е замесена.А на заем брашно тъ.пк.а.но се връща.
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един човек, кат 36 мънзърки човечета
119
0
 
57
 
! Отговори
УКРО-ТЕРОРИСТИ преди 1 месец
ВСЯКА ИЗМИНАТА МИНУТА ВСИЧКО СИ ИЗЛИЗА НА БЯЛ СВЯТ ЕДИНИЯТ ОТ ЗАЛОВЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ Е ПО НАЦИОНАЛНОСТ ЧЕЧЕНЕЦ С УКРАЙНСКИ ПАСПОРТ ВОЮВАЩ ЗА УКРАЙНА ОТ 2022Г ВСИЧКИ БЯГАТ КЪМ ГРАНИЦАТА С УКРАЙНА КЪДЕТО ОТ УКРАЙНСКА СТРАНА Е ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕН КОРИДОР ЗА БЕЗПРОБЛЕМНО ПРЕСИЧАНЕ !!!! ОРГАНИЗАЦИЯТА КОЯТО ПОЕЛА ОТГОВОРНОСТ БИЛА НЯКАКЪВ УЖ КЛОН ЗА КОЙТО САМИТЕ ИДИЛ НЕЗНАЯТ ! Е И КОЙ СПОРЕД ВАС ГО Е ОРГАНИЗИРАЛ ????
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно човече играе кат седем малки човечета!
117
62
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двама факти ми вляват в окото! русия е била предупредена от Америка, за атентата, ама путин определил това в опит за всяване на страх и опит за дестабилизация! Сакън, да не би Америка да провали акцията на путин! Второто е, че на изпълнителите е платено с копейки! ОТ ТЫ, ВА? Има и трето, и четвърто, и пето, и шесто, но те вече са споменати!