Путин трябвало да бъде убеден, че не може да победи на фронта

Това би го накарало да преговаря, за да спре войната
138
Путин трябвало да бъде убеден, че не може да победи на фронта
Снимка: Pixabay

Най-добрият начин войната в Украйна да свърши и да има мир е руският президент Владимир Путин да бъде убеден, че не може да победи на бойното поле и трябва да преговаря. Това заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след първия ден от заседанието на външните министри от алианса в централата на пакта в Брюксел, цитиран от БТА.

Путин трябва да седне на масата за преговори, за да се постигне споразумение, при което Украйна остава суверенна нация. Когато войната приключи, трябва да бъдем сигурни, че по-късно няма да бъде продължена, както стана след завземането на Крим и последвалото навлизане на руските сили в източните части на Украйна, преди да бъде започната същинската война преди две години, добави Столтенберг.

НАТО няма да стане част от конфликта в Украйна. Като приятели на украинците имаме правото, според международното законодателство, да им помогнем да се отбраняват сами. Не обсъждаме бойно присъствие на НАТО в Украйна, поясни генералният секретар.

Той отново призова САЩ да приемат спешно решение за изпращане на допълнителна помощ за украинските сили. Всеки ден отлагане се отразява на обстановката на бойното поле, руснаците днес разполагат с повече оръжие и боеприпаси от Украйна, заяви Столтенберг. Държавите от НАТО имат отговорността да осигурят необходимото на украинската страна, за да отблъсне нашествениците, настоя генералният секретар.

По неговите думи днес външните министри са обсъдили възможностите за съгласувани военни доставки за Украйна, като решение се очаква в следващите седмици. Всички съюзници одобряват нуждата да се продължи с помощта за Украйна, украинците изпитват недостиг не на смелост, а на боеприпаси, добави Столтенберг.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: РусияПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
14
 
3
 
! Отговори
Фют /Оригинал/ преди 1 месец
До 47. Много точно описа какво представлявате копейките. Хайде, продължавай да се забавляваш, аз имам по-добри занимания :)))))))
49
4
 
30
 
! Отговори
Убедителен преди 1 месец
Уважаеми г-н Путин,Най-учтиво ви моля да се предадете и да капитулирате, да ни предадете всичките си природни ресурси, цялата си армия, флот и въоръжение и много ви моля да не забравите да ни предадете и 6000 ядрени ракети с които разполагате, защото сме много готини, либерални, демократични и многополови. Ако не го направите ще сме принудени да се изпокрием по дупките си и да ви напсуваме жестоко, но тихо, че да не би да ни чуете.
48
18
 
6
 
! Отговори
от НАТО с любов преди 1 месец
НАТО само да пръддннее русия щще се продъни от дрисскаанее, Бай-Дън им го каза ако нападнат страна от нато или хвърлят атомна бомба в друга дръжава ще ги унищожим за 20 мин без да ползваме нито една ядрена ракета, имаме технологиите и възможностите за това, дори и сега през русия преминават невидими стелт бомбери със сврух звукови скорости и никой не ги засича има даже климове навсякъде пуснати...
47
22
 
6
 
! Отговори
не само преди 1 месец
До руски нещастници да не забравяме че руснаците измислиа нацизма и фашизма по времето на сталин и предадоха на хитлер тази човекоубийствена и антиеврейска идеология койето усвой тези идеи от сталин и от русия, много е важно да се помни и това
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неее не и не, и укр и рефе, посочват че 90% от инжинеринговите и научните работници във военната руска индустрия са по млади от 39 години. Хора в силата си, имащи 15-16 години практически опит в тежката индустрия. Това всяка държава би си го желала. Само мирения договор ще сведе до миниму загубите на хора.
45
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Момчета, той ВЕЧЕ победи на фронта! Руската армия е в Украйна, а не украинската в Русия. Това елементарно обстоятелство много ли ви затруднява за възприемане, или не си вярвате на очите?
44
20
 
6
 
! Отговори
руски нещастници преди 1 месец
руснаците са изключителни нещастниййци и дебиййли, едно време царете им измислиха помещичеството и крепосничеството народа им е поробен и по безправен от робите в америка по време на робството там, след това болшевиките със сифилистичните си мозъци избиха царете и измислиа съветския социализъм пак безправни роби по-голяма глупост едва ли е измисляна, сега путлеррааа им измисли рускиййя мир заедно със сатаниската им църква секта военолюбива и човеконенавистна, тов са туморите на света
43
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин ще преговаря, в Киев.
42
4
 
3
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 1 месец
До е то е ясноПропуснал си дозата, отивай да си я вземеш.
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъпоъгълните западняци са в ущърб на Украйна, незабавен мир сега при това положение е по-добре за Украйна, а и за успокоение на цяла Европа, отколкото Русия да превземе всичко или поне до Днепър.
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Йенс от сума ти време му е свършил мандата и никой не ще да го наследява ... защо ли? Йенс може при тези обстоятелства да си говори каквото си ще ... той преди 2 години говореше, че руснаците ще бъдат победени, изгонени, унищожени и т.н. Явно Йенс ги разбира нещата.
39
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В конвенционална война с НАТО Русия няма да издържи и два дена.Кво се цепемонят с Бледия Молец.
38
14
 
5
 
! Отговори
е то е ясно преди 1 месец
нали руската армия беше 2 в света какво стана украйнската 22 я попиля треят по 1000-1500 руснаци на ден едва успяха да окпуират малки територии с цената на близо 500000 убити и ранени, а дето се вика НАТО изобщо не се е включвало във войната какво ли би станало ако се включи, отговарям русия изчезва за 20 -30 мин време
37
16
 
3
 
! Отговори
Пешо войнолюбеца!!! преди 1 месец
Идва,идва великата война,бре!Постепенно нещата ескалират и войната е тотално неизбежна!Първо в защита на Украйна се втурва Франция,след нея Канада,прибалтийските страни,след тях Великобритания,Полша и Чехия!Сащ се притичват на помощ в края на годината!НАТО влиза на терен най-късно през пролетта на 2025г.Светът ще експлоадира,океаните ще залеят сушата,никой няма да оцелее,бре!Но цената си заслужава напълно след като в края жив ррушняк/ррушнячка няма да остане!Гответе се за края с радост на сърце!
36
4
 
11
 
! Отговори
хахахаха преди 1 месец
Вие цяла Европа, НАТО, САЩ всичките заедно се воювате срещу западнала Русия от години и той трябва да разбере че не може да победи ли, и вие цял свят не можете да победите Русия
35
3
 
13
 
! Отговори
Някакъв ФЮТ преди 1 месец
Второто по големина "село" в Украйна се казва Харков. От вчера селото взе, че остана на тъмно и студено и за 24 часа над 40000 "селяни" се изнесоха на юруш. Поне чети украинските сайтове, ако руските не ти допадат
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Йенс Столтенберг е обикновен чиновник. Той на фронта няма да ходи. Явно е и слаб.оумен, съдейки по приказките му.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе той Западът много убедителен, бре. Путин направо е сложил дебел памперс и е хукнал при Тамара Глоба да му лее куршум. Жалки нещастници.
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре да се заврат в някоя дупка и да не излизат от нея. Как и скакво ще убеждават Путин, като нямат нито нито армия, нито оръжие, нито толкова луди хора да воюват с Русия. Жалки импотентни политически лилипути.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преработването на петрол е - 20%!Като стане - 50,може да го замислите!