Путин трябвало да бъде убеден, че не може да победи на фронта

Това би го накарало да преговаря, за да спре войната
138
Путин трябвало да бъде убеден, че не може да победи на фронта
Снимка: Pixabay

Най-добрият начин войната в Украйна да свърши и да има мир е руският президент Владимир Путин да бъде убеден, че не може да победи на бойното поле и трябва да преговаря. Това заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след първия ден от заседанието на външните министри от алианса в централата на пакта в Брюксел, цитиран от БТА.

Путин трябва да седне на масата за преговори, за да се постигне споразумение, при което Украйна остава суверенна нация. Когато войната приключи, трябва да бъдем сигурни, че по-късно няма да бъде продължена, както стана след завземането на Крим и последвалото навлизане на руските сили в източните части на Украйна, преди да бъде започната същинската война преди две години, добави Столтенберг.

НАТО няма да стане част от конфликта в Украйна. Като приятели на украинците имаме правото, според международното законодателство, да им помогнем да се отбраняват сами. Не обсъждаме бойно присъствие на НАТО в Украйна, поясни генералният секретар.

Той отново призова САЩ да приемат спешно решение за изпращане на допълнителна помощ за украинските сили. Всеки ден отлагане се отразява на обстановката на бойното поле, руснаците днес разполагат с повече оръжие и боеприпаси от Украйна, заяви Столтенберг. Държавите от НАТО имат отговорността да осигурят необходимото на украинската страна, за да отблъсне нашествениците, настоя генералният секретар.

По неговите думи днес външните министри са обсъдили възможностите за съгласувани военни доставки за Украйна, като решение се очаква в следващите седмици. Всички съюзници одобряват нуждата да се продължи с помощта за Украйна, украинците изпитват недостиг не на смелост, а на боеприпаси, добави Столтенберг.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: РусияПутин
Още от Русия
Русия осъди на 8 г. бивш говорител на Pussy Riot
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 3 седмици
Пижама, ти освен про-западни медии четеш ли друго? Щото досега тея *** на зеления мазник трябваше да са стигнали на изток до Япония според вашите медии , ама уви местят си собствената граница на Запад.Сигурно вярваш ,че Русия ще нападне и Полша нали ?
109
0
 
0
 
! Отговори
Кокаински преди 3 седмици
Аз ще я спра таз вАйна само............ Оххххх.... Да имам ме.. Имаме нужното бяло... Оръжие оръжииииееее и ще влезне в масква и ще я изорем.......... Оххххх туй мнооо яко уа обичам България. Още помощи от Брендо... От това от България помощи за нас на фронта.
108
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако психопат можеше да бъде убеден в реалността, лудниците нямаше да съществуват.
107
3
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 3 седмици
Кучетата си лаят, кервана си върви.Та и вие свашитеЕдикой сиказал. А Путин напредва инапредва. Това е реалността
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жалките форумни уркофили, пак мачкат Русия от дивана......
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаците нямат боеприпаси, фалираха и не са мотивирани, така че атакувайте смело!!!! Не забравяйте че Путин е много болен от 2 години!!
104
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Столтенберг е бил дипломатичен. Искал е да каже: "Кой ли пък ще пита Путин! Вече не го бръснем за слива".
103
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин вече е победител, НАТО загуби заедно с Украйна, да твърдиш че Путин не може да победи , след като си победител, звучи същото както Садам Хюсеин крещеше от бункера че е победител ,дни преди да бъде изваден от там
102
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще видим!-:))?
101
7
 
4
 
! Отговори
Путин: преди 3 седмици
Не съм убеден! Местя го :)
100
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нали помните, че е забранено на Украина да преговаря? Не на Русия, на Украина е забранено.... От техния си президент първо, второ от британците, а и от няколко други места, за които Столтенберг като че не знае
99
5
 
13
 
! Отговори
Горящ Абрамс преди 3 седмици
И как ще го убедите, след като целия отан, убедително бележи загуба след загуба ?
98
5
 
19
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 седмици
Хахах ще се пръсна от смях!НАТО като бито куче скимти!
97
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путл33р не може да бъде убеден, той може само да бъде победен! А това не става с приказки и кухи фрази от Брюксел и Вашингтон!!!
96
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига измама статии,палата каза 5..6 думи и ,Украйна да се придаде не се доверява на ЕС и сащ ,които финансират Украйна
95
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До 81 "... искам искам искам,е тва са еврочиновниците и ако им обришеш по един шалтак немоиш ги стигна" - това СТЕ про'с'таците дет гласуваТЕ за ЕС. Поне 2 милиона у нас.
94
5
 
8
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 седмици
От играта на шах знам че е невъзможно да убедиш противника си да се предаде ,след като той е видял ,че ти дава мат в 3 хода!Даже и реми отказва!Така е и с Путин -той вижда вече как неговата многоходова комбинация печели и сега е много трудна да бъде убеден да спре...това можеше да стане миналата година,когато не се виждаше печеливша комбинация за Русия.Обаче натовците решиха друго !?А през 2022 май мохеше да има взаимоизгодно реми...и пак натовците са виновни,по-точно ненормалния Борис Джонсън
93
6
 
13
 
! Отговори
от киреча преди 3 седмици
В момента руснаците така са озверели,че ако влязат в Европа няма кой да ги спре!А ако зеленото еврейче вярва,че ще се радва на милиардите си дълбоко се лъже!Чака го сезала!
92
7
 
11
 
! Отговори
алоуу,джендърите преди 3 седмици
Не му се пречкайте на човека,да не зачеше и вас!
91
7
 
11
 
! Отговори
абе преди 3 седмици
тоя плазмодий въобще не е в час! как да седне на преговори, като зеления плъх категорично отказва и иска да изтрепе укрофашистите до крак!