Путин трябвало да бъде убеден, че не може да победи на фронта

Това би го накарало да преговаря, за да спре войната
138
Путин трябвало да бъде убеден, че не може да победи на фронта
Снимка: Pixabay

Най-добрият начин войната в Украйна да свърши и да има мир е руският президент Владимир Путин да бъде убеден, че не може да победи на бойното поле и трябва да преговаря. Това заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след първия ден от заседанието на външните министри от алианса в централата на пакта в Брюксел, цитиран от БТА.

Путин трябва да седне на масата за преговори, за да се постигне споразумение, при което Украйна остава суверенна нация. Когато войната приключи, трябва да бъдем сигурни, че по-късно няма да бъде продължена, както стана след завземането на Крим и последвалото навлизане на руските сили в източните части на Украйна, преди да бъде започната същинската война преди две години, добави Столтенберг.

НАТО няма да стане част от конфликта в Украйна. Като приятели на украинците имаме правото, според международното законодателство, да им помогнем да се отбраняват сами. Не обсъждаме бойно присъствие на НАТО в Украйна, поясни генералният секретар.

Той отново призова САЩ да приемат спешно решение за изпращане на допълнителна помощ за украинските сили. Всеки ден отлагане се отразява на обстановката на бойното поле, руснаците днес разполагат с повече оръжие и боеприпаси от Украйна, заяви Столтенберг. Държавите от НАТО имат отговорността да осигурят необходимото на украинската страна, за да отблъсне нашествениците, настоя генералният секретар.

По неговите думи днес външните министри са обсъдили възможностите за съгласувани военни доставки за Украйна, като решение се очаква в следващите седмици. Всички съюзници одобряват нуждата да се продължи с помощта за Украйна, украинците изпитват недостиг не на смелост, а на боеприпаси, добави Столтенберг.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: РусияПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
19
 
! Отговори
до запознат преди 1 месец
Нищо да не се дава на укрите, всичко струва пари, нашите пари !! Искат да се бият с Русия, нека се бият, НО БЕЗ ДА НИ ЗАМЕСВАТ !
69
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е диктатор. Другото няма значение
68
3
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
До "Обективен". Това се нарича мокра пръ дня.
67
4
 
8
 
! Отговори
Виц преди 1 месец
Разговарят двама военопленници подготвяни за размяна - руснак и украинец.Руснакът: С тебе добре ли се отнасяха докато беше в плен?Украинецът: Не, всеки ден ме караха да оправям неоправени рускини. Ами с тебе?Руснакът: Не, всеки ден ме караха да оправям неоправени украинки.Украинецът: Тогава аз отказвам размяната.
66
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро трябва да бъде убеден, че не е особено умен. Христо - че не е юрист. Боко - че не е крадец.
65
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашка вече 26 месеца се излага но за жалост повлече доста български безмозъчници да и " симпатизират".
64
7
 
10
 
! Отговори
Виц преди 1 месец
Стар украински ракетчик от ПВО разговаря с новобранец:Новобранецът:- Батя, към нас летят руски ракети, защо не стреляме по тях.- Ти да не си луд, бе, новобранец, това е единствения ни шанс да оцелеем.
63
5
 
12
 
! Отговори
Искандер - обява преди 1 месец
Поддръжка и ремонт на украински електроцентрали - безплатно, бързо, еднократно.
62
5
 
12
 
! Отговори
На Сульо и Пульо преди 1 месец
Ква независима нация бре? Че тия шемети вече са си продали 70% от чернозема на *** и Пульо.
61
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия предотвратява серия от теракти през 2017 2018 2019 след предупреждения от САЩ . ФСБ изказва благодарности на американските служби впоследствие .За теракта в Крокус сити САЩ казват и мястото именно Крокус сити , но Цар Путин каза че е шантаж .Кой разбрал , разбрал.
60
6
 
15
 
! Отговори
Вай-вай преди 1 месец
Четете бре, четете! Ми то цяла източна Украйна преди час угаснала, бре. Лошите руски *** им спрели тока с някакъв Искандер и Калибър дето не ги знам какви са ... може да са електротехници от нашия Електрохолд и ЕВН.
59
7
 
26
 
! Отговори
стига бе преди 1 месец
За Путин не знам, но Русия ще победи, а Украйна няма шанс.
58
5
 
13
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
Защо има толкова неадекватни хора на толкова високи постове, от които зависи съдбата на милиони???
57
21
 
6
 
! Отговори
Чакър войвода! преди 1 месец
Бий ррушняка,бий и бий!Краят на Света наближава със всеки изминал час/минута,бре!Който го е шубе да не се стряска!Термоядрената война ще унищожи Света,океаните ще залеят сушата след хиляди термоядрени удари по цялата планета Земя!Така ще настъпи края на шестата цивилизация!Но има и един прекрасен момент,бре!Няма да остане жив путинист,жив ррашист,жив ррушняк/ррушнячка,живо ррушняче!Ето за това си заслужава спектакъла да се види!Радвайте се,че ще участвате в шоуто наречено "края на Света",бре!!!!
56
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той само печели и то от доста отдавна.
55
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми той вече спечели, дори ибБлинкен заяви това индиректно в изказването си преди десетина дни. Какви ги плещите тука... Направо ви се чудя. След 2 месеца някъде (според мен) ще чуем финалният акорд на тази тъжна симфония. След това - денацификация и избори + референдуми две в едно. Всичко останало е платена пропаганда или бръщолевене на платени неграмотници.
54
5
 
23
 
! Отговори
Говедовъд преди 1 месец
На укрофилите в сайта само едни мечти им останаха!
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До хахаха А ти участва активно в продажбата и разпивката след нея ХА-ХА-ХА
52
2
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
До от НАТО с любовАми то досега вече 2 години и един месец НАТО се напъва да пръдно, но напънът явно не е бил правилно разчетен, защото вместо звук на изхода се получила ... тиня (да не се изразявам грозно).
51
15
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 1 месец
До Убедителен ядрените ракети на руснаците отдавна са изпити и продадени *** има ги само на хартия и на бутафорни деокри